Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Γαλλία: Πολλά νοσοκομεία στη Γαλλία ανέφεραν μεγάλες δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μονάδες έκτακτης ανάγκης να κατακλύζονται από ασθενείς με γρίπη, COVID-19 και βρογχιολίτιδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του ταλαιπωρημένου συστήματος υγείας της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων νέων μεθόδων χρηματοδότησης για γιατρούς και νοσοκομεία, περισσότερες προσλήψεις και άλλες οργανωτικές αλλαγές. Η ομιλία του Μακρόν έγινε καθώς πολλά νοσοκομεία στη Γαλλία ανέφεραν μεγάλες δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μονάδες έκτακτης ανάγκης να κατακλύζονται από ασθενείς με γρίπη, COVID-19 και βρογχιολίτιδα.

Οι οικογενειακοί γιατροί έκαναν επίσης απεργία κατά τη διάρκεια των εορτών του τέλους του έτους για να ζητήσουν αύξηση των αμοιβών των συμβουλών τους —που επί του παρόντος ορίζονται στα 25 ευρώ (26$)— και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σε μια ομιλία του σε νοσοκομείο στο Evry, ένα νότιο προάστιο του Παρισιού, ο Μακρόν υποσχέθηκε να «ανταποκριθεί στις ανησυχίες πολλών συμπολιτών μας (που θέλουν) να λάβουν υγειονομική περίθαλψη σε σύντομο χρονικό διάστημα … και στις ανησυχίες, το άγχος , κούραση των επαγγελματιών υγείας».

Ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων βοηθών γιατρών για να βοηθήσουν τους γιατρούς. «Η συλλογική μας πρόκληση βραχυπρόθεσμα είναι να ελευθερώσουμε λίγο χρόνο για τους γιατρούς για να φροντίσουν τους ασθενείς … τόσο στο ιδιωτικό ιατρείο όσο και στο νοσοκομείο», είπε. Ο Μακρόν ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία λαμβάνουν χρηματοδότηση, ώστε να μην τιμωρούνται πλέον όταν κάνουν περίπλοκες, χρονοβόρες δραστηριότητες.

Υποσχέθηκε επίσης να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν στη διασφάλιση της συνέχειας της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή τους και θα δέχονται νέους ασθενείς. Λεπτομέρειες για τις αλλαγές πρόκειται να διευθετηθούν τους επόμενους μήνες, είπε. Συζητήσεις πρόκειται επίσης να γίνουν έως τον Ιούνιο σχετικά με τους κανόνες του χρόνου εργασίας στα νοσοκομεία, είπε, λέγοντας ότι το τρέχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Θεωρούμενο ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, το γαλλικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης υποφέρει για πολλά χρόνια από έλλειψη γιατρών και άλλων επαγγελματιών, κατάσταση που επιδεινώθηκε από την κρίση της COVID-19. Οι πρόσφατες αλλαγές επέτρεψαν στη χώρα να εκπαιδεύσει περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, ωστόσο θα χρειαστούν χρόνια για να δούμε τον αντίκτυπο τέτοιων μέτρων, τόνισε ο Μακρόν.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γαλλίας περιλαμβάνει μια κρατική ασφάλιση υγείας που αποζημιώνει στους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των συμβουλών, των ιατρικών παρεμβάσεων και των φαρμάκων που συνταγογραφούνται από γιατρό. Επιπλέον, οι Γάλλοι μπορούν επίσης να κάνουν αίτηση για ιδιωτική ασφάλιση για να αυξήσουν την κάλυψη υγείας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε τάσσονται υπέρ των ελέγχων στα αεροδρόμια - Αντιδρά η Κίνα

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

Η Γαλλία και η Βρετανία επιβάλλουν ελέγχους COVID σε ταξιδιώτες από την Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Λόγοι που σας εμποδίζουν να φάτε καρπούζι

Καρπούζι: Εάν έχετε αλλεργίες, πεπτικά προβλήματα, διαβήτη ή είστε ευαίσθητοι σε ορισμένες ενώσεις τροφίμων, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να δείτε εάν το καρπούζι είναι κατάλληλο για εσάς.

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: "Ο υπουργός εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις πολιτικών φρονημάτων σε αναισθησιολόγους"

Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία: Κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «υποβάθμισε τις αντιδράσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε προεκλογικές ενέργειες και εξαπέλυσε προσωπικές πολιτικές επιθέσεις κατά των αναισθησιολόγων». 

Close Icon