Ρεπορτάζ Υγείας

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του γαλλικού συστήματος υγείας

Γαλλία: Πολλά νοσοκομεία στη Γαλλία ανέφεραν μεγάλες δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μονάδες έκτακτης ανάγκης να κατακλύζονται από ασθενείς με γρίπη, COVID-19 και βρογχιολίτιδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αναμόρφωση του ταλαιπωρημένου συστήματος υγείας της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων νέων μεθόδων χρηματοδότησης για γιατρούς και νοσοκομεία, περισσότερες προσλήψεις και άλλες οργανωτικές αλλαγές. Η ομιλία του Μακρόν έγινε καθώς πολλά νοσοκομεία στη Γαλλία ανέφεραν μεγάλες δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μονάδες έκτακτης ανάγκης να κατακλύζονται από ασθενείς με γρίπη, COVID-19 και βρογχιολίτιδα.

Οι οικογενειακοί γιατροί έκαναν επίσης απεργία κατά τη διάρκεια των εορτών του τέλους του έτους για να ζητήσουν αύξηση των αμοιβών των συμβουλών τους —που επί του παρόντος ορίζονται στα 25 ευρώ (26$)— και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σε μια ομιλία του σε νοσοκομείο στο Evry, ένα νότιο προάστιο του Παρισιού, ο Μακρόν υποσχέθηκε να «ανταποκριθεί στις ανησυχίες πολλών συμπολιτών μας (που θέλουν) να λάβουν υγειονομική περίθαλψη σε σύντομο χρονικό διάστημα … και στις ανησυχίες, το άγχος , κούραση των επαγγελματιών υγείας».

Ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων βοηθών γιατρών για να βοηθήσουν τους γιατρούς. «Η συλλογική μας πρόκληση βραχυπρόθεσμα είναι να ελευθερώσουμε λίγο χρόνο για τους γιατρούς για να φροντίσουν τους ασθενείς … τόσο στο ιδιωτικό ιατρείο όσο και στο νοσοκομείο», είπε. Ο Μακρόν ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία λαμβάνουν χρηματοδότηση, ώστε να μην τιμωρούνται πλέον όταν κάνουν περίπλοκες, χρονοβόρες δραστηριότητες.

Υποσχέθηκε επίσης να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν στη διασφάλιση της συνέχειας της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή τους και θα δέχονται νέους ασθενείς. Λεπτομέρειες για τις αλλαγές πρόκειται να διευθετηθούν τους επόμενους μήνες, είπε. Συζητήσεις πρόκειται επίσης να γίνουν έως τον Ιούνιο σχετικά με τους κανόνες του χρόνου εργασίας στα νοσοκομεία, είπε, λέγοντας ότι το τρέχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Θεωρούμενο ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, το γαλλικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης υποφέρει για πολλά χρόνια από έλλειψη γιατρών και άλλων επαγγελματιών, κατάσταση που επιδεινώθηκε από την κρίση της COVID-19. Οι πρόσφατες αλλαγές επέτρεψαν στη χώρα να εκπαιδεύσει περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, ωστόσο θα χρειαστούν χρόνια για να δούμε τον αντίκτυπο τέτοιων μέτρων, τόνισε ο Μακρόν.

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γαλλίας περιλαμβάνει μια κρατική ασφάλιση υγείας που αποζημιώνει στους ασθενείς το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των συμβουλών, των ιατρικών παρεμβάσεων και των φαρμάκων που συνταγογραφούνται από γιατρό. Επιπλέον, οι Γάλλοι μπορούν επίσης να κάνουν αίτηση για ιδιωτική ασφάλιση για να αυξήσουν την κάλυψη υγείας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε τάσσονται υπέρ των ελέγχων στα αεροδρόμια - Αντιδρά η Κίνα

Η Γαλλία προσφέρει δωρεάν προφυλακτικά σε νέους

Η Γαλλία και η Βρετανία επιβάλλουν ελέγχους COVID σε ταξιδιώτες από την Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.

Επικριτές λένε ότι το κείμενο της συνθήκης για την πανδημία είναι "βήμα προς τα πίσω"

Ένα πράγμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι νέες απειλές πανδημίας απειλούνται και ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ευθυγράμμιση των θέσεων ώστε να τηρηθεί η προθεσμία του Μαΐου 2024.

 Στην πρώτη γραμμή - Πώς ανταποκρίθηκαν οι νοσηλεύτριες σε πολέμους σε όλη την ιστορία

Η Florence Nightingale συνέβαλε στην πρόοδο των ιατρικών πρακτικών με την καθιέρωση προτύπων υγιεινής. Από τον πόλεμο της Κριμαίας έως τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνον, οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν το επάγγελμά τους για να υποστηρίξουν την πρόοδο στην υγεία, την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων, τη φυλετική ισότητα και άλλους τομείς.