Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας σε 370 εκατ. παιδιά

Εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας σε 370 εκατ. παιδιά

Το πακέτο χρηματοδότησης 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στοχεύει στην παροχή νέας χρηματοδότησης για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσαν μια νέα χρηματοδοτική συνεργασία. Αυτή θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων παγκόσμιων ευκαιριών για την υγεία: την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και τη διασφάλιση ότι οι καινοτομίες στην υγεία είναι πιο προσιτές στους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF:

  • θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας,
  • θα υποστηρίξουν τη διανομή άλλων παιδικών εμβολιασμών,
  • και θα ενισχύσουν τα συστήματα υγείας ώστε να είναι καλύτερα απέναντι σε αναδυόμενες απειλές για την υγεία.

 

Το πακέτο χρηματοδότησης 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ στοχεύει στην παροχή νέας χρηματοδότησης για την εξάλειψη μιας ανθρώπινης ασθένειας. Αυτό συμβαίνει για δεύτερη μόνο φορά στην ιστορία. Επίσης θα βοηθήσει στην επίλυση των προκλήσεων υγείας και ανάπτυξης. Αυτές τις προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα άτομα του κόσμου. Διαφορετικά δεν έχουν δίκαιη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και καινοτομίες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε:

«Πρόκειται να εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα από το πρόσωπο της Γης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΤΕπ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δουλεύουν για να ξεπεράσουν την τελική ευθεία. 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την ευρωπαϊκή επενδυτική μας στρατηγική Global Gateway. Αυτά τα χρήματα θα τα επενδύσουμε σε ισχυρότερα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Επίσης στην τοπική παραγωγή, κατασκευή και χορήγηση εμβολίων και φαρμάκων, όπου χρειάζεται περισσότερο. Η παγκόσμια συνεργασία μας βοήθησε να βάλουμε ένα τέλος στην πανδημία COVID-19. Έτσι τώρα θα μας βοηθήσει να τελειώσουμε την πολιομυελίτιδα μια για πάντα».

«Σήμερα θα γράψουμε το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της πολιομυελίτιδας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαδραματίζει το ρόλο της σε μια μοναδική συνεργασία με εταίρους φιλανθρωπίας και υγείας. Παρέχει 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Προγράμματος Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ορόσημο για την κλιμάκωση του εμβολιασμού και την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης. Έτσι θα διασφαλίσει ότι κάθε παιδί μπορεί να λάβει προστασία από την πολιομυελίτιδα». Αυτό δήλωσε ο Werner Hoyer, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πού θα πάει η ενίσχυση του ιδρύματος;

Για να προωθήσει την ταχεία πρόοδο προς την εξάλειψη της άγριας πολιομυελίτιδας, στοχεύει να προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας. Συγκεκριμένα, θα τα προσφέρουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF. Τα κονδύλια θα καλύψουν:

  • εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας για σχεδόν 370 εκατομμύρια παιδιά ετησίως.
  • επιπλέον παροχή ζωτικών υπηρεσιών υγείας στα παιδιά παράλληλα με εκστρατείες πολιομυελίτιδας,
  • τέλος ενίσχυση στα συστήματα υγείας για να προετοιμαστούν καλύτερα απέναντι στις αναδυόμενες απειλές για την υγεία.

Σήμερα, ο άγριος ιός της πολιομυελίτιδας παραμένει ενδημικός σε δύο μόνο χώρες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Το 80% των κρουσμάτων του ιού της πολιομυελίτιδας υπάρχει μόνο σε τέσσερις περιοχές.

«Χάρη στις ιατρικές καινοτομίες, ο κόσμος εξάλειψε μια ανθρώπινη ασθένεια – την ευλογιά. Σήμερα είμαστε στα πρόθυρα να τερματίσουμε έναν άλλο – τον άγριο ιό της πολιομυελίτιδας. Θα διασφαλίσω ότι όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν αυτή τη φρικτή ασθένεια. Είμαι επίσης αισιόδοξος ότι θα εξαλείψουμε μια για πάντα την πολιομυελίτιδα. Έτσι θα κάνουμε τις καινοτομίες στην υγεία πιο προσιτές για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους στις φτωχότερες χώρες», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

UNICEF: 67 εκατ. παιδιά έχασαν τον εμβολιασμό τους λόγω COVID

Το Μπουρούντι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πολιομυελίτιδας

Πολιομυελίτιδα: 33 εκατ. παιδιά εμβολιάστηκαν στη Νότια Αφρική

Το Ίδρυμα Gates συνεισφέρει 1,2 δισ. δολάρια στον αγώνα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Στον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης στη χώρα μας είμαστε μαζί»

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Τεράστια μείωση βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο στις αιτήσεις για βίζα υγειονομικής περίθαλψης

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο αριθμός των μεταναστών που υποβάλλουν αίτηση για εργασία στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης στη Βρετανία έχει πέσει κατακόρυφα μετά την αυστηροποίηση των κανονισμών για τις βίζες.

Close Icon