Πολιτική Υγείας

Έλλειψη βρεφικών τροφών: Ο FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Έλλειψη βρεφικών τροφών: Ο FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Έλλειψη βρεφικών τροφών: Η εθνική έλλειψη στις ΗΠΑ ανάγκασε τις υπερπόντιες πτήσεις βρεφικών τροφών. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναγνώρισε ότι η ανταπόκρισή του στην έλλειψη βρεφικών τροφών παρεμποδίστηκε από την ξεπερασμένη τεχνολογία και τις καθυστερήσεις. Σε μια έκθεση 10 σελίδων, ο Οργανισμός δήλωσε ότι η τεχνολογία που υποστηρίζει τα συστήματα που επιτρέπουν στο κοινό και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν καταγγελίες για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων, αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων και ανησυχίες για την κατασκευή των προϊόντων είναι ξεπερασμένη.

Επιπλέον, οι “ανεπαρκείς διαδικασίες και η έλλειψη σαφήνειας” σχετικά με τις καταγγελίες των πληροφοριοδοτών μπορεί να καθυστέρησαν την ανταπόκριση του FDA στις εν λόγω καταγγελίες.

Ένας πληροφοριοδότης της εταιρείας είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον FDA για προβλήματα στις εγκαταστάσεις της Abbott Nutrition στο Sturgis του Μίσιγκαν το φθινόπωρο του 2021, αλλά οι κυβερνητικοί επιθεωρητές δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες παρά μόνο μήνες αργότερα.

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Η διοίκηση διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένα δείγματα που ελήφθησαν από το εργοστάσιο του Μίσιγκαν είχαν καθυστερήσει κατά τη μεταφορά τους από τρίτες εταιρείες παράδοσης.

Ο FDA δήλωσε ότι χρειάστηκε να επαναπρογραμματίσει την αρχική του επιθεώρηση στο εργοστάσιο της Abbott λόγω κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ του προσωπικού της εταιρείας.

Σε συνολικά 15 ευρήματα, ο FDA δήλωσε ότι η αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν είχε σαφήνεια των ρόλων μεταξύ των τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας του προγράμματος και της διοίκησης συμβάντος- ο οργανισμός χρειαζόταν αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την ταχεία συνεργασία με τους ρυθμιστικούς εταίρους και τους εταίρους της δημόσιας υγείας ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση- οι ερευνητές του έλαβαν περιορισμένη εκπαίδευση ειδικά για τις βρεφικές φόρμουλες- οι περιορισμοί χρηματοδότησης είχαν ανακόψει την ανάπτυξη του προγράμματος τροφίμων- οι πρακτικές τήρησης αρχείων ήταν ξεπερασμένες και ο FDA δεν έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ορισμένες διαπιστώσεις αφορούσαν τη φύση του ζητήματος, με την έκθεση να τονίζει ότι η εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό και την προετοιμασία των βρεφικών τροφών είναι περιορισμένη, ενώ το περιστατικό απαιτούσε “ασυνήθιστο επίπεδο συμμετοχής της ηγεσίας του οργανισμού για την αξιολόγηση και στάθμιση των κινδύνων που σχετίζονται με πιθανή μόλυνση του προϊόντος έναντι των κινδύνων από τη μη διαθεσιμότητα βασικών προϊόντων λόγω έλλειψης”.

Το Cronobacter δεν είναι μια ασθένεια που μπορεί να δηλωθεί σε εθνικό επίπεδο και τα κενά στην κατανόηση της μόλυνσης φέρεται να εμπόδισαν την αντίδραση του FDA.

Ο FDA δήλωσε ότι οι συνθήκες που παρατηρήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Abbott Nutrition “δεν συνάδουν με μια ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων”.

Η έκθεση του FDA ήταν το αποτέλεσμα δεκάδων συνεντεύξεων με το προσωπικό και την ηγεσία που εμπλέκονται άμεσα με τα γεγονότα.

Η εθνική έλλειψη βρεφικών τροφών προκλήθηκε κυρίως από το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής στο Μίσιγκαν.

Τα ράφια που συνήθως είναι εφοδιασμένα με βρεφικά γάλατα παραμένουν ως επί το πλείστον άδεια σε ένα κατάστημα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, στις 10 Μαΐου 2022.

Το εργοστάσιο έκλεισε μετά την ανίχνευση του παθογόνου παράγοντα cronobacter στην προμήθεια και οδήγησε σε τουλάχιστον τέσσερις ασθένειες βρεφών – συμπεριλαμβανομένων δύο θανάτων.

Η έρευνα για τη σχέση μεταξύ των ασθενειών και της φόρμουλας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Abbott δήλωσε προηγουμένως στο FOX Business σε δήλωσή της ότι “δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ των προϊόντων της Abbott και των αναφερόμενων θανάτων”.

“Η Abbott διεξάγει μικροβιολογικές δοκιμές στα προϊόντα πριν από τη διανομή και καμία φόρμουλα της Abbott που διανεμήθηκε στους καταναλωτές δεν βρέθηκε θετική για Cronobacter sakazakii ή Salmonella”, δήλωσε η εταιρεία.

“Όλα τα παρακρατηθέντα προϊόντα που εξετάστηκαν από την Abbott και τον FDA κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης της εγκατάστασης βγήκαν αρνητικά για Cronobacter sakazakii και/ή Salmonella.

Δεν βρέθηκε σαλμονέλα στην εγκατάσταση του Sturgis”.

Η έλλειψη ανάγκασε τις ΗΠΑ να μεταφέρουν αεροπορικώς εκατομμύρια κιλά φόρμουλας σε σκόνη από το εξωτερικό.

Έκτοτε, τα αποθέματα βρεφικών τροφών στις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί και το εργοστάσιο έχει αρχίσει να παράγει φόρμουλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδιοκτήτης καταστήματος στο Μίσιγκαν λέει ότι η έλλειψη γάλακτος για μωρά επιδεινώνεται: «Ανύπαρκτο αυτή τη στιγμή»

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, σχολιάζει ειδικός

Τα Νοσοκομεία Παίδων του Τέξας βοηθούν στην καταπολέμηση της έλλειψης βρεφικού γάλακτος

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του εξασφάλισε 33 εκατομμύρια μπουκάλια ασφαλούς βρεφικής φόρμουλας από τη Nestlé

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.