Πολιτική Υγείας

CDC: 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 ήταν ανεμβολίαστα

CDC: 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 ήταν ανεμβολίαστα

CDC: 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν για COVID-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου δεν ήταν εμβολιασμένα, σύμφωνα με νέα μελέτη του CDC. Τα ευρήματα είναι τα πιο πρόσφατα που δείχνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας των παιδιών λόγω COVID-19.

Σχεδόν 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν για COVID-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου ήταν ανεμβολίαστα, ποσοστό που ήταν δύο φορές υψηλότερο από ό,τι για τα εμβολιασμένα παιδιά. σύμφωνα με νέα κυβερνητική μελέτη από τις ΗΠΑ. Ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των παιδιών που νοσηλεύονται σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν είχαν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και το ένα πέμπτο εισήχθη σε εντατική θεραπεία.

Η μελέτη περιελάμβανε περίπου 400 παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών, που εισήχθησαν σε νοσοκομεία σε 14 πολιτείες κατά τη διάρκεια της χειμερινής αύξησης της παραλλαγής Omicron. Τα νοσοκομεία εξυπηρετούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Μεταξύ των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον ιό πριν ή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, τα τρία τέταρτα εισήχθησαν κυρίως για COVID και όχι για άλλες ασθένειες, ανέφερε το CDC.

Τα ευρήματα είναι τα πιο πρόσφατα που δείχνουν ότι τα εμβόλια μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας των παιδιών λόγω COVID-19.

Η μελέτη υποδηλώνει επίσης ότι οι φυλετικές ανισότητες στους εμβολιασμούς μπορεί να θέτουν τα μαύρα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρό COVID. Περίπου το ένα τρίτο των μη εμβολιασμένων παιδιών ήταν μαύροι — οι περισσότεροι από οποιαδήποτε φυλετική ομάδα — και τα μαύρα παιδιά αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο των νοσηλειών, παρόλο που τα στοιχεία της απογραφής του 2020 δείχνουν ότι αποτελούν περίπου το 14% των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

«Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των παιδιών, ιδιαίτερα μεταξύ των φυλετικών και εθνοτικών μειονοτήτων που επηρεάζονται δυσανάλογα από τον COVID-19, είναι κρίσιμη για την πρόληψη της νοσηλείας και σοβαρών εκβάσεων που σχετίζονται με τον COVID-19», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης του CDC.

Όπως και στους ενήλικες, η Omicron φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια στα παιδιά από την παραλλαγή Delta. Ωστόσο, το στέλεχος Omicron είναι πολύ μεταδοτικό και έχει μολύνει τόσα πολλά παιδιά που τα ποσοστά νοσηλείας τους ήταν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της έκρηξης του, εξήγησε η υπηρεσία.

Μόνο το ένα τρίτο περίπου των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στις ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο COVID-19, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα. Και υπήρξε σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών μεταξύ των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC εγκαινιάζει Κέντρο Πρόβλεψης Λοιμωδών Νοσημάτων

CDC: Επιβεβαιώνουν τα πρώτα κρούσματα Covid που μεταδόθηκαν από βιζόν σε άνθρωπο

Ενισχυτικά εμβόλια covid αποτελεσματικά κατά της επαναμόλυνσης & νοσηλείας, σύμφωνα με νέα μελέτη του CDC

CDC: Συχνά τα ΣΜΝ μεταξύ των εφήβων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.