Πολιτική Υγείας

Θεοδωρίδου – Παπαευαγγέλου εμβόλιο παιδιά: Καμία μυοκαρδίτιδα σε ηλικίες 5-11 ετών από το εμβόλιο κατά της Covid [vid]

Θεοδωρίδου – Παπαευαγγέλου εμβόλιο παιδιά: Καμία μυοκαρδίτιδα σε ηλικίες 5-11 ετών από το εμβόλιο κατά της Covid [vid]

Θεοδωρίδου - Παπαευαγγέλου εμβόλιο παιδιά: Οι καθηγήτριες Παιδιατρικής επεσήμαναν για μία ακόμη φορά την ασφάλεια των παιδικών εμβολίων για τις ηλικές 5 έως 12 ετών και συνέστησαν στους γονείς να μην καθυστερήσουν την ανοσοποίηση των παιδιών τους, καθώς ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τη διασπορά του κορωνοϊού. Όπως ξεκαθάρισαν, στις ηλικίες 5 έως 11 ετών δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση μυοκαρδίτιδας ως παρενέργειας από το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Σε ερωτήσεις γονέων αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, απάντησαν την Τρίτη το απόγευμα (14/12) η καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, παρουσία της αρμόδιας υπουργού.

«Σήμερα ξέρουμε όλο το εύρος των ανεπιθύμητων παρενεργειών», τόνισαν οι καθηγήτριες, καθώς μέχρι στιγμής, περισσότερα από δυο εκατομμύρια παιδιά 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ενώ 11 εκατομμύρια έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid παγκοσμίως. «Πιο συνηθισμένες [παρενέργειες] είναι να είναι το παιδί άκεφο, ανόρεχτο, να παρουσιάσει πόνο στο σημείο που έκανε την ένεση, λίγο πυρετό». Καμία περίπτωση μυοκαρδίτιδας ως παρενέργειας από το εμβόλιο δεν έχει καταγραφεί στις ηλικίες 5-11 ετών, διευκρίνισαν.

Για τις αντενδείξεις

Επιπλέον, οι καθηγήτριες παιδιατρικής εξήγησαν, ότι «δεν υπάρχουν αντενδείξεις για το αν κάποιο παιδί έχει αλλεργίες, κάνει θεραπεία με ορμονικά σκευάσματα, έχει επιληψία, θρομβοφιλία, καρδιοπάθεια και άλλες παθήσεις». Εξαίρεση, όπως είπαν, αποτελεί η χρόνια μυοκαρδίτιδα. «Το εμβόλιο προσφέρει ευρύτερη προστασία από τη νόσηση, για το λόγο τούτο συστήνεται ο εμβολιασμός και στα παιδιά που έχουν ήδη νοσήσει», διευκρίνισαν οι καθηγήτριες.

Προτεραιότητα του υπ. Παιδείας η πληροφόρηση για τα παιδιατρικά εμβόλια με επιστημονικά δεδομένα

Τέλος, από τη μεριά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε, πως για το υπουργείο αποτελεί «προϋπόθεση και προτεραιότητα η πληροφόρηση με επιστημονικά δεδομένα» και για το λόγο αυτό διοργανώθηκε η εκδήλωση.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημερωτικής εκδήλωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πάνω από 29.000 ραντεβού για παιδιατρικά εμβόλια ηλικίας 5-11 ετών

Παιδιά και εμβολιασμός έναντι της νόσου COVID-19

Πάνω από 20.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.