Πολιτική Υγείας

Αξιοπρέπεια Περίοδος: Ο διορισμός άνδρα από τη Σκωτία σε «τσάρο της φτώχειας» προκάλεσε οργή στις γυναίκες

Αξιοπρέπεια Περίοδος: Ο διορισμός άνδρα από τη Σκωτία σε «τσάρο της φτώχειας» προκάλεσε οργή στις γυναίκες

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια λίρες από το 2017 για τη χρηματοδότηση προϊόντων δωρεάν περιόδου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά ο νόμος το καθιστά νομική απαίτηση.

Αξιοπρέπεια Περίοδος: Πολλές γυναίκες έχουν μπει στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τον διορισμό ενός άνδρα στον ρόλο του «αξιωματικού αξιοπρέπειας περιόδου» στη Σκωτία Αναστάτωση στις γυναίκες έχει προκαλέσει ο διορισμός ενός άνδρα στον ρόλο του «υπηρεσιακού αξιωματικού αξιοπρέπειας περιόδου» στη Σκωτία. Ο Jay Grant, ένας πρώην personal trainer από το Dundee, έχει επιφορτιστεί με την προώθηση της πρόσβασης σε δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε σχολεία και κολέγια σε όλη την περιοχή Tay Cities, σύμφωνα με μια αγγελία εργασίας.

Ο διορισμός του Grant έρχεται ως νέος νόμος στη Σκωτία, ο νόμος περί προϊόντων περιόδου, ο οποίος τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα περιόδου διατίθενται δωρεάν σε όποιον τα χρειάζεται.

Ο Grant είπε πρόσφατα στην Dundee Courier, “Μου αρέσει πολύ γι’ αυτό. Είναι σίγουρα πρωτοποριακό καθώς η Σκωτία είναι η πρώτη που το κάνει αυτό.

Έχει να κάνει με το να ενημερώνει τους ανθρώπους για τη διαθεσιμότητα προϊόντων εποχής οποιουδήποτε φύλου, όποτε το χρειάζονται. ”

Η Σκωτσέζα αρθρογράφος Σούζαν Ντάλγκερτι επέκρινε τον διορισμό του Γκραντ ως γελοίο, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να υπομείνει τη «φρίκη ενός αιματοβαμμένου φορέματος στο κοινό ή τον τρομακτικό φόβο μιας χαμένης περιόδου».

“Τζέισον, έχω νέα για σένα, μόνο οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση. Έχετε άλλες ερωτήσεις;”

Η Dalgerty ειρωνεύτηκε σε προηγούμενο tweet, απαντώντας στα σχόλια του Grant σχετικά με την ενημέρωση «οποιουδήποτε φύλου» για τα προϊόντα περιόδου. Η θρύλος του τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, επέκρινε τον διορισμό του Γκραντ ως «γελοίο». “Έχουμε προσπαθήσει ποτέ να εξηγήσουμε στους άνδρες πώς να ξυρίζονται ή πώς να φροντίζουν τον προστάτη τους ή οτιδήποτε άλλο;; Αυτό είναι παράλογο”, έγραψε στο Twitter.

«Δεν ξέρω πώς νιώθουν οι Σκωτσέζες γι’ αυτό, αλλά ως Αγγλίδα λάτρης της Σκωτίας, θυμώνω», έγραψε στο Twitter η ηθοποιός Φράνσις Μπάρμπερ.

Το Fox News απευθύνθηκε στο Dundee & Angus College για να σχολιάσει εκ μέρους του Grant, αλλά δεν έλαβε απάντηση πριν από τη δημοσίευση. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια, καθώς και οι τοπικοί κυβερνητικοί φορείς πρέπει να διαθέτουν δωρεάν στο μπάνιο τους μια σειρά προϊόντων εποχής, όπως ταμπόν και σερβιέτες.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια λίρες από το 2017 για τη χρηματοδότηση προϊόντων δωρεάν περιόδου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά ο νόμος το καθιστά νομική απαίτηση.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα το 2020, εισήχθη από τη νομοθέτη του κοινοβουλίου της Σκωτίας Μόνικα Λένον, η οποία είχε αγωνιστεί κατά της «φτώχειας της περιόδου» – όταν κάποιος που χρειάζεται προϊόντα υγιεινής δεν μπορεί να τα αντέξει οικονομικά.

«Οι γυναίκες, τα κορίτσια και οι άνθρωποι που έχουν έμμηνο ρύση δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζουν την ταπείνωση της φτώχειας περιόδου», έγραψε η Λένον στο Twitter τη Δευτέρα. «Περήφανοι που κάνουμε πραγματικότητα την αξιοπρέπεια εποχής για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σκωτία γίνεται η 1η χώρα με καθολική πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα περιόδου

Μαμά του Όρεγκον αμφισβητεί τον νόμο της πολιτείας που απαιτεί ταμπόν στα μπάνια των αγοριών

Εμμηναρχή: Μιλώντας στους εφήβους για την αρχή της περιόδου

Σε ποια χώρα παρέχονται δωρεάν σερβιέτες και γιατί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.