Σεξουαλική Υγεία

Σκωτία: Γίνεται η 1η χώρα με καθολική πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα περιόδου

Σκωτία: Γίνεται η 1η χώρα με καθολική πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα περιόδου

Σκωτία: Η Σκωτία θα γίνει τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξασφαλίσει καθολική πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα περιόδου μετά την ψήφιση της νομοθεσίας ορόσημο το 2020.

Η Σκωτία θα γίνει τη Δευτέρα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξασφαλίσει καθολική πρόσβαση σε δωρεάν προϊόντα περιόδου μετά την ψήφιση της νομοθεσίας ορόσημο το 2020. Τα συμβούλια και οι πάροχοι εκπαίδευσης θα υποχρεωθούν νομικά να διαθέτουν προϊόντα περιόδου δωρεάν σε όποιον τα χρειάζεται, ανέφερε η κυβέρνηση της Σκωτίας σε δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή. Η παροχή πρόσβασης σε προϊόντα δωρεάν περιόδου είναι θεμελιώδης για την ισότητα και την αξιοπρέπεια και αίρει τα οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση σε αυτά”, δήλωσε η Γραμματέας Κοινωνικής Δικαιοσύνης Shona Robison. “Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη εθνική κυβέρνηση στον κόσμο που λαμβάνει τέτοια μέτρα”, πρόσθεσε.

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ του νομοσχεδίου για τα προϊόντα περιόδου, το οποίο καθιστούσε νόμιμο δικαίωμα την ελεύθερη πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής σε δημόσια κτίρια, τον Νοέμβριο του 2020. Τα είδη υγιεινής ήταν ήδη δωρεάν για μαθητές και φοιτητές, αλλά το νομοσχέδιο έθετε μια νομική υποχρέωση στους υπουργούς να διασφαλίσουν ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. Τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια πρέπει επίσης να διαθέσουν μια σειρά προϊόντων εποχής δωρεάν στις τουαλέτες τους.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon χαιρέτισε την απόφαση για τη νέα εποχή. “Περήφανη που ψηφίζω υπέρ αυτής της πρωτοποριακής νομοθεσίας, καθιστώντας τη Σκωτία την πρώτη χώρα στον κόσμο που παρέχει δωρεάν προϊόντα περιόδου για όλους όσους τα χρειάζονται”, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter. “Μια σημαντική πολιτική για τις γυναίκες και τα κορίτσια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς έχει αλλάξει η αντίληψη της ερωτικής επαφής τα τελευταία χρόνια;

Είναι ασφαλής η χρήση yoni egg; Τι λένε οι ειδικοί;

Τι είναι το κύπελλο περιόδου και πόσο ασφαλές αποδεικνύεται;

Πώς να αντιμετωπίσετε τις (προ)εμμηνορροϊκές κράμπες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Η οργάνωση Times Up, η οποία διεξάγει εκστρατείες για την κακοποίηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημιουργεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξέταση καταγγελιών, παρόμοια με τις αρχές προτύπων για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Στο Σικάγο, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της πόλης προσφέρει "kink" και "trans-friendly" σεξουαλικά παιχνίδια για ανηλίκους

Η κυνική ερμηνεία αυτού του αγωγού θα έλεγε ότι καθοδηγείται από το κίνητρο του κέρδους. Όμως, ένα άλλο ρεύμα είναι ιδεολογικό: οι ριζοσπάστες ακτιβιστές του φύλου πιστεύουν ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα για την απελευθέρωση από το σύστημα της "σιζετεροπατριαρχίας" * - και κάθε "μη συμβατό με το φύλο" παιδί είναι ένα ακόμη εργαλείο σε αυτόν τον αγώνα.

Πώς οι γιατροί μπορούν να αναγνωρίζουν τον καταναγκασμό αναπαραγωγής

Καταναγκασμός αναπαραγωγής: Ο συνδυασμός της παροχής αντισύλληψης που είναι απίθανο να ανακαλύψουν οι σύντροφοί τους και πληροφοριών για το πώς να λάβουν υποστήριξη είναι ένας θετικός τρόπος για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες.