Πολιτική Υγείας

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Θα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή μετά νέο κανόνα του FDA

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Θα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή μετά νέο κανόνα του FDA

Ο FDA διευκρίνισε ότι η νέα κατηγορία συσκευών OTC «ισχύει για ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας αγωγιμότητας που προορίζονται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω τα οποία έχουν αντιληφθεί ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα. Οτιδήποτε άλλο είτε πρόκειται για διαφορετικό είδος βοήθειας είτε για κάποιο νεότερο, θα απαιτούσε και πάλι ιατρική συνταγή.

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Ένας νέος κανόνας του FDA θα επιτρέψει ορισμένους τύπους ακουστικών βαρηκοΐας να διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή σε άτομα 18 ετών και άνω Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε έναν κανόνα την Τρίτη που επιτρέπει σε ορισμένους τύπους ακουστικών βαρηκοΐας να διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς να απαιτείται ιατρική συνταγή ή ιατρική εξέταση. Ο FDA είπε ότι ο κανόνας, ο οποίος θα δημιουργήσει μια νέα ρυθμιστική κατηγορία για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή, ισχύει για εκείνους «με αντιληπτή ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα».

«Με τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής κατηγορίας για τα ακουστικά βαρηκοΐας OTC και την τροποποίηση των υφιστάμενων κανόνων, σκοπεύουμε να παρέχουμε εύλογη διασφάλιση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για αυτές τις συσκευές, καθώς και να προωθήσουμε την πρόσβαση και την καινοτομία στην τεχνολογία ακουστικών βαρηκοΐας, προστατεύοντας και προάγοντας έτσι τη δημόσια υγεία », λέει ο κανόνας.

Ο FDA ισχυρίζεται ότι ο κανόνας θα μειώσει και το κόστος των ακουστικών βαρηκοΐας. Ακολουθεί το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Μπάιντεν τον Ιούλιο του 2021 για την Προώθηση του Ανταγωνισμού στην Αμερικανική Οικονομία, το οποίο έλεγε συγκεκριμένα ότι ο Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών θα πρέπει να δημοσιεύσει «έναν προτεινόμενο κανόνα για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή». «Είναι η πιο πρόσφατη ενέργεια που κάνουμε για να κάνουμε την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και λιγότερο συγκεντρωμένη», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση την Τρίτη. “Όταν κυριαρχούν πολύ λίγες εταιρείες, οι Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν υψηλότερο κόστος. Επιτέλους χτίζουμε μια οικονομία που λειτουργεί για τις εργαζόμενες οικογένειες.”

Η τελική έκδοση του κανόνα ήρθε μετά από μια περίοδο ειδοποίησης και σχολίων που απέφερε περισσότερα από 1.000 δημόσια σχόλια από κατασκευαστές και καταναλωτές ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς και επαγγελματικές ενώσεις, νομοθέτες και κρατικούς φορείς, ανέφερε ο FDA.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αλλαγές στον προτεινόμενο κανόνα, όπως μείωση της μέγιστης απόδοσης ήχου για ακουστικά βαρηκοΐας OTC και απαίτηση ρυθμιζόμενου ελέγχου έντασης.

Ο FDA είπε ότι ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Οκτωβρίου και ότι οι Αμερικανοί θα μπορούν να βρίσκουν ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα λιανικής –συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών– εκείνη τη στιγμή.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε πρόταση την Τρίτη σε μια προσπάθεια να παρέχει ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή.

«Η μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική αποτελεί προτεραιότητά μου από την πρώτη μέρα και αυτός ο κανόνας αναμένεται να μας βοηθήσει να επιτύχουμε ποιοτική, οικονομικά προσιτή πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra σε δήλωση.  «Η σημερινή δράση του FDA αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για να γίνουν τα ακουστικά βαρηκοΐας πιο οικονομικά και προσβάσιμα».

Ο FDA διευκρίνισε ότι η νέα κατηγορία συσκευών OTC «ισχύει για ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας αγωγιμότητας που προορίζονται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω τα οποία έχουν αντιληφθεί ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα. Οτιδήποτε άλλο είτε πρόκειται για διαφορετικό είδος βοήθειας είτε για κάποιο νεότερο, θα απαιτούσε και πάλι ιατρική συνταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ο Μπάιντεν με την πλευρά του πολίτη - καταναλωτή στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.