Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ FDA: Εκδίδει πρόταση για τη δημιουργία νέας κατηγορίας ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή

ΗΠΑ FDA: Εκδίδει πρόταση για τη δημιουργία νέας κατηγορίας ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

ΗΠΑ FDA: Τα ακουστικά βαρηκοΐας για σοβαρή απώλεια ακοής ή για άτομα κάτω των 18 ετών θα εξακολουθούσαν να απαιτούν ιατρική συνταγή. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε πρόταση την Τρίτη για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της πρόσβασης και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Μόλις οριστικοποιηθεί, ο κανόνας θα επιτρέψει την πώληση των ακουστικών βαρηκοΐας στους καταναλωτές σε καταστήματα και διαδικτυακά χωρίς ιατρική εξέταση ή τοποθέτηση από ακουολόγο. Θα ισχύει για ορισμένα ακουστικά αγωγιμότητας αέρα που προορίζονται για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσε πρόταση την Τρίτη σε μια προσπάθεια να παράσχει ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας για σοβαρή απώλεια ακοής και για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών εξακολουθούν να απαιτούν ιατρική συνταγή. “Η μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για όλους στην Αμερική αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα”, δήλωσε ο γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra.

«Η σημερινή κίνηση του FDA μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο να κάνουμε τα ακουστικά βαρηκοΐας πιο προσιτά για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής». Η πρόταση του FDA υλοποιεί μια διάταξη από τον νόμο για την υπεράριθμη ακοή, η οποία ήταν μέρος του νόμου επανεξουσιοδότησης του FDA του 2017. Αυτή η φωτογραφία του Μαΐου 2010 δείχνει τη Zahra Baker, 10 ετών, να παίρνει ακουστικό βαρηκοΐας σε εκδήλωση στο Charlotte Motor Speedway. Περίπου 37,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποια προβλήματα ακοής, ανέφερε ο FDA. Από αυτά, μόνο το ένα πέμπτο των ανθρώπων χρησιμοποιούν ακουστικό βαρηκοΐας. Ο κανόνας αποσκοπεί στην άρση των εμποδίων όπως το κόστος και το κοινωνικό στίγμα που σχετίζονται με την απώλεια ακοής, ανέφερε η υπηρεσία.

“Ο κανόνας στοχεύει στη διευκόλυνση της καινοτομίας και στην αύξηση του ανταγωνισμού μειώνοντας τα εμπόδια εισόδου για νέους κατασκευαστές ακουστικών βαρηκοΐας”, ανέφερε.

Οι Sens. Elizabeth Warren, D-Mass. και Chuck Grassley, R-Iowa., χειροκρότησαν τη δράση του FDA, χαρακτηρίζοντάς την “τρομερή είδηση”. «Μόλις ξεκαθαρίσαμε ένα σημαντικό κανονιστικό εμπόδιο για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή», ανέφεραν οι γερουσιαστές σε κοινή τους δήλωση. “Σύντομα, εκατομμύρια άτομα με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής θα έχουν τελικά χαμηλότερου κόστους επιλογές ακουστικών – και περισσότερες επιλογές σημαίνουν περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος για τους καταναλωτές.”

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ο Μπάιντεν με την πλευρά του πολίτη - καταναλωτή στον τομέα της υγείας

Βαρηκοΐα και εξετάσεις

Απαιτείται νέα προσέγγιση για νεογέννητα με απώλεια ακοής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.

Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 

Τροπολογία: Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθείται διάταξη με σκοπό την αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

Πλεύρης πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός έκανε ακόμη λόγο για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους 3 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες 18 και άνω - που ήρθε μετά από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών -  ενώ υποστήριξε την σύντμηση των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, σημειώνοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Ευρώπη κορωνοϊός: Η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις, τα μικτά μηνύματα και η αυξημένη αμφισβήτηση της νομιμότητας και της τεχνικής ικανότητας της κυβέρνησης τροφοδότησε τη δυσπιστία των πολιτών.

Η Ιταλία κάνει τη ζωή πιο άβολη για τα μη εμβολιασμένα άτομα αυτές τις γιορτές

Αποδίδουν το σχετικά υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης της Ιταλίας ως έναν από τους λόγους που η καμπύλη μόλυνσης δεν είναι τόσο απότομη όσο τον περασμένο χειμώνα, όταν επιβλήθηκαν μεγάλοι περιορισμοί με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Θάνος Πλεύρης: Απέκλεισε το σενάριο ενός νέου lockdown ακόμη και σε τοπικό επίπεδο

Θάνος Πλεύρης: Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννεάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού και πως υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Η τελική επίδραση της Όμικρον θα διαμορφωθεί από τα εξής 3 σημαντικά θέματα: Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός; Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει αντισώματα και ανοσκύτταρα και να διαταράσσει τον ανοσιακό μηχανισμό; Πόσο επιβαρυντικός στην κλινική έκφραση της νόσου;