Πολιτική Υγείας

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο χτεσινό του διάγγελμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Θάνος Πλεύρης – Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρατίθενται καλύπτουν το σύνολο των ελέγχων από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου από το σύνολο των φορέων στους τομείς της επιβολής του Νόμου και Επιθεώρησης.

Όλους αυτούς τους μήνες έχουν διενεργηθεί 9 εκατομμύρια έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν τόσο πρόσωπα, όσο και δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και άλλες οικονομικές οντότητες. Σε αυτούς τους ελέγχους σημειώθηκαν 24.000 παραβάσεις με επιβολή χρηματικών προστίμων που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 601 επιχειρήσεις.

Στην τρίτη διαφάνεια αποτυπώνεται η πορεία της έντασης των ελέγχων, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Όπως διαφαίνεται, οι έλεγχοι είναι εξίσου έντονοι και καλύπτουν το εύρος των επιχειρήσεων στο σύνολό τους με σκοπό την διαπίστωση τυχόν παραβάσεων.

Αντίστοιχα στην τέταρτη διαφάνεια που παρέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αποτυπώνονται τα πρόστιμα σε σύνολο και τα ποσά που έχουν επιβληθεί ανά μήνα ως πρόστιμα. Επεσήμανε ο κ. Μπίνης ότι η πρώτη παράβαση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Τέλος, εδώ απεικονίζονται οι αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων ανά μήνα. Ενδεικτικά, μόνο η επιτροπή διαφάνειας έχει ελέγχει 20.509 πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης με την εφαρμογή Covid free.gr και το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους φορείς. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ταυτοπροσωπία, ενώ ολοκληρώνοντας ο κ. Μπίνης τόνισε πως αυτή αποτελεί την νούμερο ένα παράβαση που θα πρέπει όλοι να αποφύγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα με καταγραφή θανάτων σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Σε νέο πλαίσιο η καθημερινότητα από Δευτέρα - Πού, πώς και σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Μόνο με τρίτη δόση το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60-Πώς εκδίδετε νέο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.