Πολιτική Υγείας

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο χτεσινό του διάγγελμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Θάνος Πλεύρης – Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρατίθενται καλύπτουν το σύνολο των ελέγχων από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου από το σύνολο των φορέων στους τομείς της επιβολής του Νόμου και Επιθεώρησης.

Όλους αυτούς τους μήνες έχουν διενεργηθεί 9 εκατομμύρια έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν τόσο πρόσωπα, όσο και δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και άλλες οικονομικές οντότητες. Σε αυτούς τους ελέγχους σημειώθηκαν 24.000 παραβάσεις με επιβολή χρηματικών προστίμων που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 601 επιχειρήσεις.

Στην τρίτη διαφάνεια αποτυπώνεται η πορεία της έντασης των ελέγχων, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Όπως διαφαίνεται, οι έλεγχοι είναι εξίσου έντονοι και καλύπτουν το εύρος των επιχειρήσεων στο σύνολό τους με σκοπό την διαπίστωση τυχόν παραβάσεων.

Αντίστοιχα στην τέταρτη διαφάνεια που παρέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αποτυπώνονται τα πρόστιμα σε σύνολο και τα ποσά που έχουν επιβληθεί ανά μήνα ως πρόστιμα. Επεσήμανε ο κ. Μπίνης ότι η πρώτη παράβαση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Τέλος, εδώ απεικονίζονται οι αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων ανά μήνα. Ενδεικτικά, μόνο η επιτροπή διαφάνειας έχει ελέγχει 20.509 πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης με την εφαρμογή Covid free.gr και το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους φορείς. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ταυτοπροσωπία, ενώ ολοκληρώνοντας ο κ. Μπίνης τόνισε πως αυτή αποτελεί την νούμερο ένα παράβαση που θα πρέπει όλοι να αποφύγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα με καταγραφή θανάτων σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Σε νέο πλαίσιο η καθημερινότητα από Δευτέρα - Πού, πώς και σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Μόνο με τρίτη δόση το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60-Πώς εκδίδετε νέο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Πλεύρης κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Πλεύρης Γιαννάκος αναφορά: Όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για τα όσα ισχυρίζεται.

Θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γιάννης Οικονόμου VIP ΜΕΘ: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στην πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Δημοσιεύτηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των υγειονομικών

Υπουργείο Υγείας τροπολογία: Επιβεβαιώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προσωπικού νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και κατοχυρώθηκε η σύναψη συμβάσεων με επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα για τα εμβόλια.

Επίσημο: 3μηνη ισχύς εφεξής για το πιστοποιητικό νόσησης-Έρχεται ΚΥΑ για εξειδίκευση του μέτρου

Πιστοποιητικό νόσησης: Η εισήγηση της επιτροπής για μείωση της ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης από 6 σε 3 μήνες αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο στην προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ

Ηλίας Μόσιαλος ΕΚΠΑ: Ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος, διορίστηκε Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Plan B στη Βρετανία με τηλεργασία και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ηνωμένο Βασίλειο νέα μέτρα: Οι υπουργοί και η Downing Street αναμένεται να υπογράψουν νέους κανονισμούς ως Plan B για την επιβολή της τηλεργασίας και πιστοποίησης εμβολίων σε όλη την Αγγλία ενόψει των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid στη Βρετανία.

Διαψεύδει ο Θάνος Πλεύρης τις VIP κλίνες ΜΕΘ

Πλεύρης VIP ΜΕΘ: Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε ως fake news τα όσα δημοσιεύονται και εξαπλώνονται τις τελευταίες ώρες και τόνισε πως η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ και μόνο.

Ο Δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη της Νέας Υόρκης εφαρμόζει μια εντολή εμβολίου covid για εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι αναμένει από τη νέα εντολή να επιβιώσει τυχόν νομικών προκλήσεων. Ένας εκπρόσωπος του Δημάρχου είπε ότι η εντολή του ιδιωτικού τομέα θα ισχύει για περίπου 184.000 επιχειρήσεις.