Πολιτική Υγείας

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Άγγελος Μπίνης: Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

ADMAN

Πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο χτεσινό του διάγγελμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης μοιράστηκε με το κοινό τα πιο πρόσφατα στοιχεία σε σχέση με την επιβολή του Νόμου στο πλαίσιο των ελέγχων για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Θάνος Πλεύρης – Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

 

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που παρατίθενται καλύπτουν το σύνολο των ελέγχων από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τις 17 Νοεμβρίου από το σύνολο των φορέων στους τομείς της επιβολής του Νόμου και Επιθεώρησης.

Όλους αυτούς τους μήνες έχουν διενεργηθεί 9 εκατομμύρια έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν τόσο πρόσωπα, όσο και δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και άλλες οικονομικές οντότητες. Σε αυτούς τους ελέγχους σημειώθηκαν 24.000 παραβάσεις με επιβολή χρηματικών προστίμων που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 601 επιχειρήσεις.

Στην τρίτη διαφάνεια αποτυπώνεται η πορεία της έντασης των ελέγχων, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Όπως διαφαίνεται, οι έλεγχοι είναι εξίσου έντονοι και καλύπτουν το εύρος των επιχειρήσεων στο σύνολό τους με σκοπό την διαπίστωση τυχόν παραβάσεων.

Αντίστοιχα στην τέταρτη διαφάνεια που παρέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αποτυπώνονται τα πρόστιμα σε σύνολο και τα ποσά που έχουν επιβληθεί ανά μήνα ως πρόστιμα. Επεσήμανε ο κ. Μπίνης ότι η πρώτη παράβαση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Τέλος, εδώ απεικονίζονται οι αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων ανά μήνα. Ενδεικτικά, μόνο η επιτροπή διαφάνειας έχει ελέγχει 20.509 πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης με την εφαρμογή Covid free.gr και το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους φορείς. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ταυτοπροσωπία, ενώ ολοκληρώνοντας ο κ. Μπίνης τόνισε πως αυτή αποτελεί την νούμερο ένα παράβαση που θα πρέπει όλοι να αποφύγουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στην υπερβάλλουσα θνητότητα με καταγραφή θανάτων σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Σε νέο πλαίσιο η καθημερινότητα από Δευτέρα - Πού, πώς και σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Μόνο με τρίτη δόση το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60-Πώς εκδίδετε νέο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλέξης Τσίπρας: "Αντί για νέο ΕΣΥ μετά την πανδημία φτιάχνετε ιδιωτικό ΕΣΥ"

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο ΕΣΥ ιδιωτικό, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει την οριστική διάλυση του ΕΣΥ που είχε σχεδιάσει πριν την πανδημία, βάζοντας στα δημόσια νοσοκομεία τους κερδοσκόπους της υγείας και εμπόρους της ζωής.

Μίνα Γκάγκα: "Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένα δυναμωμένο ΕΣΥ"

Μίνα Γκάγκα: Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα κατά την ομιλία της στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές ρυθμίσεις που επιφέρει, αναφερόμενοι παράλληλα σε όσους το πολεμούν. Μάλιστα, η κ. Γκάγκα χαρακτήρισε ως "οπισθοδρομικούς" όσους καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ομιλία του Υπουργού Υγείας στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Η Long Covid είναι η επόμενη καταστροφή για τη δημόσια υγεία με αντίκτυπο 3,7 τρισ. δολαρίων

Long Covid ΗΠΑ: Συνολικά, η μακρά Covid αποτελεί επιβάρυνση 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία των ΗΠΑ - περίπου το 17% της οικονομικής παραγωγής του έθνους μας πριν από την πανδημία.

Τορόντο: Προτροπές για το εμβόλιο της γρίπης καθώς τα ποσοστά αυξάνονται

Τορόντο: Με τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ γρίπης να έχουν αυξηθεί από 8,1% σε 10,5%, η πόλη του Τορόντο ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού της γρίπης 2022-2023 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με διαθεσιμότητα για άτομα ηλικίας έξι μηνών και άνω.

Θάνος Πλεύρης: Επικίνδυνη η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια υγεία, το Υπουργείο όμως θα την σεβαστεί

Θάνος Πλεύρης: Σεβαστή αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Υγείας να επιστρέψει στην εργασία του το προσωπικό των νοσοκομείων που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Θάνος Πλεύρης: Από 1η Ιανουαρίου επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Θάνος Πλεύρης: Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2023 το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να επιστρέψουν στις θέσεις τους.