Πολιτική Φαρμάκoυ

Βρετανία: Δωρεάν εμβόλια κατά της Μηνιγγίτιδας Β

Βρετανία: Δωρεάν εμβόλια κατά της Μηνιγγίτιδας Β

Η πρώτη χώρα που θα προσφέρει σε όλα τα βρέφη δωρεάν εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας γίνεται η Βρετανία.

Από την πλευρά της, κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας και οι αξιωματούχοι υγείας είχαν περάσει μήνες διαπραγματεύσεων με γνωστή φαρμακευτική ώστε να καταλήξουν σε μία τιμή, που να ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές.

Το εν λόγω φάρμακο ανήκε αρχικά στη Novartis, ενώ πρόσφατα πουλήθηκε μαζί με τις περισσότερες δραστηριότητες που αφορούν εμβολιασμούς στην GlaxoSmithKline. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά του ογκολογικού χαρτοφυλακίου της GSK, τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας (joint venture) στον τομέα των μη-συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, και την πώληση του τομέα των Εμβολίων, με εξαίρεση τα αντιγριπικά εμβόλια.

Ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε την Κυριακή ότι “αισθάνονται πολύ περήφανοι που θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο Μηνιγγίτιδας Β.” Τα βρέφη θα εμβολιαστούν σε δύο δόσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα σε δύο μήνες.

H μηνιγγίτιδα είναι μια κεραυνοβόλος και καταστρεπτική νόσος με υψηλό ποσοστό περιστατικών-θνησιμότητας (7-14%), η οποία σε έως και 1 στους 5 επιζήσαντες, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα κατάλοιπα, όπως είναι η κώφωση, η δημιουργία ουλών στο δέρμα, η νεφρική ανεπάρκεια και ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων. Πλήττει κυρίως βρέφη και παιδιά (έως 4 ετών) καθώς επίσης εφήβους και νεαρούς ενήλικες (15-24).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκίνησαν να πωλούν rapid test στα super market της Γερμανίας

Bristol Myers Squibb : Λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το fedratinib

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα φάρμακα που βοηθούν τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19

Η λοίμωξη COVID-19 χαρακτηρίζεται από σοβαρή δυσλειτουργία της φλεγμονώδους αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στον SARS-CoV-2. Η μπαρισιτινίμπη αποτελεί έναν αναστολέα της κινάσης Janus με αντιφλεγμονώδη δράση.

Μικρές οι τροποποιήσεις στα αρχικά εμβόλια covid έναντι των μεταλλάξεων

Οι μεγάλοι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται ήδη σε νέες εκδόσεις των εμβολίων Covid για να αντιμετωπίσουν τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, κάτι που σύμφωνα με μελέτες υποδηλώνουν ότι τα σημερινά εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι ήταν έναντι των παλαιότερων στελεχών του ιού.

Επεκτάσεις παραγωγής κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας τους τελευταίους μήνες από Φαρμακευτικές Εταιρείες

Οι Φαρμακευτικές εταιρείες και οι Εταιρείες Ανάπτυξης και Κατασκευής Συμβολαίων  έχουν προχωρήσει σε επεκτάσεις παραγωγής κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας τους τελευταίους μήνες.

Πειραματική θεραπεία για το διαβήτη τύπου 1 καταστέλλει τα συμπτώματα της νόσου

Διαβήτης τύπου 1: Μια πειραματική θεραπεία μπορεί ουσιαστικά να αντιστρέψει το διαβήτη τύπου 1, όπως φάνηκε να συμβαίνει σε ορισμένους τύπους εργαστηριακών ποντικών, σύμφωνα με μια σειρά μελετών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Αύξηση της ευελιξίας στην παραγωγή φαρμάκου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19

Οι ευέλικτες προσεγγίσεις επιτρέπουν αυξημένα έσοδα και μερίδιο αγοράς, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος. Απαιτείται ευελιξία τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής.

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Ο Brian Ahier είναι ο κύριος μηχανικός πληροφορικής υγείας στο MITER, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας, που ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής υγείας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της μηχανικής συστημάτων.