Πολιτική Φαρμάκoυ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αύριο αναμένεται η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αύριο αναμένεται η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο 25 Νοεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), προκειμένου να συζητηθεί η αξιολόγηση μιας αίτησης για την επέκταση της χρήσης του Comirnaty, ενός εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση. Η γνωμοδότηση αναμένεται να είναι θετική.

Ποιες χώρες ήδη ξεκίνησαν εμβολιασμούς σε παιδιά 5-11 ετών;

Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από την Covid-19. Ήδη αρκετές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς παιδιών από 5 ετών και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Ανάμεσά τους:

  • Ισραήλ
  • ΗΠΑ (τέλος Οκτωβρίου άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών 5 ετών και άνω)
  • Καναδάς
  • Κίνα (εμβολιασμοί γίνονται από τον Ιούνιο σε παιδιά άνω των 3 ετών)
  • Χιλή (ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 6 ετών)

 

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας ότι παρήγαγε ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων στον ιό. Σε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες χορηγήθηκαν δόσεις το ένα τρίτο της ισχύος του τυπικού εμβολίου δύο βολών που χορηγήθηκε σε ενήλικες. Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών που έλαβαν πλήρη δόση για ενήλικες, με παρόμοιες παρενέργειες. Ο FDA είπε ότι το εμβόλιο βρέθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Θάνος Πλεύρης: Θα ακολουθήσουμε τις εντολές του EMA

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως η Ελλάδα πρόκειται να ακολουθήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Συνεπώς, εάν η αυριανή γνωμοδότηση του ΕΜΑ είναι θετική, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τους εμβολιασμούς σε παιδιά από 5 ετών. Παρόμοια στάση τηρούν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην πλειοψηφία τους, αναμένοντας με ανυπομονησία την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου και σε παιδιά από την ευαίσθητη ηλικία των 5 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έγκριση του FDA καθιστά την Keytruda την πρώτη ανοσοθεραπεία για την επικουρική θεραπεία ορισμένων ασθενών με νεφρικό καρκίνωμα,

Παραλαβή των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου κατά του COVID

Ατιιικό χάπι της Pfizer εμποδίζει τους ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19 να εισαχθούν στο νοσοκομείο και να πεθάνουν

Η Βρετανία χορήγησε άδεια υπό όρους στο αντιιικό φάρμακο της Merck, το πρώτο χάπι που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει με επιτυχία την COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η Merck δοκίμασε το φάρμακο σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερου κινδύνου λόγω προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή είναι η ίδια ομάδα που λαμβάνει επί του παρόντος φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».

Bristol Myers Squibb : Λαμβάνει έγκριση για θεραπεία του γαστρικού καρκίνου και οισοφάγου

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το nivolumab σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ασθενείς με HER2-αρνητικό, προχωρημένοή μεταστατικό γαστρικό καρκίνο, καρκίνο της γαστρο-οισοφαγικής συμβολής ή οισοφαγικό αδενοκαρκίνωμα, των οποίων οι όγκοι εκφράζουν το PD-Lμε συνδυαστική θετική βαθμολογία (CPS) ≥ 5Η έγκριση βασίζεται σε θετικά αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 3 CheckMate -649