Πολιτική Φαρμάκoυ

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αύριο αναμένεται η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αύριο αναμένεται η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο 25 Νοεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), προκειμένου να συζητηθεί η αξιολόγηση μιας αίτησης για την επέκταση της χρήσης του Comirnaty, ενός εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση. Η γνωμοδότηση αναμένεται να είναι θετική.

Ποιες χώρες ήδη ξεκίνησαν εμβολιασμούς σε παιδιά 5-11 ετών;

Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από την Covid-19. Ήδη αρκετές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς παιδιών από 5 ετών και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά. Ανάμεσά τους:

  • Ισραήλ
  • ΗΠΑ (τέλος Οκτωβρίου άρχισε ο εμβολιασμός παιδιών 5 ετών και άνω)
  • Καναδάς
  • Κίνα (εμβολιασμοί γίνονται από τον Ιούνιο σε παιδιά άνω των 3 ετών)
  • Χιλή (ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 6 ετών)

 

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας ότι παρήγαγε ισχυρές αποκρίσεις αντισωμάτων στον ιό. Σε περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες χορηγήθηκαν δόσεις το ένα τρίτο της ισχύος του τυπικού εμβολίου δύο βολών που χορηγήθηκε σε ενήλικες. Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών που έλαβαν πλήρη δόση για ενήλικες, με παρόμοιες παρενέργειες. Ο FDA είπε ότι το εμβόλιο βρέθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Θάνος Πλεύρης: Θα ακολουθήσουμε τις εντολές του EMA

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, δήλωσε πως η Ελλάδα πρόκειται να ακολουθήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Συνεπώς, εάν η αυριανή γνωμοδότηση του ΕΜΑ είναι θετική, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τους εμβολιασμούς σε παιδιά από 5 ετών. Παρόμοια στάση τηρούν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην πλειοψηφία τους, αναμένοντας με ανυπομονησία την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου και σε παιδιά από την ευαίσθητη ηλικία των 5 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έγκριση του FDA καθιστά την Keytruda την πρώτη ανοσοθεραπεία για την επικουρική θεραπεία ορισμένων ασθενών με νεφρικό καρκίνωμα,

Παραλαβή των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου κατά του COVID

Ατιιικό χάπι της Pfizer εμποδίζει τους ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19 να εισαχθούν στο νοσοκομείο και να πεθάνουν

Η Βρετανία χορήγησε άδεια υπό όρους στο αντιιικό φάρμακο της Merck, το πρώτο χάπι που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει με επιτυχία την COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Bristol Myers Squibb :Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει την έγκριση του luspatercept

Τέταρτη εγκεκριμένη ένδειξη στην Ευρώπη για το luspatercept, μία πρώτη στην κατηγορία της, θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με σχετιζόμενη με νόσο αναιμία και η πρώτη θεραπεία που καταδεικνύει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι της εποετίνης άλφα σε μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα χαμηλότερου κινδύνου

Μητσοτάκης προς Φαρμακοβιομηχανία: Ψηλά στην ατζέντα τα θέματα της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας

Μητσοτάκης προς Φαρμακοβιομηχανία: Στην Ελλάδα παρέχουμε στους πολίτες πρόσβαση τόσο σε καινοτόμα αλλά και σε γενόσημα φάρμακα στην καλύτερη δυνατή τιμή, είπε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων, μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA).

Νέα δεδομένα βιολογικών δεικτών για το όφελος του nusinersen σε βρέφη και παιδιά

Νέα δεδομένα βιολογικών δεικτών ενισχύουν τα στοιχεία που υποστηρίζουν το δυνητικό όφελος του nusinersen σε βρέφη και μικρά παιδιά με μη καλυπτόμενες κλινικές ανάγκες μετά τη γονιδιακή θεραπεία.