Ρεπορτάζ Υγείας

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έως το βράδυ αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποφασιστική στιγμή για την ΕΕ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άνοιξε το δρόμο για την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, συστήνοντας την υπό όρους έγκρισή του. Πρώτη της προτεραιότητα, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου.

Η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech».

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά το εμβόλιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων σε όλα τα κράτη μέλη και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έως το βράδυ αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποφασιστική στιγμή για την ΕΕ.

Συγκεκριμένα είπε: «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ».

Ενώ η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου πρόσθεσε: «Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ», σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανσιμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διέρρευσε η μυστική τοποθεσία των ψυγείων για τα εμβόλια με ευθύνη των συνεργατών του Κικίλια  

Μεγάλη πρόκληση και στοίχημα για την Κυβέρνηση η ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν υπάρξει χαλάρωση τα Χριστούγεννα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Την παράταση των αυστηρών lockdown και νέες εντάξεις στο καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου για περιφερειακές ενότητες με κακή επιδημιολογική εικόνα υποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

«τα έντονα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση δεν σημαίνουν πως κάτι πάει λάθος ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό», προσθέτει. «Είναι μία αναμενόμενη αντίδραση στο εμβόλιο, η οποία σε αρκετούς ανθρώπους γίνεται εμφανής».

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Αττικής

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Lockdown: Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν τον σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.