Top News

“Μετακομίζει” στην Ολλανδία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Τι αλλάζει

“Μετακομίζει” στην Ολλανδία ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Τι αλλάζει

Της Γιώργιας Σκιτζή 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και οι Κάτω Χώρες έχουν οριστικοποιήσει το κείμενο συμφωνίας, η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός, τα όργανα και οι υπάλληλοί του θα αντιμετωπιστούν από την ολλανδική κυβέρνηση.

Τα “απόνερα” του Brexit

To Συμβούλιο των Υπουργών των Κάτω Χωρών συμφώνησε να υπογράψει ένα σύμφωνο συνεργασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μετεγκατάσταση του EMA από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ ως αποτέλεσμα της Brexit.Η συμφωνία του Seat καθιστά δυνατή τη σωστή και ανεξάρτητη λειτουργία της EMA στις Κάτω Χώρες.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής είναι παρόμοιο με ό,τι ισχύει για άλλους οργανισμούς της ΕΕ που είναι εγκατεστημένοι στις Κάτω Χώρες, όπως η Eurojust, η Europol και το κέντρο αναφοράς του Galileo.

Η συμφωνία  θα τεθεί σε ισχύ μόλις υπογραφεί τόσο από την EMA όσο και από την Ολλανδία. Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία σχετικά με τη μετεγκατάσταση του EMA από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Για να μπορέσει ο EMA να προετοιμαστεί για την ομαλή μετάβαση των εργασιών των επιστημονικών επιτροπών και των αντιπροσώπων του, η ολλανδική κυβέρνηση και η EMA ελπίζουν ότι η συμφωνία θα μπορέσει να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό.

Αλλάζει έδρα το προσωπικό 

Δεδομένου ότι η μετάβαση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από το προσωπικό του EMA στις Κάτω Χώρες, η έγκαιρη υπογραφή της συμφωνίας θα εξασφαλίσει ότι το προσωπικό του EMA και οι οικογένειές του θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα ως προς τη θεραπεία τους και θα μπορούν να εγκατασταθούν στις Κάτω Χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το προσωπικό που θέλει να κινηθεί πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Οι Κάτω Χώρες και η EMA εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]