Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς προωθείται η ψηφιακή υγεία;

Τεχνολογία: Πώς προωθείται η ψηφιακή υγεία;

Τεχνολογία: Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να ασχοληθείτε με την υγεία της οικογένειά σας.

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη με πολλές μορφές τεχνολογίας και η πανδημία του COVID-19 έχει δείξει πόσο εξαρτόμαστε από όλα αυτά για να μας κρατά συνδεδεμένους και ψυχαγωγικούς, καθώς και να κρατά τους ανθρώπους ασφαλείς επιτρέποντάς τους να εργάζονται από το σπίτι . Η Megan A. Moreno, MD, MSEd, MPH, καθηγήτρια παιδιατρικής και συνεργάτης καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, Madison, μοιράστηκε την παρουσίασή της «10 τρόποι χρήσης ψηφιακών εργαλείων για την προώθηση της υγείας» στην εικονική Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής 2020 Πανελλήνιο Συνέδριο & Έκθεση. Δήλωσε ότι οι 10 συμβουλές πρόσφεραν τρόπους για να μάθουν και να κατανοήσουν οι παιδίατροι.

Τεχνολογία υγείας

Οι 10 τρόποι χρήσης της τεχνολογίας για την υγεία περιλαμβάνουν:

  • Αντιλήψεις πρόκλησης για την τεχνολογία – περιλαμβάνει την ανακάλυψη παιχνιδιών που προσφέρουν οφέλη, όπως η οικοδόμηση δεξιοτήτων λογικής ή λεξιλογίου και η κατανόηση ότι η ποιότητα της ψηφιακής δραστηριότητας είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα του χρόνου που αφιερώνεται σε αυτήν.
  • Να είστε εξοικειωμένοι με το πώς χρησιμοποιούνται διαφορετικές ψηφιακές πλατφόρμες και το πλαίσιο που έχουν οι νεαροί ασθενείς για διάφορες μορφές κοινωνικών μέσων – περιλαμβάνει την εξοικείωση με το πώς βλέπουν οι νέοι τα κοινωνικά μέσα, όπως το να βλέπουν το Facebook ως εφημερίδα, αλλά το Snapchat ως εργαλείο επικοινωνίας.
  • Κατανόηση της έννοιας των προσιτών, που σημαίνει λειτουργικότητα που επιτρέπει σε έναν χρήστη να αλληλεπιδρά με ένα προϊόν – περιλαμβάνει την προσθήκη ετικετών σε άτομα σε φωτογραφίες, την εκμάθηση μέσω εικόνων ή την προώθηση ενός αντιληπτού συνδέσμου με μια διασημότητα μέσω του «παρακολούθησης».
  • Ελέγξτε ποιους ακολουθείτε – περιλαμβάνει την εξέταση των ατόμων που προωθείτε μέσω της παρακολούθησης σε οποιαδήποτε ψηφιακή πλατφόρμα και την αναζήτηση οργανισμών που υποστηρίζουν τα παιδιά και τους εφήβους καθώς και την υγεία τους.
  • Προώθηση διαφορετικών φωνών – περιλαμβάνει τη χρήση της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση φωνών που υποστηρίζουν την υγεία των παιδιών και υποστηρίζουν την ισότητα και την ένταξη
  • Συνήγορος στην κοινότητα – περιλαμβάνει την επίγνωση του ψηφιακού χάσματος στην κοινότητά σας, τη γνώση εάν τα παιδιά και τους έφηβους έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και την προώθηση της ισότητας και της συστημικής αλλαγής.
  • Ενθαρρύνετε τη συν-παρακολούθηση μεταξύ ασθενών και γονέων – περιλαμβάνει την παρακολούθηση προγραμμάτων από γονείς και παιδιά που συζητούν σοβαρά ζητήματα όπως η ψυχική υγεία και η ψηφιακή τεχνολογία, όπως «Euphoria» και «The Social Dilemma» μαζί για να διευκολύνουν τις συζητήσεις για υγιεινές επιλογές.
  • Παροχή πόρων για ψυχική υγεία στους ασθενείς – περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα τέτοιων πόρων μέσω εφαρμογών και ενθάρρυνση ασθενών και γονέων να χρησιμοποιούν το PsyberGuide και το Commonsense Media για να βρουν την κατάλληλη εφαρμογή για τον ασθενή.

  • Ασχοληθείτε με τη φροντίδα του εαυτού σας – περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογίας για να διαβάσετε ένα αγαπημένο βιβλίο, να παίξετε ένα διανοητικά διεγερτικό παιχνίδι ή να μάθετε πώς να κάνετε μια νέα δραστηριότητα.
  • Εμπνευστείτε από εφήβους και παιδιά – περιλαμβάνει την αναζήτηση ιστότοπων που βοηθούν στη σύνδεση εφήβων και παιδιών που κάνουν καλό με άλλους, καθώς και να ανακαλύψετε πώς τα παιδιά και οι έφηβοι δημιουργούν προγράμματα για να κάνουν τον κόσμο τους καλύτερο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διέγερση του νωτιαίου μυελού δίνει ώθηση στη λειτουργία του βραχίονα μετά από εγκεφαλικό

Ποια θα είναι η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας στο μέλλον;

Πώς μπορεί η γονιδιακή επεξεργασία να διαμορφώσει το μέλλον μας;

Πώς η τεχνολογία βελτιώνει τον τρόπο που τρώμε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αυτισμό;

ΔΑΦ: Η τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αυτισμό, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι μοναδικές δυνάμεις και οι προκλήσεις κάθε ατόμου κατά την επιλογή και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων.

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Συγκέντρωση: Ενώ η τεχνολογία προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τη συγκέντρωση, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους προσεκτικά.