Τεχνολογία

Τεχνολογία διαβήτη: Πώς ωφελούνται οι ασθενείς από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα;

Τεχνολογία διαβήτη: Πώς ωφελούνται οι ασθενείς από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα;

Τεχνολογία διαβήτη: Ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη που έχετε, μπορεί να χρησιμοποιείτε στυλό ινσουλίνης και συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης (σακχάρου) αίματος, με τις επιλογές να αυξάνονται καθώς η τεχνολογία αρχίζει να αναπτύσσεται.

Για ορισμένα άτομα με διαβήτη, η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα πραγματικά σημαντικό μέρος του τρόπου διαχείρισης του διαβήτη τους. Αλλά δεν είναι σωστό για όλους. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας διαβήτη, όπως αντλίες ινσουλίνης και συνεχείς μετρητές γλυκόζης (CGM για συντομία). Όταν ακούτε τον επαγγελματία υγείας σας να μιλάει για την τεχνολογία του διαβήτη, συνήθως θα αναφέρεται σε τεχνολογία που σας βοηθά να πάρετε ινσουλίνη ή τεχνολογία για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Επομένως, προτού αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία του διαβήτη, είναι σημαντικό να σκεφτείτε αν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η τεχνολογία του διαβήτη δεν διευκολύνει απαραίτητα τη διαχείριση του διαβήτη σας και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρουν λίγο υπερβολικό.

Τύποι τεχνολογίας διαβήτη

Ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη που έχετε, μπορεί να χρησιμοποιείτε ήδη πράγματα όπως στυλό ινσουλίνης και συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης (σακχάρου) αίματος. Ή ίσως εφαρμογές και έξυπνη τεχνολογία που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το βάρος και τα επίπεδα δραστηριότητάς σας. Αλλά οι επιλογές σας για τη διαχείριση του διαβήτη σας αυξάνονται καθώς η τεχνολογία αρχίζει να αναπτύσσεται. Όσον αφορά τον διαβήτη και την τεχνολογία, μπορεί να σκεφτείτε πράγματα όπως CGM και συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης flash (το ονομάζουμε Flash).

Αλλά υπάρχουν τρία γενικά θέματα για την τεχνολογία του διαβήτη:

  • Τεχνολογία λήψης ινσουλίνης
  • Τεχνολογία για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
  • Τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας, όπως εφαρμογές μέτρησης υδατανθράκων και οθόνες κετόνης

Τεχνολογία λήψης ινσουλίνης

Όλοι με Τύπο 1 και ορισμένα άτομα με Τύπο 2 λαμβάνουν ινσουλίνη. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να πάρετε ινσουλίνη είναι με μια πένα ινσουλίνης. Τώρα όμως υπάρχουν περισσότεροι τρόποι, χάρη στις αλλαγές στην τεχνολογία. Η τεχνολογία διαβήτη σας μπορεί πλέον να περιλαμβάνει αντλίες ινσουλίνης και έξυπνες πένες ινσουλίνης.

Τεχνολογία για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να βάλετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας για να αποφύγετε σοβαρές επιπλοκές του διαβήτη, όπως προβλήματα με τα πόδια και την καρδιά σας. Η χρήση τεχνολογίας διαβήτη βοηθά μερικούς ανθρώπους να παρακολουθούν πιο προσεκτικά τα επίπεδά τους. Θα κάνετε έλεγχο HbA1c κάθε τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες, για να ελέγξετε τα μέσα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αλλά τα άτομα με διαβήτη που λαμβάνουν ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα που προκαλούν υπογλυκαιμία θα ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και στο σπίτι. Χρειάζεστε συσκευή παρακολούθησης σακχάρου αίματος και δοκιμαστικές ταινίες για να το κάνετε αυτό.

Τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας

Υπάρχουν άλλοι τύποι τεχνολογίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας, όπως τα μόνιτορ κετόνης που μετρούν την ποσότητα κετονών στο αίμα. Οι κετόνες είναι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μπορούν να αναπτυχθούν εάν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη στο σώμα για να επιτρέψει την είσοδο αρκετής γλυκόζης στα κύτταρα. Οι οθόνες κετόνης συνιστώνται για άτομα που χρησιμοποιούν αντλίες ινσουλίνης και για παιδιά, αλλά και άλλοι μπορεί να ωφεληθούν από αυτές.

Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές και έξυπνη τεχνολογία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους σας, την άσκηση και την καταμέτρηση υδατανθράκων. Αυτά δεν είναι πάντα μόνο για άτομα με διαβήτη, αλλά μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για την καταγραφή του τι τρώτε και της δραστηριότητάς σας. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που είναι ειδικά σχεδιασμένες για άτομα με διαβήτη, καλύπτοντας τα πάντα για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον διαβήτη σας.

Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει για την τεχνολογία διαβήτη DIY. Αυτό αναφέρεται στην παραβίαση της τεχνολογίας σας για να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη σας. Ένα παράδειγμα είναι το σύστημα κλειστού βρόχου. Αυτό συμβαίνει όταν το CGM και η αντλία ινσουλίνης συνεργάζονται για να σας δώσουν αυτόματα ινσουλίνη όταν το σάκχαρό σας αυξάνεται και να το σταματήσει όταν πέφτετε πολύ χαμηλά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο καλά λειτουργεί το λίπος σας;

Είναι οι μπανάνες ωφέλιμες για άτομα που ζουν με διαβήτη;

Τεχνητό πάγκρεας ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα

Το λίπος στο πάγκρεας μπορεί να προστατεύει από τον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Ρομποτικά προσθετικά υπόσχονται ανακούφιση

Διαβήτης ακρωτηριασμός: Καναδοί επιστήμονες αποκαλύπτουν την ανάπτυξη ενός νέου τύπου προσθετικής χρησιμοποιώντας μαλακή ρομποτική με δυνατότητα μικρορευστοποίησης που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά τα έλκη του δέρματος και τον πόνο σε ασθενείς με διαβήτη που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό μεταξύ του αστραγάλου και του γόνατος.

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.