Τεχνολογία

Τεχνολογία: 5 Λόγοι που η ιατρική εξελίσσεται χάρη στην τεχνολογία

Τεχνολογία: 5 Λόγοι που η ιατρική εξελίσσεται χάρη στην τεχνολογία

Τεχνολογία: Εδώ είναι 5 τεχνολογίες που φέρνουν επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως και που κερδίζουν περισσότερη προσοχή από τους επενδυτές.

Η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή έχει οδηγήσει την κοινωνία στην αναζήτηση νέων τρόπων εφαρμογής τεχνολογικών προόδων σε διάφορους κλάδους όπως η ιατρική, προκειμένου όχι μόνο να βελτιωθεί η φροντίδα που λαμβάνει κάθε ασθενής, αλλά και να παρέχεται πιο εξατομικευμένη φροντίδα.

Ιατρική εξέλιξη χάρη στην τεχνολογία

Αυτή η εφαρμογή της τεχνολογίας στην ιατρική έδωσε τη θέση της σε μια επανάσταση στον κλάδο, με νέους τρόπους θεραπείας, παρακολούθησης και αποθήκευσης πληροφοριών ασθενών. Αυτό την έχει καταστήσει στόχο ενδιαφέροντος για επενδυτές που επιδιώκουν να ενισχύσουν τον κλάδο της ιατρικής μέσω της τεχνολογικής προόδου. Επομένως, εδώ είναι 5 τεχνολογίες που φέρνουν επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως και που κερδίζουν περισσότερη προσοχή από τους επενδυτές:

Οφέλη από τη ρομποτική που εφαρμόζεται στην ιατρική

Τα τελευταία χρόνια, η ρομποτική που εφαρμόζεται στην ιατρική έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Υπάρχουν αρκετές ιατρικές ειδικότητες, ειδικά οι χειρουργικές, που έχουν ωφεληθεί από τη χρήση ρομπότ ολοένα και πιο ακριβείας με μεγαλύτερες δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας αρκετών ασθενειών.

Διαδίκτυο ιατρικών πραγμάτων

Το δημοφιλές Internet of Things, ή IoT για το ακρωνύμιό του στα αγγλικά, επιδιώκει να συνδέσει τους ανθρώπους με συσκευές που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους. Η πρόσφατη τάση του διαδικτύου των ιατρικών πραγμάτων επιδιώκει τη σύνδεση ιατρικών συσκευών με το διαδίκτυο προκειμένου να επεξεργάζεται και να μεταφέρει πληροφορίες για ασθενείς με το αντίστοιχο προσωπικό. Επί του παρόντος, ορισμένες από τις συσκευές ή τα στοιχεία στο ιατρικό περιβάλλον που διαθέτουν εσωτερική τεχνολογία για τη μετάδοση πληροφοριών ή ακόμη και την ανάληψη δράσης εάν είναι απαραίτητο είναι:

  • Οθόνες γλυκόζης
  • Έξυπνα χάπια
  • Εισπνευστήρες
  • Drone που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν φάρμακα
  • Φορητά
  • Απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών (RPM)

Αυτή η παρακολούθηση αναφέρεται στη διατήρηση της επίβλεψης της υγείας του ασθενούς έξω από συμβατικά περιβάλλοντα, όπως κλινικές και νοσοκομεία. Για να το επιτύχει αυτό, χρησιμοποιεί πολλές από τις συσκευές που αναφέρθηκαν παραπάνω και ανοίγει το δρόμο για μείωση του ιατρικού κόστους, καλύτερη φροντίδα της υγείας των ασθενών και λήψη γρήγορων μέτρων άμεσα, αν χρειαστεί.

Τηλεϊατρική

Αν και η τηλεϊατρική είναι διαθέσιμη εδώ και πολύ καιρό, η πανδημία ενίσχυσε τη χρήση της παγκοσμίως, γεγονός που σήμαινε το άνοιγμα μιας μεγάλης λίστας καινοτομιών στην περιοχή. Σε χώρες όπως η Ισπανία, μια έρευνα αντικατοπτρίζει πώς η χρήση της τηλεϊατρικής αυξήθηκε σημαντικά το 2021 και το 2022, αποτελώντας μια νέα τάση που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επένδυση.

Μεγάλα δεδομένα

Η συνεχής τεχνολογική πρόοδος όσον αφορά τη διαχείριση και την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων οδήγησε τα Big Data να εφαρμοστούν στον τομέα της ιατρικής ως τρόπος προσδιορισμού προτύπων και καλύτερων θεραπειών για ορισμένες ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί στον διοικητικό τομέα των κλινικών και των νοσοκομείων και σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να επιτευχθεί ακριβής ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Αντίγραφα ψηφιακού οργάνου

Τα ψηφιακά αντίγραφα οργάνων προορίζονται ως ένας τρόπος για να δώσουν στους γιατρούς τη δυνατότητα να παρέχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ή λύσεις σε ορισμένες συνθήκες, εκτός από την παροχή κινήτρων στη μελέτη ορισμένων παθολογιών χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι άνθρωποι ή ακόμη και να μειώνεται η ανάγκη για πειράματα σε ζώα.

Επενδύστε στην τεχνολογική πρόοδο που επικεντρώνεται στην υγεία

Οι νέες χρήσεις που δίνονται σε αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να σπάσουν φραγμούς στον κλάδο της υγείας και, ως εκ τούτου, έχουν γίνει σημαντικό πλεονέκτημα στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο πολλών.  Η υγεία είναι σημαντική σήμερα και πάντα. Επενδύστε στην υγεία, επενδύστε στο μέλλον σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η σπιρομέτρηση και πώς βοηθάει στο άσθμα;

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την δημόσια υγεία;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της τηλεϊατρικής και της τηλεϋγείας;

VR: Τι είναι ο Διαλογισμός Εικονικής Πραγματικότητας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξι αριθμοί προβλέπουν την απειλητική για τη ζωή COVID-19

Πιστεύουν επίσης ότι το μοντέλο τους έχει άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα που έχουν δει: την ευκολία χρήσης. Τα περισσότερα νοσοκομεία συλλέγουν ήδη και τα έξι σημεία δεδομένων για τους ασθενείς COVID-19. Η μόνη επιπλέον εργασία είναι η πληκτρολόγηση αυτών των έξι μεταβλητών στον τύπο -και η ομάδα μελέτης ελπίζει να το κάνει ακόμη πιο εύκολο.

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».