Τεχνολογία

Πώς θα καταλάβεις αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σου στο Gmail;

Πώς θα καταλάβεις αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σου στο Gmail;

Πολλοί χάκερς λειτουργούν πολύ πιο αθόρυβα, τον λογαριασμό μαζί με τον χρήστη, έτσι ώστε να πάρουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν δίχως να ενοχληθεί η εμπειρία του.

Οι χάκερς συνηθίζουν πλέον να παρακολουθούν σιωπηλά τους λογαριασμούς στους οποίους αποκτούν πρόσβαση και γι’ αυτό πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα στον λογαριασμό του Gmail σου. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ασφαλίσουμε τον λογαριασμό Gmal, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τους κινδύνους. Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς λογαριασμούς μας στο διαδίκτυο, καθώς μπορεί να αποτελέσει την είσοδο για μια σειρά από σημαντικά προσωπικά στοιχεία. Από ευαίσθητα δεδομένα, μέχρι λεπτομέρειες online συναλλαγών.

 

Μην περιμένεις την ειδοποίηση της Google για να ψαχτείς

Οι χάκερς γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες και το γεγονός πως οι χρήστες έχουν μάθε τα λάθη του παρελθόντος και έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες συνθήκες. Είναι σαν το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ και ναι, το πρώτο είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Έτσι, η πλειοψηφία των χάκερς δεν αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη στο Gmail και δεν μας κλειδώνουν αμέσως εκτός του λογαριασμού . Κάτι τέτοιο φυσικά, θα τους έδινε χρόνο για να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα και να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και στους λογαριασμούς που τους απασχολούν, αλλά ταυτόχρονα θα τους αποκάλυπτε κιόλας στους πραγματικούς χρήστες.

Επομένως σήμερα, πολλοί χάκερς λειτουργούν πολύ πιο αθόρυβα, τον λογαριασμό μαζί με τον χρήστη, έτσι ώστε να πάρουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν δίχως να ενοχληθεί η εμπειρία του. Για αυτό πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς τη δραστηριότητα του λογαριασμού Gmail και να προχωράμε σε έλεγχο ασφαλείας, τσεκάροντας από ποιες συσκευές είμαστε συνδεδεμένοι. Αυτό βέβαια, καλό είναι να το κάνεις γενικότερα στους λογαριασμούς σου και όχι μόνο στο Gmail.

Έλεγχος για δραστηριότητα λογαριασμού Gmail

Στο κάτω μέρος των εισερχομένων του Gmail μπορείς να βρεις την «τελευταία δραστηριότητα λογαριασμού». Εκεί θα ενημερωθείς απευθείας για την ώρα της προηγούμενης πρόσβασης στο Gmail σου, καθώς και την πρόσβαση από διαφορετικές τοποθεσίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανοίξεις την πλήρη οθόνη δραστηριότητας για να έχεις ολόκληρη την εικόνα της πρόσβασης και να αποκαλύψεις στη συνέχεια όλες τις ημερομηνίες και ώρες πρόσβασης, καθώς και τη διεύθυνση IP του χρήστη και τη συσκευή ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείται από αυτόν. Αν καταφέρεις να το προσθέσεις αυτό στην Google ρουτίνα σου, τότε θα έχεις μια πλήρη εικόνα για την ασφάλεια του λογαριασμού σου.

Έλεγχος ασφαλείας του λογαριασμού Google

Πέρα από όλα όσα μπορείς να κάνεις εσύ για να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου, η Google παρέχει και εκείνη τα δικά της εργαλεία ασφάλειας. Το Google Account Security Check-Up μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει καθώς και όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες του προφίλ μας. Πλέον, μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Meta AI: Πώς αποκωδικοποιεί την ομιλία από την εγκεφαλική δραστηριότητα;

Πώς η τεχνολογία υγείας βοηθά τους ασθενείς με ίλιγγο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα;

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την Cyber Monday: ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξέταση αίματος προβλέπει τη λειτουργική έκβαση μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το BD-tau λειτουργεί ως βιοδείκτης για τις περισσότερες υποομάδες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική κλινική εφαρμογή.

Πώς να αποφύγουν τα νοσοκομεία την αποτυχία στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας;

Πολλά από τα ψηφιακά εργαλεία που υιοθετούν τα νοσοκομεία επικεντρώνονται στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας για τους υπαλλήλους τους ή στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. 

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Singles in America: Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ραντεβού με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε πρώιμα στάδια, με μόλις το 6% όλων των ανύπαντρων και το 14% των ατόμων που βγαίνουν ραντεβού στο διαδίκτυο να λένε ότι έχουν πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη ζωή τους. 

Eμπορικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης έχει μέτρια επιτυχία στην πρόβλεψη νεφρικής βλάβης που σχετίζεται με νοσηλεία

«Ο εντοπισμός του κινδύνου HA-AKI με προγνωστικά μοντέλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, όπως η προειδοποίηση των παρόχων να μην παραγγείλουν νεφροτοξικά φάρμακα, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν από την κλινική εφαρμογή»