Τεχνολογία

Χάκερς Γαλλία: Κλοπή και διαρροή online ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Χάκερς Γαλλία: Κλοπή και διαρροή online ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Από τεχνικές λύσεις που προσφέρουν επίπεδα ορατότητας και την άμυνα στον κυβερνοχώρο, μέχρι τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων, κυβερνητικών και κρίσιμων βιομηχανιών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις μετριαστικές τακτικές.

Χάκερς Γαλλία: Οι παραβιάσεις δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζουν να αυξάνονται και οι τελευταίες που αναφέρθηκαν έχουν αντίκτυπο στους Γάλλους πολίτες, με ειδήσεις ότι μισό εκατομμύριο αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών πληροφοριών, έχουν διαρρεύσει online. Τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα που ανήκουν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο Γάλλους έχουν κλαπεί και διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Το περιστατικό ασφαλείας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας. Αυτό έδειξε ότι τα δεδομένα πωλούνται διαδικτυακά σε ένα φόρουμ εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Φαίνεται ότι ορισμένα από τα δεδομένα συνίστανται σε πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως ημερομηνία γέννησης, τύπος αίματος, ιατρός, πάροχος ασφάλισης υγείας, ιατρικές θεραπείες, κατάσταση HIV και αποτελέσματα τεστ εγκυμοσύνης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραβιάσεις της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται, με αναφορές μεταξύ 500 και 600 ανά έτος (αν και διαφορετικά μεγέθη). Ο πιο συνηθισμένος τύπος σχετίζεται με το hacking, ακολουθούμενο από αδυναμίες ασφάλειας της πληροφορικής. Αυτός που εξετάζει το θέμα είναι ο Steve Forbes, κυβερνητικός εμπειρογνώμονας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο Nomient.

Σύμφωνα με τον Forbes, η παραβίαση δεδομένων είναι ένα άλλο παράδειγμα ευαίσθητων δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία: «Η πρόσφατη αναφορά ότι τα ιατρικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γαλλία παραβιάστηκαν και διέρρευσαν δείχνει πόσο ευάλωτοι είναι οι κρίσιμοι τομείς. Καθίσταται σαφές ότι οι χάκερς επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, διακυβεύοντας βαθιά ενσωματωμένες τεχνολογίες σε πολλές βιομηχανίες. Καθώς οι χάκερς εξελίσσονται, το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβερνοάμυνα». Ενώ οι άμεσες απαντήσεις παραμένουν ουσιαστικές, ο Forbes συνιστά επίσης να υιοθετηθεί μια ευρύτερη προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνη: «Ενώ ο εντοπισμός επιθέσεων και η άμεση απόκριση είναι υψίστης σημασίας, καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να μπορούμε να παρακολουθούμε πού και πότε αναπτύσσεται η τεχνολογία».

Ο Forbes προσθέτει ότι αυτό οδηγεί σε μια πιο επικεντρωμένη προσέγγιση στον κίνδυνο: “Αυτό θα επιτρέψει μια ευρύτερη ανάλυση κινδύνου και απόκρισης μόλις εντοπιστεί μια ευπάθεια. Υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που μπορούν να υιοθετηθούν για να επιτευχθεί αυτό. Από τεχνικές λύσεις που προσφέρουν επίπεδα ορατότητας και την άμυνα στον κυβερνοχώρο, μέχρι τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων, κυβερνητικών και κρίσιμων βιομηχανιών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις μετριαστικές τακτικές. Η συγκέντρωση όλων αυτών δεν θα λειτουργήσει απλώς για την αντιμετώπιση των τρεχουσών απειλών, αλλά θα δημιουργήσει ανθεκτικότητα για το μέλλον”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως διέρρευσαν ιατρικά αρχεία και δημοσιεύτηκαν στο dark web

Η μετά-covid εποχή και η επικαιροποιημένη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Βιομηχανική κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις εν μέσω πανδημίας

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Ιρανική ομάδα χάκερς ‘χτύπησε’ τη Gilead λόγω της έγκρισης του remdesivir

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία απαιτούν αναβάθμιση ασφαλείας

Βρετανός κατηγορείται για hacking σε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ

Oι χάκερς, τα ιατρικά δεδομένα και οι κανόνες ασφάλειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.