Τεχνολογία

Χάκερς Γαλλία: Κλοπή και διαρροή online ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Χάκερς Γαλλία: Κλοπή και διαρροή online ιατρικών αρχείων Γάλλων πολιτών

Από τεχνικές λύσεις που προσφέρουν επίπεδα ορατότητας και την άμυνα στον κυβερνοχώρο, μέχρι τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων, κυβερνητικών και κρίσιμων βιομηχανιών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις μετριαστικές τακτικές.

Χάκερς Γαλλία: Οι παραβιάσεις δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζουν να αυξάνονται και οι τελευταίες που αναφέρθηκαν έχουν αντίκτυπο στους Γάλλους πολίτες, με ειδήσεις ότι μισό εκατομμύριο αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών πληροφοριών, έχουν διαρρεύσει online. Τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα που ανήκουν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο Γάλλους έχουν κλαπεί και διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Το περιστατικό ασφαλείας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Γαλλίας. Αυτό έδειξε ότι τα δεδομένα πωλούνται διαδικτυακά σε ένα φόρουμ εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Φαίνεται ότι ορισμένα από τα δεδομένα συνίστανται σε πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως ημερομηνία γέννησης, τύπος αίματος, ιατρός, πάροχος ασφάλισης υγείας, ιατρικές θεραπείες, κατάσταση HIV και αποτελέσματα τεστ εγκυμοσύνης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραβιάσεις της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται, με αναφορές μεταξύ 500 και 600 ανά έτος (αν και διαφορετικά μεγέθη). Ο πιο συνηθισμένος τύπος σχετίζεται με το hacking, ακολουθούμενο από αδυναμίες ασφάλειας της πληροφορικής. Αυτός που εξετάζει το θέμα είναι ο Steve Forbes, κυβερνητικός εμπειρογνώμονας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο Nomient.

Σύμφωνα με τον Forbes, η παραβίαση δεδομένων είναι ένα άλλο παράδειγμα ευαίσθητων δεδομένων που σχετίζονται με την υγεία: «Η πρόσφατη αναφορά ότι τα ιατρικά δεδομένα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γαλλία παραβιάστηκαν και διέρρευσαν δείχνει πόσο ευάλωτοι είναι οι κρίσιμοι τομείς. Καθίσταται σαφές ότι οι χάκερς επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, διακυβεύοντας βαθιά ενσωματωμένες τεχνολογίες σε πολλές βιομηχανίες. Καθώς οι χάκερς εξελίσσονται, το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβερνοάμυνα». Ενώ οι άμεσες απαντήσεις παραμένουν ουσιαστικές, ο Forbes συνιστά επίσης να υιοθετηθεί μια ευρύτερη προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνη: «Ενώ ο εντοπισμός επιθέσεων και η άμεση απόκριση είναι υψίστης σημασίας, καθίσταται όλο και πιο σημαντικό να μπορούμε να παρακολουθούμε πού και πότε αναπτύσσεται η τεχνολογία».

Ο Forbes προσθέτει ότι αυτό οδηγεί σε μια πιο επικεντρωμένη προσέγγιση στον κίνδυνο: “Αυτό θα επιτρέψει μια ευρύτερη ανάλυση κινδύνου και απόκρισης μόλις εντοπιστεί μια ευπάθεια. Υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που μπορούν να υιοθετηθούν για να επιτευχθεί αυτό. Από τεχνικές λύσεις που προσφέρουν επίπεδα ορατότητας και την άμυνα στον κυβερνοχώρο, μέχρι τη στενή συνεργασία κυβερνήσεων, κυβερνητικών και κρίσιμων βιομηχανιών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τις μετριαστικές τακτικές. Η συγκέντρωση όλων αυτών δεν θα λειτουργήσει απλώς για την αντιμετώπιση των τρεχουσών απειλών, αλλά θα δημιουργήσει ανθεκτικότητα για το μέλλον”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως διέρρευσαν ιατρικά αρχεία και δημοσιεύτηκαν στο dark web

Η μετά-covid εποχή και η επικαιροποιημένη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Βιομηχανική κατασκοπεία και κυβερνοεπιθέσεις εν μέσω πανδημίας

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Ιρανική ομάδα χάκερς ‘χτύπησε’ τη Gilead λόγω της έγκρισης του remdesivir

Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία απαιτούν αναβάθμιση ασφαλείας

Βρετανός κατηγορείται για hacking σε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ

Oι χάκερς, τα ιατρικά δεδομένα και οι κανόνες ασφάλειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική τείνουν επίσης να βιώνουν λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανοιχτές επεμβάσεις.

Τα smartphones παρέχουν βολικές τοξικολογικές δοκιμές

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διενέργεια τοξικο-επιδημιολογικών μελετών είναι ζωτικής σημασίας και ο εντοπισμός των ουσιών που καταναλώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει τις ιατρικές ομάδες να διαχειριστούν πιθανή τοξίκωση.

Νέα μελέτη προωθεί την κατανόηση της αναγέννησης των πνευμόνων

Το νέο μοντέλο θα βοηθήσει τους ερευνητές πνευμονικών παθήσεων να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την αναγέννηση των πνευμόνων, ειδικά μετά από μόλυνση ή έκθεση σε τοξίνες, καθώς και ασθένειες του κυψελιδικού επιθηλίου.

Γιατί οι ασθενείς φέρνουν τις δικές τους συσκευές σε κλινικές δοκιμές;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς μπορούν να καταγράφουν, να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν πολλά δεδομένα σχετικά με την υγεία τους στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.