Τεχνολογία

Η νέα τεχνολογία φέρνει επανάσταση στη φροντίδα της βαλβιδικής καρδιακής νόσου

Η νέα τεχνολογία φέρνει επανάσταση στη φροντίδα της βαλβιδικής καρδιακής νόσου

Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βελτιώσουν περαιτέρω τη φροντίδα χρησιμοποιώντας δεδομένα από υπερήχους και άλλες συσκευές απεικόνισης για να αναπτύξουν ένα ψηφιακό δίδυμο για κάθε ασθενή.

Περίπου 25.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από βαλβιδική καρδιακή νόσο, αλλά ερευνητές από το Rutgers Health και άλλα ιδρύματα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε σύντομα να βοηθήσει τους γιατρούς να μειώσουν αυτόν τον αριθμό. «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής παραδείγματος στον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται οι βαλβιδικές καρδιακές παθήσεις», δήλωσε ο Partho Sengupta, Καθηγητής Καρδιολογίας και επικεφαλής του Τμήματος Καρδιαγγειακών Νόσων και Υπέρτασης στην Ιατρική Σχολή Rutgers Robert Wood Johnson.

Η βαλβιδική καρδιακή νόσος, μια κατάσταση κατά την οποία οποιαδήποτε από τις τέσσερις βαλβίδες της καρδιάς είναι κατεστραμμένη ή άρρωστη, ταλαιπωρεί το 2,5% όλων των Αμερικανών και το 13% των Αμερικανών άνω των 80 ετών. αναπνοή, πόνος στο στήθος ή κόπωση. Η πρώιμη ανίχνευση μπορεί να επεκτείνει την ποιότητα ζωής με θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη της εξέλιξης. Οι γιατροί έχουν παραδοσιακά ανιχνεύσει βαλβιδοπάθεια της καρδιάς απλώς ακούγοντας μέσω στηθοσκοπίου, αλλά οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάγνωση. Μελέτες δείχνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανιχνεύσει υπερηχητικά καρδιακά φυσήματα σε πολύ χαμηλές συχνότητες για να ακούν τα ανθρώπινα αυτιά.

Επιπλέον, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, που καταγράφουν την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, και φορητές συσκευές μπορούν να παρέχουν τεχνητή νοημοσύνη (AI) τα δεδομένα που χρειάζεται για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων βαλβιδικής καρδιακής νόσου μέσω διακυμάνσεων στον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, την οξυγόνωση του αίματος και άλλους παράγοντες. Τέτοιες συσκευές όχι μόνο μπορούσαν να ανιχνεύσουν την πρώιμη ασθένεια αλλά και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της νόσου μετά τη διάγνωση, έγραψαν οι ερευνητές.

Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα μπορούσαν επίσης να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση. Λίγοι από αυτούς έχουν επί του παρόντος τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για τη διάγνωση της βαλβιδικής καρδιακής νόσου, αλλά πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό φορητών συσκευών υπερήχων και τεχνητής νοημοσύνης για τη διάγνωση και καρδιακών παθήσεων. Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να καταστήσει τους προληπτικούς ελέγχους βαλβιδικής καρδιακής νόσου μέρος των συνήθων εξετάσεων για ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να βελτιώσουν περαιτέρω τη φροντίδα χρησιμοποιώντας δεδομένα από υπερήχους και άλλες συσκευές απεικόνισης για να αναπτύξουν ένα ψηφιακό δίδυμο για κάθε ασθενή. Αυτό το ψηφιακό δίδυμο μπορεί να προσομοιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι θεραπείες και οι χειρουργικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για κάθε άτομο για να βελτιώσουν την ακρίβεια στην επιλογή των πραγματικών θεραπειών κάθε ασθενούς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γ. Κοχιαδάκης: Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Ορισμένα γονίδια αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Μπορούν η βιταμίνη D και τα συμπληρώματα ασβεστίου να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια οργάνων;

Μικροπλαστικά: Πώς συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομποτικές ιατρικές παρεμβάσεις και πώς βοηθούν ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική τείνουν επίσης να βιώνουν λιγότερο πόνο και ταχύτερη ανάρρωση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ανοιχτές επεμβάσεις.

Τα smartphones παρέχουν βολικές τοξικολογικές δοκιμές

Η ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη διενέργεια τοξικο-επιδημιολογικών μελετών είναι ζωτικής σημασίας και ο εντοπισμός των ουσιών που καταναλώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει τις ιατρικές ομάδες να διαχειριστούν πιθανή τοξίκωση.

Νέα μελέτη προωθεί την κατανόηση της αναγέννησης των πνευμόνων

Το νέο μοντέλο θα βοηθήσει τους ερευνητές πνευμονικών παθήσεων να εμβαθύνουν στην κατανόησή τους για την αναγέννηση των πνευμόνων, ειδικά μετά από μόλυνση ή έκθεση σε τοξίνες, καθώς και ασθένειες του κυψελιδικού επιθηλίου.

Γιατί οι ασθενείς φέρνουν τις δικές τους συσκευές σε κλινικές δοκιμές;

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει την τελευταία δεκαετία και οι ασθενείς μπορούν να καταγράφουν, να παρακολουθούν και να αποθηκεύουν πολλά δεδομένα σχετικά με την υγεία τους στις έξυπνες συσκευές τους.

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.