Τεχνολογία

Διπολική διαταραχή: Μια εφαρμογή σε smartphone επωφελής για πολλούς

Διπολική διαταραχή: Μια εφαρμογή σε smartphone επωφελής για πολλούς

Διπολική διαταραχή: Η εφαρμογή παρέχει ανατροφοδότηση και πληροφορίες για την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου σχεδίου ευεξίας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Υπάρχει μια εφαρμογή αυτοδιαχείρισης που βασίζεται στην χρήση των smartphones δεν μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής σε ασθενείς με διπολική διαταραχή, αλλά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων μανίας για άτομα χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 21 Δεκεμβρίου στο JAMA Psychiatry .

Ο Evan H. Goulding, MD, Ph.D., από το Northwestern University Feinberg School of Medicine στο Σικάγο και οι συνεργάτες του, εξέτασαν εάν μια παρέμβαση αυτοδιαχείρισης που βασίζεται σε smartphone η LiveWell μπορεί να βοηθήσει άτομα με διπολική διαταραχή να διατηρήσουν την ευεξία τους. Συνολικά 205 συμμετέχοντες με διπολική διαταραχή κατανεμήθηκαν τυχαία στη συνήθη φροντίδα ή τη συνήθη φροντίδα συν την παρέμβαση που βασίζεται σε smartphone. Οι συμμετέχοντες στην παρέμβαση είχαν μια επίσκεψη ενός coach, ακολουθούμενη από έξι τηλεφωνήματα σε διάστημα 16 εβδομάδων και ολοκλήρωσαν καθημερινά και εβδομαδιαία check-in στην εφαρμογή. Η εφαρμογή παρείχε ανατροφοδότηση και πληροφορίες για την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου σχεδίου ευεξίας, ενώ ο coach παρείχε υποστήριξη και ο ιστότοπος παρείχε συνοπτικά δεδομένα και ειδοποιήσεις.

Αν και οι ερευνητές δεν παρατήρησαν σημαντική μείωση του κινδύνου υποτροπής με την παρέμβαση smartphone. Ωστόσο, παρατηρήθηκε μειωμένος κίνδυνος υποτροπής για άτομα χαμηλού κινδύνου, αλλά όχι για άτομα υψηλού κινδύνου. Για άτομα χαμηλού κινδύνου αλλά όχι υψηλού κινδύνου, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μανίας μειώθηκε. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της κατάθλιψης μειώθηκε με την παρέμβαση της αυτοδιαχείρισης που βασίζεται σε smartphone και εκ των πραγμάτων βελτιώθηκε η σχεσιακή ποιότητα ζωής, αλλά δεν παρατηρήθηκε μείωση στο ποσοστό του χρόνου εμφάνισης συμπτωμάτων.

Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής που έγινε, δικαιολογούν περαιτέρω εργασία για τη βελτιστοποίηση της παρέμβασης σε smartphone και επιβεβαιώνουν ότι η παρέμβαση μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής για άτομα σε ασυμπτωματική ανάκαμψη και είναι κάτι που επισημαίνουν διάφοροι συγγραφείς. Πολλοί βέβαια εξ αυτών, αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με τη φαρμακευτική, την τεχνολογία και τις εκδοτικές βιομηχανίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σημάδια που “δείχνουν” διπολική διαταραχή

Διπολική Διαταραχή: Τα σημάδια που μας προειδοποιούν

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τηλεϋγείας;

Τι σωματικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η τεχνολογία θεωρείται ο καλύτερος φίλος της ιατρικής επιστήμης;

Υγεία: Η τεχνολογία υγείας έχει μεταμορφώσει τον τομέα της ιατρικής βελτιώνοντας την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ενισχύοντας τη διάγνωση και τη θεραπεία, διευκολύνοντας τη διαχείριση δεδομένων και την έρευνα και ενδυναμώνοντας τους ασθενείς.

Ερευνητές εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη για την έγκαιρη πρόβλεψη του κινδύνου της νόσου Αλτσχάιμερ

Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο σε διάφορους τομείς της υγείας στο εγγύς μέλλον". Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με ερευνητές του Ινστιτούτου Προηγμένης Τεχνολογίας του Shenzhen και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, καθώς και με κλινικούς ιατρούς σε τοπικά νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας και του Νοσοκομείου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Προστίθεται η όσφρηση στην εικονική πραγματικότητα

Virtual reality: Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα όσφρησης επόμενης γενιάς με μικρότερο χρόνο απόκρισης, μικρότερο μέγεθος και υψηλότερη πυκνότητα ενσωμάτωσης ειδικά προσαρμοσμένο για εφαρμογές VR.

Πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογία για τα άτομα με ΔΕΠΥ;

ΔΕΠΥ: Κάθε παιδί με ΔΕΠΥ είναι μοναδικό, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να εξερευνήσετε διαφορετικές τεχνολογίες και εργαλεία για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Μπορεί το λογισμικό διάγνωσης να αυξάνει τα ποσοστά φυλετικής ανισότητας;

Λογισμικό διάγνωσης: Η Αμερικανική Θωρακική Εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί τους γιατρούς που ασχολούνται με την πνευμονική περίθαλψη, έχει συστήσει την κατάργηση των προσαρμογών με βάση τη φυλή στις εξετάσεις πνευμονικής λειτουργίας.