Τεχνολογία

Amazon Google: Πώς αντιμετωπίζουν τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών

Amazon Google: Πώς αντιμετωπίζουν τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών

Amazon Google: Έπειτα από παρέμβαση της CMA το 2020, το Facebook, το Instagram και το eBay απαγόρευσαν σε χιλιάδες χρήστες να πωλούν και να αγοράζουν fake κριτικές. Η CMA θα εξετάσει επίσης το κατά πόσο τα συστήματα Amazon επιτρέπουν στους πωλητές να χειραγωγούν την κατάταξη των προϊόντων τους στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας.

Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε την Παρασκευή έρευνα για το κατά πόσο η Amazon και η Google αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τις ψεύτικες κριτικές προϊόντων στα ηλεκτρονικά καταστήματά τους.

«Η ανησυχία μας είναι ότι εκατομμύρια αγοραστές μπορεί να παραπλανηθούν διαβάζοντας ψεύτικες κριτικές και να ξοδέψουν τα χρήματά τους βάσει αυτών των προτάσεων» δήλωσε ο Άντρια Κοσκέλι, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA).

Οι γίγαντες του Διαδικτύου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο τόσο της CMA όσο και των αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η βρετανική αρχή, μεταδίδει το Reuters, θα συλλέξει στοιχεία για να διαπιστώσει αν οι δύο εταιρείες παραβίασαν τη νομοθεσία αποτυγχάνοντας να λάβουν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Έπειτα από παρέμβαση της CMA το 2020, το Facebook, το Instagram και το eBay απαγόρευσαν σε χιλιάδες χρήστες να πωλούν και να αγοράζουν fake κριτικές.

Η CMA θα εξετάσει επίσης το κατά πόσο τα συστήματα Amazon επιτρέπουν στους πωλητές να χειραγωγούν την κατάταξη των προϊόντων τους στο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας.

«Είναι απλά άδικο να μπορούν κάποιες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ψεύτικες κριτικές 5 αστέρων για να δώσουν περισσότερη προβολή στα προϊόντα τους, ενώ οι επιχειρήσεις που σέβονται το νόμο βγαίνουν χαμένες» συνέχισε στη δήλωσή του ο Κοσκέλι.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η Amazon και η Google παραβίασαν τη νομοθεσία προστασίας του καταναλωτή, η CMA μπορεί να απαιτήσει ρητή δέσμευση για βελτιώσεις ή να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Και οι δύο εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι θα συνεργαστούν με τη CMA για την έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι απαντά η Microsoft στο επιχειρηματικό μοντέλο της Apple

Αποκαλύφθηκαν νέες ευπάθειες στην ασφάλεια Wi-Fi

Το καλοκαίρι έρχεται το πρώτο φυσικό κατάστημα της Google

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα Τρικαλα πρωτοπορούν στη μεταφορά και παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές με drone

Η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει τον δρόμο για μελλοντική παράδοση φαρμάκων σε απομακρυσμένες περιοχές. Το drone που δοκιμάστηκε ονομάζεται ATLAS και είναι κατασκευασμένο από την ελληνική εταιρεία Altus για να μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο 3.000 μέτρων για 45 λεπτά.

Η 4D Biomaterials λανσάρει νέα πρωτοποριακή ρητίνη για εμφυτεύσιμες συσκευές

4D Biomaterials: Λίγο πριν το Med-Tech Innovation Expo που θα πραγματοποιηθεί 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο NEC, Birmingham, η 4D Biomaterials μόλις κυκλοφόρησε νέα ρητίνη που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις εμφυτεύσιμες συσκευές.

Οι ransomware επιθέσεις στο διαδίκτυο κάνουν την υγειονομική περίθαλψη πιο ευάλωτη από ποτέ.

Υγειονομική περίθαλψη ransomware: Πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon τονίζει τον υπαρκτό κίνδυνο να αυξηθεί ο ρυθμός θνησιμότητας εξαιτίας επιθέσεων και κακόβουλου λογισμικού.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ιατρική τεχνολογία αγορά: Μέχρι το 2030, προβλέπεται μεγάλη αύξηση του τζίρου για την εν λόγω βιομηχανία με κέρδη που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και θέτουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Μετριασμό των τυφώνων υπόσχεται νεοσύστατη Νορβηγική εταιρεία με το σύστημα δημιουργίας φυσαλίδων στον ωκεανό

Αν και, ίσως λιγότερο, αν σταθμιστεί σε σχέση με το αναμενόμενο κόστος των ζημιών από τυφώνες (54 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου της κυβέρνησης των ΗΠΑ).