Τεχνολογία

Windows 11: H απάντηση της Microsoft στο επιχειρηματικό μοντέλο της Apple [vid]

Windows 11: H απάντηση της Microsoft στο επιχειρηματικό μοντέλο της Apple [vid]

Windows 11: Οι χρήστες αποκτούν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εφαρμογές Android, ενώ οι εταιρείες λογισμικού θα μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους συστήματα πληρωμών.

Με την παρουσίαση των Windows 11, τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της εδώ και μια εξαετία, η Microsoft δείχνει να βάζει στο στόχαστρο το App Store της Apple και το Play Store της Google.

Τα Windows 11, τα οποία θα διατεθούν στο τέλος του χρόνου ως δωρεάν αναβάθμιση, επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές για Android, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στις εταιρείες λογισμικού τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα πληρωμών εντός των εφαρμογών τους, χωρίς να πληρώνουν προμήθεια στη Microsoft.

Το άνοιγμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του «περίφραχτου κήπου» που εφαρμόζει η Apple, η οποία επιτρέπει το κατέβασμα εφαρμογών αποκλειστικά μέσω του δικού της App Store, υποχρεώνει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν μόνο το δικό τους σύστημα πληρωμών και χρεώνει προμήθειες που φτάνουν μέχρι το 30%.

Το Reuters κάνει λόγο για «σύγκρουση οραμάτων» ανάμεσα στη Microsoft, της οποίας η κεφαλαιοποίηση έφτασε πρόσφατα τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, και την Apple, τη μόνη άλλη εταιρεία που έφτασε αυτά τα επίπεδα χρηματιστηριακής αξίας. Τα Windows 11 φιλοδοξούν επίσης να ανταγωνιστούν το Google Play Store, το οποίο επίσης χρεώνει προμήθειες για την πώληση εφαρμογών τρίτων.

«Τα Windows πάντα στήριζαν την κυριαρχία των δημιουργών και την αυτενέργεια των καταναλωτών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, παρουσιάζοντας το νέο λογισμικό το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα Windows 11 ενσωματώνουν επίσης νέες λειτουργίες που απευθύνονται σε εταιρικούς χρήστες και επαγγελματίες, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα οι χρήστες θα είναι πιο εύκολο να αποσυνδέσουν το φορητό από ένα εξωτερικό μόνιτορ, να κάνουν ένα τηλεφώνημα από ένα πιο ήσυχο δωμάτιο, και να επιστρέφουν για να συνδέσουν και πάλι τον υπολογιστή.

Ακόμα, το λογισμικό επικοινωνίας Team ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα, μια κίνηση που πιθανότατα θα εξοργίσει τη Slach Technologies, το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Microsoft στην αγορά επαγγελματικού chat. Η Slack, η οποία πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Salesforce για 27,7 δις δολάρια, έχει υποβάλλει καταγγελία στην ΕΕ κατηγορώντας τη Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το νέο λειτουργικό φιλοδοξεί επίσης να δελεάσει τους gamers με το Χbox App και βελτιωμένες επιδόσεις σε παιχνίδια.

Η Microsoft πρόσφατα μείωσε την προμήθεια για τα παιχνίδια που πωλούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της στο 12%, κάτω από το 15% που χρεώνει για άλλες εφαρμογές.

Τα Windows παραμένουν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο της τεχνολογίας. Η βάση χρηστών φτάνει τα 1,3 δισεκατομμύρια, λίγο κάτω από τους 1,65 δισεκατομμύρια χρήστες συσκευών της Apple.

Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει τα έσοδα από τα Windows, αντιστοιχούσαν σε 48,2 δις από τα 143 δις των συνολικών κερδών το τελευταίο οικονομικό έτος.

Τα Windows διατηρούν μερίδιο 80% στην αγορά προσωπικών υπολογιστών, έχοντας χάσει ένα μέρος λόγω της δημοφιλίας των υπολογιστών Chromebook της Google μεταξύ των μαθητών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκαλύφθηκαν νέες ευπάθειες στην ασφάλεια Wi-Fi

Apple: Όσα ανακοίνωσε σήμερα στο ετήσιο συνέδριο WWDC

Το καλοκαίρι έρχεται το πρώτο φυσικό κατάστημα της Google

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα τεχνολογία δίνει πλήρη εικόνα των δικτύων του εγκεφάλου

Απεικόνιση εγκεφάλου: Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick ανέπτυξαν μια τεχνική απεικόνισης για να συλλάβουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφαλικού ιστού σε υποκυτταρικό επίπεδο - μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν πληροφορίες για το περιβάλλον. 

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.

Facebook: Αναρτήσεις αποκαλύπτουν όσους κινδυνεύουν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Facebook: Τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύουν ως μια άμεσα διαθέσιμη, πλούσια και υποεκμετάλλευτη πηγή για την κατανόηση σημαντικών προβλημάτων δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.