Τεχνολογία

Zoom: Αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

Zoom: Αποκτά πρόσβαση στο ειδικό API της Apple για την κάμερα iPad

Zoom: Το Zoom αποτέλεσε μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες που χρησιμοποιήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και τώρα έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ειδικό iPadOS API που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί την κάμερα του iPad, ενώ η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε λειτουργία πολλαπλών εργασιών Split View.

Αυτή η περίπτωση ειδικής μεταχείρισης επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τον προγραμματιστή εφαρμογών Jeremy Provost, ο οποίος σε μια ανάρτηση ιστολογίου, εξηγεί ότι το Zoom χρησιμοποιεί ένα ειδικό API που επιτρέπει στην εφαρμογή να συνεχίσει να χρησιμοποιεί και να έχει πρόσβαση στην κάμερα ‌iPad,‌ ενώ χρησιμοποιείται στη λειτουργία προβολής Split.

Το Zoom μπορεί να το κάνει αυτό χάρη σε ένα “δικαίωμα”, το οποίο παρέχει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να εκτελούν μια συγκεκριμένη δυνατότητα με ένα API. Όπως σημειώνει ο Provost, η Apple τεκμηριώνει δημοσίως τη δυνατότητα των προγραμματιστών να υποβάλουν αίτηση για πολλά διαφορετικά δικαιώματα, όπως αυτά που σχετίζονται με το CarPlay, το HomeKit και άλλα. Ωστόσο, το ειδικό API που έχει δώσει στο Zoom δεν προσφέρεται σε άλλους προγραμματιστές από την Apple, ούτε αναγνωρίζεται η ύπαρξή του από την ίδια την εταιρεία.

Στο φόρουμ προγραμματιστών του Zoom, ένα μέλος του προσωπικού για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσε νωρίτερα το Φεβρουάριο ότι το Zoom έχει πρόσβαση στο “com.apple.developer.avfoundation.multitasking-camera-access” ή ‌iPad‌ Camera Multitasking.

Για προφανείς λόγους, αυτή η ικανότητα είναι χρήσιμη όταν οι χρήστες μπορεί να θέλουν να κάνουν αναφορά και να χρησιμοποιήσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας κλήσης τηλεδιάσκεψης. Χωρίς αυτό το ειδικό API, εάν ένας χρήστης βάλει μια εφαρμογή βιντεοδιάσκεψης σε λειτουργία Split view, η βιντεοκλήση θα είναι σκοτεινή, καθώς η εφαρμογή δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα iPad‌ όταν εκτελεί πολλαπλές εργασίες.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον τεχνολογικό γίγαντα της Cupertino. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε νομική διαμάχη με την εταιρεία παιχνιδιών Epic Games, η οποία την κατηγορεί για αθέμιτο και αντιανταγωνιστικό έλεγχο στο App Store και τη διανομή εφαρμογών σε συσκευές iOS.

Η δίκη μεταξύ των δύο τιτάνων ξεκίνησε στις 3 Μαΐου και έκτοτε, στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ στελεχών και υπαλλήλων της Apple, αποκάλυψαν ότι η Apple είχε προηγουμένως δώσει σε ορισμένους προγραμματιστές, όπως η Hulu, πρόσβαση σε API που δεν είναι διαθέσιμα σε άλλους προγραμματιστές. Η Apple συνεχίζει να δεσμεύεται ότι αντιμετωπίζει όλους τους προγραμματιστές το ίδιο και προσφέρει σε όλους «ίσους όρους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καμπανάκι για μονοπωλιακούς περιορισμούς στο App Store από την ΕΕ

Διαφωνούν Facebook και Apple για το μέλλον του Διαδικτύου

Ipad Pro και ipad Mini: Πότε έρχονται νέες ενημερώσεις;;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα από αυτό το καλοκαίρι

Windows 11: Τα Windows 11 παρουσίασε η Microsoft. Η αναβάθμιση από τα Windows 10 θα είναι δωρεάν, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε νέους υπολογιστές και μέσω δωρεάν αναβάθμισης από αυτό το καλοκαίρι.

You and Artificial Intelligence: Έκθεση για την τεχνητή νοημοσύνη στο Πεδίον του Άρεως

You and AI: Η έκθεση «You and AI» στο Πεδίον του Άρεως μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε, στην καρδιά της πόλης, καλλιτεχνικά έργα που αμφισβητούν τις φαντασιώσεις μας για την τεχνητή νοημοσύνη, από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία» και πώς θα τις ανακαλύψεις

Visit Greece App: Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Έως το 2030 η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη και αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τουρκία Διάστημα: Ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ο πύραυλος που θα μεταφέρει το ρόβερ στη Σελήνη, θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας μια υβριδική μηχανή που ήδη αναπτύσσεται στη χώρα. Όπως είπε, «σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δική μας μηχανή για να φτάσουμε στο φεγγάρι».

Την Πέμπτη η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Κίνα: Η Κίνα επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 09:22 (σ.σ. 04:22 ώρα Ελλάδας) στην εκτόξευση διαστημόπλοιου με τρεις αστροναύτες και προορισμό τον διαστημικό της σταθμό υπό κατασκευή, για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών.

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

Το νέο διαστημόπλοιο της NASA είναι πιο ψηλό από το Άγαλμα της Ελευθερίας

NASA: Την περασμένη Παρασκευή στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα συναρμολογήθηκε ο νέος πύραυλος της NASA. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και ακολούθως στον Άρη.