Παιδιά

Χειμερινή κολύμβηση παιδιά: Αλήθεια Vs Μύθος

Χειμερινή κολύμβηση παιδιά: Αλήθεια Vs Μύθος

Χειμερινή κολύμβηση παιδιά: Αλήθεια Vs Μύθος. Ενώ η κολύμβηση μπορεί να σχετίζεται περισσότερο με το καλοκαίρι, είναι μια δια βίου δεξιότητα που μπορεί να ασκηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.  Εδώ είναι κάποιοι κοινοί μύθοι για την κολύμβηση κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών που κρατούν πολλούς ανθρώπους μακριά από το νερό, παρά τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που αποκομίζονται από την κολύμβηση.

  • Μύθος: Μπορείς να αρρωστήσεις βγαίνοντας έξω με βρεγμένα μαλλιά.
  • Αλήθεια: Το να βγεις έξω το χειμώνα με βρεγμένα μαλλιά δεν σε κάνει να αρρωστήσεις, λένε οι γιατροί. Οι ιοί προκαλούν κοινές ασθένειες κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Διαδίδονται μέσω της επαφής με ανθρώπους που είναι άρρωστοι, όχι απλά με το κρύο.

  • Μύθος: Χρειάζεται να μάθεις να κολυμπάς μόνο το καλοκαίρι 
  • Αλήθεια: Η κολύμβηση είναι μια σημαντική δεξιότητα για τους θερμότερους μήνες, όταν οι πιθανότητες να βρεθείς σε θάλασσα είναι πιο συχνές. αλλά είναι επίσης ωφέλιμο να συνεχίσουμε την κολύμβηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να διατηρήσουμε πολύτιμες δεξιότητες από το καλοκαίρι και να κάνουμε μαθήματα κολύμβησης. Η διδασκαλία του κολύμβησης στα παιδιά τα βοηθάει να προετοιμαστούν για να είναι πιο ασφαλή γύρω από τα υδάτινα σώματα και να νιώσουν πιο άνετα στο νερό, και τα διδάσκει να επιπλέουν και να κινούνται με ασφάλεια στο νερό.

  • Μύθος: Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για κολύμπι το χειμώνα.
  • Αλήθεια: Εάν κατευθυνθείτε σε θερμότερα κλίματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στη θάλασσα. Ο πνιγμός μπορεί επίσης να συμβεί οπουδήποτε με πόσιμο νερό, έτσι είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν τα εργαλεία για να είναι ασφαλή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να αποφύγεις την κολύμβηση μετά την καταιγίδα

Πώς να βλέπεις καλύτερα στη θάλασσα

Τα εκπληκτικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος των γονιών στη μετατροπή δύσκολων στιγμών του παιδιού σε δημιουργία

Ωστόσο, τα παιδιά μπορούν να πάρουν και μια άλλη οδό προς εξερεύνηση, όταν η ζωή γίνει δύσκολη. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ατέλειωτη πηγή δημιουργικότητας, για να καταφέρουν να ξεπεράσουν σκοτεινές, πολυτάραχες στιγμές.

Πώς η καθημερινή επαφή με τη φύση βελτιώνει το ανοσοποιητικό των νηπίων

Εδώ χρειάζεται να σημειωθεί ότι τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία παρέμβασης, φυτεύοντας τα ίδια στην αυλή τους διάφορα φυτά. Η επαφή με τον χώρο και συνεπώς με τη φύση γινόταν σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια ενός μήνα και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα, καθώς βρέθηκε αύξηση της μικροβιακής ποικιλίας στην επιδερμίδα των παιδιών. Υπήρξαν επίσης αλλαγές και στις αιματολογικές μετρήσεις.

Νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια με σκοπό την υγιή ανάπτυξη του παιδιού

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε καθεστώς συνεπιμέλειας (καθώς η συνεπιμέλεια ήδη συμβαίνει συχνότερα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους και ψυχικής δυσφορίας.

Όταν η επανάσταση των εφήβων είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη τους

Στο άλλο άκρο, για να μιλήσουμε για διαταραχή πρέπει να υπάρχουν δεδομένα όπως διενέξεις και εκφοβισμοί, σκληρότητα προς τα ζώα ή τους άλλους ανθρώπους, σοβαρή καταστροφική δραστηριότητα, εμπρησμοί, κλοπές, συχνές απουσίες από το σχολείο, απομάκρυνση από το σπίτι, ασυνήθιστα συχνές και έντονες εκρήξεις θυμού, προκλητική συμπεριφορά για συνεχόμενο διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

Οι 7 καλύτερες υπερτροφές για τα παιδιά

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ο σούπερ ήρωας των γαλακτοκομικών. Είναι γεμάτο από ευεργετικά βακτήρια, πρωτεΐνη και ασβέστιο – ό,τι χρειάζονται τα παιδιά για να παραμείνουν υγιή. Μην επιλέγετε τα επιδόρπια που έχουν χρωστικές και ζάχαρη. Προσθέστε στο ελληνικό γιαούρτι μέλι και φρούτα.

Κίνημα κατά της παιδοφιλίας

Τρία χρόνια μετά το κίνημα #Metoo, οι μαρτυρίες πλημμυρίζουν το Twitter και επιβεβαιώνουν αυτό που επαναλαμβάνουν εδώ και χρόνια οι ειδικοί για την προστασία της παιδικής ηλικίας: ότι δηλαδή τα άτομα που προβαίνουν σε αιμομιξία προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και ότι τα σημάδια που στέλνουν τα θύματα δεν ακούγονται ή δεν γίνονται αντιληπτά.

Τρόποι να βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειρίζονται την αποτυχία

Έτσι, θεωρούν τα συναισθήματά τους φυσιολογικά και χτίζουν αυτό που λέμε τον «ψυχικό μυ». Όσο περισσότερο μπορούμε να νιώσουμε και να αντέξουμε άβολα συναισθήματα, τόσο πιο δυνατοί γινόμαστε για να τα αντιμετωπίσουμε την επόμενη φορά.