Ψυχική Υγεία

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο. Οι ήχοι της θάλασσας θεωρούνται “αρχέγονος ήχος.”

Όπως τα κύματα που σπάνε απαλά σε μια αμμώδη παραλία, σε μια ήρεμη μέρα. Ο ήχος εκλαμβάνεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο ως χαλαρωτικός ήχος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει ηλεκτρικά κύματα ως μέρος της κανονικής λειτουργίας του. Ορισμένα σχετίζονται με την έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα και άλλα έχουν πιο ηρεμιστικές λειτουργίες. Τα κύματα Beta σχετίζονται με τη σκέψη, το μυαλό και τη σωματική δραστηριότητα. Έχουν συχνότητα μετρούμενη στο EEG στα 14 έως 30 Hz. Τα κύματα της θάλασσας υπό ήρεμες συνθήκες παράγουν ήχους μεταξύ 0,05 και 16 Hz. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δονούμαστε με την ίδια συχνότητα με τη θάλασσα.

Ιάπωνες επιστήμονες έχουν μελετήσει τις επιδράσεις της αναπαραγωγής των κυματικών ήχων στη λειτουργία και τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπερήχοι που αποτελούν μέρος των παράκτιων κυμάτων έχουν θετική επίδραση στα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα. Ορισμένα πιθανά οφέλη από την ακρόαση του ήχου της θάλασσας:

  • Αίσθηση ηρεμίας
  • Συμβολή στην πρόκληση ύπνου
  • Βελτιωμένη ικανότητα σκέψης και διαλογισμού
  •  Βελτιωμένη επίλυση προβλημάτων

Το περπάτημα κατά μήκος της παραλίας είναι ένας τέλειος συνδυασμός υγιών στοιχείων. Η φυσική άσκηση συνοδεύεται από υψηλό επίπεδο οξυγόνωσης και τα άφθονα αρνητικά ιόντα βρίσκονται εντός 2,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) από την παράκτια γραμμή. Η παρουσία του ηλιακού φωτός είναι εξαιρετική για την ενίσχυση του ανθρώπινου νου ενάντια στην κατάθλιψη. Το ηλιακό φως είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή βιταμίνης D. Τα μάτια σου παίρνουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντός αυτού, ενώ ακούς τους ήχους χαλάρωσης, νιώθοντας τον άνεμο και την θαλασσινή αλμύρα στο δέρμα σου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να αναζωογονήσουν το σώμα και να ανανεώσουν το πνεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ήχοι της θάλασσας σε ένα κοχύλι

Που οφείλεται ο κνησμός σου μετά από την κολύμβηση σου στα ανοιχτά

Πώς να φέρεις την ηρεμία της θάλασσας και τα οφέλη της στο μπάνιο σου

8 απίστευτες αλήθειες για τον γαλάζιο γίγαντα του πλανήτη μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Προπονήτρια αποκαλύπτει τα οφέλη της άγριας κολύμβησης στην ψυχική υγεία

Άγρια κολύμβηση: «Επειδή είναι μια τόσο έντονη εμπειρία να βρίσκεσαι σε ανοιχτό νερό, τα οφέλη στην ψυχική σου υγεία είναι φανταστικά», σημειώνει χαρακτηριστικά .η Vicky Malmsjö εκπαιδεύτρια κολύμβησης από το Έσσεξ.

Διάφορες ψυχικές ασθένειες μοιράζονται τα ίδια γονίδια-Μελέτη

Ψυχικές ασθένειες: Πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν διάγνωση για μία ψυχική ασθένεια μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν επιπλέον ψυχιατρικές παθήσεις και νέα γενετική έρευνα προσφέρει μια εξήγηση για αυτό.

Τι συμβολίζει το πράσινο χρώμα για τη προσωπικότητά μας;

Πράσινο χρώμα: Πολλές φορές θα σκέφτεστε ότι τα χρώματα που επιλέγετε δείχνουν κάτι για τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να είναι είτε η προσωπικότητά σας είτε τα παρόντα συναισθήματά σας. Ενημερωθείτε διαβάζοντας το άρθρο μας.

5 tips για να υπάρχει και δεύτερο ραντεβού

Σχέσεις: Η γνωριμία με καινούργια άτομα είναι δύσκολη διαδικασία για κάποιους. Όμως, γίνεται ακόμα δυσκολότερη όταν επιθυμείτε να γνωρίσετε κάποιον καλύτερα. Διαβάστε εδώ τα μυστικά για ένα τέλειο πρώτο ραντεβού.

Η εκπαίδευση νοσηλευτών κλειδί για τον εντοπισμό της επιλόχειας κατάθλιψης

Επιλόχεια κατάθλιψη: Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μπορούν να εκπαιδευτούν για να ανιχνεύουν την επιλόχεια κατάθλιψη σε νέες μητέρες και θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τον έγκαιρο εντοπισμό της πάθησης, αναφέρουν ερευνητές.

Γάμος πανδημία: Πώς ένας γάμος χαμηλών τόνων μπορεί να υποστηρίξει την ψυχική σας ευεξία;

Γάμος πανδημία: Ο προγραμματισμός ενός γάμου μικρότερου μεγέθους ή εμβέλειας μπορεί να σας ωθήσει να σκεφτείτε τι πραγματικά έχει σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας.