Ψυχική Υγεία

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο. Οι ήχοι της θάλασσας θεωρούνται “αρχέγονος ήχος.”

Όπως τα κύματα που σπάνε απαλά σε μια αμμώδη παραλία, σε μια ήρεμη μέρα. Ο ήχος εκλαμβάνεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο ως χαλαρωτικός ήχος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει ηλεκτρικά κύματα ως μέρος της κανονικής λειτουργίας του. Ορισμένα σχετίζονται με την έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα και άλλα έχουν πιο ηρεμιστικές λειτουργίες. Τα κύματα Beta σχετίζονται με τη σκέψη, το μυαλό και τη σωματική δραστηριότητα. Έχουν συχνότητα μετρούμενη στο EEG στα 14 έως 30 Hz. Τα κύματα της θάλασσας υπό ήρεμες συνθήκες παράγουν ήχους μεταξύ 0,05 και 16 Hz. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δονούμαστε με την ίδια συχνότητα με τη θάλασσα.

Ιάπωνες επιστήμονες έχουν μελετήσει τις επιδράσεις της αναπαραγωγής των κυματικών ήχων στη λειτουργία και τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπερήχοι που αποτελούν μέρος των παράκτιων κυμάτων έχουν θετική επίδραση στα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα. Ορισμένα πιθανά οφέλη από την ακρόαση του ήχου της θάλασσας:

  • Αίσθηση ηρεμίας
  • Συμβολή στην πρόκληση ύπνου
  • Βελτιωμένη ικανότητα σκέψης και διαλογισμού
  •  Βελτιωμένη επίλυση προβλημάτων

Το περπάτημα κατά μήκος της παραλίας είναι ένας τέλειος συνδυασμός υγιών στοιχείων. Η φυσική άσκηση συνοδεύεται από υψηλό επίπεδο οξυγόνωσης και τα άφθονα αρνητικά ιόντα βρίσκονται εντός 2,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) από την παράκτια γραμμή. Η παρουσία του ηλιακού φωτός είναι εξαιρετική για την ενίσχυση του ανθρώπινου νου ενάντια στην κατάθλιψη. Το ηλιακό φως είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή βιταμίνης D. Τα μάτια σου παίρνουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντός αυτού, ενώ ακούς τους ήχους χαλάρωσης, νιώθοντας τον άνεμο και την θαλασσινή αλμύρα στο δέρμα σου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να αναζωογονήσουν το σώμα και να ανανεώσουν το πνεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ήχοι της θάλασσας σε ένα κοχύλι

Που οφείλεται ο κνησμός σου μετά από την κολύμβηση σου στα ανοιχτά

Πώς να φέρεις την ηρεμία της θάλασσας και τα οφέλη της στο μπάνιο σου

8 απίστευτες αλήθειες για τον γαλάζιο γίγαντα του πλανήτη μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Mindfulness Οφέλη Εγκέφαλος: Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη της πρακτικής του mindfulness. Έρευνες δεικνύουν ότι η συνειδητότητα μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος, να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, ακόμη και να βελτιώσει πτυχές της διάθεσης, της σκέψης και της μνήμης. Αλλά πώς λειτουργεί η συνειδητότητα; Προάγει το mindfulness πραγματικά ανιχνεύσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο;

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Παράνοια : Μια νέα ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η παράνοια μπορεί να αποτελεί μέρος μιας κανονικά λειτουργούσας ψυχολογίας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό και την αποφυγή κοινωνικών απειλών

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.