Fitness

Χρόνος & τόπος: καθορίζουν την επιλογή των σνακ

Χρόνος & τόπος: καθορίζουν την επιλογή των σνακ
Ο χρόνος αλλά και o τόπος που βρισκόμαστε καθορίζουν και την επιλογή των σνακ εάν θα είναι αλμυρό ή γλυκό αλλά και ανθυγιεινό ή υγιεινό . Άμα στην αρχή της ημέρας γίνει η επιλογή και προετοιμασία όλων των σνακ που θα καταναλωθούν μέσα στην μέρα, οι επιλογές είναι πιο υγιεινές. Μέχρι το μεσημέρι συνήθως προτιμούνται […]

Ο χρόνος αλλά και o τόπος που βρισκόμαστε καθορίζουν και την επιλογή των σνακ εάν θα είναι αλμυρό ή γλυκό αλλά και ανθυγιεινό ή υγιεινό .

Άμα στην αρχή της ημέρας γίνει η επιλογή και προετοιμασία όλων των σνακ που θα καταναλωθούν μέσα στην μέρα, οι επιλογές είναι πιο υγιεινές. Μέχρι το μεσημέρι συνήθως προτιμούνται αλμυρά σνακ, ενώ το βράδυ υπάρχει μια αυξημένη επιθυμία για γλυκό, σύμφωνα με το άρθρο ” Snacking in America” της NPD.

Μια πρόσφατη μελέτη από τον Όμιλο NPD, μια παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών, διαπιστώνει ότι οι προτιμήσεις των καταναλωτών για αλμυρά και γλυκά σνακ καθορίζεται από την ώρα της ημέρας και ακόμα περισσότερο από τον τόπο που γίνεται η επιλογή.

Το ένα τρίτο των σνακ που αντικαθιστούν το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο είναι συνήθως αλμυρά. Περισσότερο από το ένα τρίτο των σνακ που καταναλώνονται μετά το δείπνο είναι γλυκά και τέλος περισσότερο από το 40% των σνακ που προετοιμάζονται και μεταφέρονται από το σπίτι και να καταναλωθούν στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, στο αυτοκίνητο, ή σε άλλες θέσεις είναι διατροφικά καλύτερα.
Οι διατροφικές προτιμήσεις των σνακ επηρεάζονται επίσης και από τις εποχές. Για παράδειγμα, η κατανάλωση γλυκών σνακ είναι αυξημένη τον Νοέμβριο. Οι σωστά διατροφικές επιλογές όλο και μειώνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, και οι αλμυρές επιλογές φτάνουν στο απόγειό της τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αναφέρει ο NPD.
«Η επιλογή των σνακ σύμφωνα με την ώρα της ημέρας διαφέρει από καταναλωτή σε καταναλωτή,” δήλωσε ο Darren Seifer, που είναι επιμελητής της NPD βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. “Οι έμποροι των προϊόντων σνακ πρέπει να επικοινωνούν με τους καταναλωτές με βάση την ώρα της ημέρας, ενώ οι έμποροι των πιο υγιεινών σνακ πρέπει να επικεντρώνονται περισσότερο στη θέση που γίνεται η επιλογή, π.χ. στο σπίτι ή εκτός αυτού .

Με την συνεργασία της Μελίνας Τσαγκατάκη – Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μέλος της Ομάδας www.Logodiatrofis.gr