Fitness

Η υποξία αυξάνει την παχυσαρκία

Η υποξία αυξάνει την παχυσαρκία
  Η υποξία (έλλειψη οξυγόνου), λόγω μειωμένης αιματικής ροής οδηγεί στη χρόνια φλεγμονή των λιποκυττάρων και σε μεταβολικές δυσλειτουργίες, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Paul Trayhurn από το τμήμα Διατροφής & Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Liverpool.      Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Νικόλ Τσιάνη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Χολαργός- […]

 

Η υποξία (έλλειψη οξυγόνου), λόγω μειωμένης αιματικής ροής οδηγεί στη χρόνια φλεγμονή των λιποκυττάρων και σε μεταβολικές δυσλειτουργίες, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Paul Trayhurn από το τμήμα Διατροφής & Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Liverpool.     

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Νικόλ Τσιάνη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc-Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Χολαργός- Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Η αύξηση της πυκνότητας του σωματικού λίπους προκαλεί απομάκρυνση των λιποκυττάρων από τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την παροχή οξυγόνου προς αυτά. Συνεπώς, προκειμένου να αυξηθεί η αιματική ροή προς τα λιποκύτταρα δημιουργείται φλεγμονή.

Η υποξία επηρεάζει πολλές λειτουργίες των λιποκυττάρων, όπως τη χρήση γλυκόζης και τη λειτουργία των μιτοχονδρίων.

Η λύση στα παραπάνω ίσως να βρίσκεται στην ενδογενή αύξηση της παραγωγής των καναβιδοειδών στον εγκέφαλο, τα οποία όχι μόνο επηρεάζουν την όρεξη αλλά μειώνουν και τη φλεγμονή των λιποκυττάρων.