Fitness

H Μαγειρική σόδα καθυστερεί την μυϊκή κόπωση

H Μαγειρική σόδα καθυστερεί την μυϊκή κόπωση
Την μυϊκή κόπωση καθυστερεί η μαγειρική σόδα βοηθώντας τους αθλούμενος να έχουν περισσότερη αντοχή και καλύτερες επιδόσεις . Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά; Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, […]

Την μυϊκή κόπωση καθυστερεί η μαγειρική σόδα βοηθώντας τους αθλούμενος να έχουν περισσότερη αντοχή και καλύτερες επιδόσεις . Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά;

Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Τα αθλήματα που φαίνεται να βοηθά η Μαγειρική σόδα :

1. Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m), κολύμβηση (100m-400m)
2. Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίως sports ταχύτητας και δύναμης
3. Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint
4. Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket)

Σύσταση δοσολογίας :

300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση

Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές

Με την συνεργασία του Μιχάλη Μάκρυλλου – Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc- Sportsnutrition &Human Metabolism
Απίσχνανσις – Λόγω Διατροφής Παλαιό Φάληρο, Ε.Βενιζέλου 235- Τακτικό Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων- Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας- Πρόεδρος της Oμάδας Eιδικών ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων- Official Website: www.mmakrillos.gr.