Fitness

Αθλητισμός Παιδιά: Η σημασία της τακτικής άσκησης στην παιδική ηλικία [vid]

Αθλητισμός Παιδιά: Η σημασία της τακτικής άσκησης στην παιδική ηλικία [vid]

Αθλητισμός Παιδιά: Η συμμετοχή σε μια αθλητική ομάδα κι εν γένει ο αθλητισμός, βοηθά το παιδί σας να παραμείνει ενεργό, να εξασκείται και να μαθαίνει, να βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες και τη συγκέντρωσή του και να αναπτύσσει ένα χόμπι που μπορεί να απολαμβάνει για μια ζωή.

Για να ανακαλύψετε ποιος τύπος άσκησης είναι καλύτερος για τα παιδιά σας, λάβατε υπόψη την ηλικία, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και, πάνω απ’ όλα, τα ενδιαφέροντά τους.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης για τα παιδιά

  • Με απλά λόγια, τα αθλήματα διδάσκουν μερικά ουσιαστικά μαθήματα ζωής, όπως πώς να κερδίζετε ευγενικά, πώς να χάνετε ευγενικά και πώς να είστε ομαδικός παίκτης.
  • Οι αθλητές καλλιεργούν αξίες, όπως ο σεβασμός και η συνεργασία.
  • Μαθαίνουν πώς να είναι ηγέτες και μέλη μιας ομάδας.
  • Θέτουν στόχους και επιλύουν συγκρούσεις και προβλήματα.
  • Επενδύουν χρόνο πρακτικής, συχνά χωρίς να βλέπουν αμέσως τα αποτελέσματα του κόπου τους, τα οποία είναι πιο μακροπρόθεσμα. Η καλλιέργεια της υπομονής και η δέσμευση στο στόχο είναι σίγουρα δύο απαραίτητες αρετές.
  • Την ίδια στιγμή, τα αθλήματα βοηθούν τα παιδιά να λαμβάνουν μια καθημερινή δόση σωματικής άσκησης και τα αποτρέπουν να περνούν πολύ χρόνο σε πιο καθιστικές δραστηριότητες.
  • Ειδικά η συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν φίλους και να χτίσουν ένα ασφαλές κοινωνικό δίκτυο με συνομηλίκους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
  • Επιπλέον, στα οφέλη της άσκησης περιλαμβάνεται η ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Τα παιδία που αθλούνται τακτικά μαθαίνουν πώς να διαχειρίζονται τις προκλήσεις και το άγχος που συχνά απορρέει από αυτές πιο αποτελεσματικά.
  • Και φυσικά, ο αθλητισμός είναι επίσης μια απλή μορφή ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Συχνά, ωστόσο τα παιδικά αθλήματα μπορεί να είναι πολύ δαπανηρά – ακόμη και αυτά που δεν απαιτούν πολύ εξοπλισμό. Το κόστος για την προπόνηση, τα ενδύματα και τις συμμετοχές σε ειδικά τουρνουά και αθλητικούς διαγωνισμούς μπορεί να είναι υψηλό ή να υπερβαίνει το budget σας. Για εξοικονόμηση, κάντε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε το κόστος του εξοπλισμού. Δοκιμάστε ακόμη να βρείτε μεταχειρισμένο (second hand) εξοπλισμό. Εγγραφείτε από νωρίς σε μαθήματα, τουρνουά και διαγωνισμούς, καθώς μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να βρείτε εκπτωτικές προσφορές ή τουλάχιστον να αποφύγετε καθυστερημένες χρεώσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο αθλητισμός μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά

Η τακτική άσκηση διατηρεί τον εγκέφαλό σας ενεργό

Η Σημασία του Αθλητισμού στην Υγιή Εγκεφαλική Λειτουργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!