Γενικές Ειδήσεις

Αθλητισμός Παιδιά Νέοι: Τα οφέλη των μη ανταγωνιστικών αθλημάτων στην εφηβεία [vid]

Αθλητισμός Παιδιά Νέοι: Τα οφέλη των μη ανταγωνιστικών αθλημάτων στην εφηβεία [vid]

Αθλητισμός Παιδιά Νέοι: Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα δίνουν στους νέους την ευκαιρία να ξεκουράσουν το αναπτυσσόμενο μυαλό και το σώμα τους από τις υψηλές απαιτήσεις κάποιων ανταγωνιστικών αθλημάτων ή δραστηριοτήτων. Στα μη ανταγωνιστικά αθλήματα, τα παιδιά ασκούνται ακολοθουθώντας τον δικό τους χρόνο.

Ενώ τα ανταγωνιστικά αθλήματα έχουν πολλά να προσφέρουν στους νέους, τα παιδιά σας μπορεί να διαπιστώσουν ότι η θέση τους βρίσκεται στην αρένα των μη ανταγωνιστικών σπορ. Αν αυτό ταιριάζει στην περίπτωσή σας, δείτε πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να βρουν μια καλή εναλλακτική λύση στα ανταγωνιστικά ή ομαδικά αθλήματα.

Ποια είναι τα οφέλη των μη ανταγωνιστικών αθλημάτων για τα παιδιά

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα δίνουν στους νέους την ευκαιρία να ξεκουράσουν το αναπτυσσόμενο μυαλό και το σώμα τους από τις υψηλές απαιτήσεις κάποιων ανταγωνιστικών αθλημάτων ή δραστηριοτήτων. Στα μη ανταγωνιστικά αθλήματα, τα παιδιά ασκούνται ακολοθουθώντας τον δικό τους χρόνο.

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα προσφέρουν συνήθως κάποιο ανταγωνισμό. Αλλά αντί να ανταγωνίζονται με μια άλλη ομάδα ή παίκτη, τα παιδιά “ανταγωνίζονται” με τον εαυτό τους για να βελτιώσουν το σκορ, το χρόνο ή την απόδοσή τους. Τα παιδιά και οι έφηβοι ενδιαφέρονται επίσης έντονα να μάθουν νέες δεξιότητες και χόμπι και χρησιμοποιούν αυτά τα χόμπι ως τρόπο να εκφραστούν και να σχηματίσουν τις δικές τους ταυτότητες.

  • Υγιείς συνηθειες 

Τα αθλήματα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να παραμείνουν σε φόρμα, να αγκαλιάσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και επίσης να συναντήσουν φίλους. Ο αθλητισμός προωθεί επιπλέον την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης χρόνου. Εκτός από την άσκηση, τα αθλήματα παρέχουν επίσης στους εφήβους την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να κάνουν φίλους και να διασκεδάσουν.

  • Διαχείριση χρόνου 

Τα μη ανταγωνιστικά αθλήματα και δραστηριότητες δίνουν στα παιδιά σας την πολυτέλεια να μάθουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στον δικό τους χρόνο. Τα ανεξάρτητα αθλήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν το παιδί σας να εξισορροπήσει το πρόγραμμά του πιο αποτελεσματικά, αφήνοντάς του χρόνο να ακολουθήσει και άλλα ενδιαφέροντα.

Μερικά μη ανταγωνιστικά αθλήματα που μπορείτε να λάβετε υπόψή σας είναι τα ακόλουθα:

  • Αερόβια άσκηση
  • Τοξοβολία
  • Κωπηλασία με κανό
  • Πεζοπορία
  • Καγιάκ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αθλητική ψυχολογία προωθεί την φυσική και ψυχική ευεξία των αθλητών

Η άθληση σε περιοχές με υψηλή ρύπανση σχετίζεται με το παιδικό άσθμα

Οφέλη της Yoga στην εγκυμοσύνη και τις παθήσεις υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημα που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή

Έρρικα Πρεζεράκου: "Έχασα σχεδόν το μισό μου αίμα. Άκουσα στο ελικόπτερο που έλεγαν θα σου κόψουμε το χέρι από τον ώμο. Είχα χάσει τόσο αίμα, που το χέρι κινδύνευε να κοπεί ολόκληρο" ανέφερε - μεταξύ άλλων - η Έρρικα Πρεζεράκου.

Η γη της ελιάς 23/5: Τι θα δούμε απόψε [trailer]

Η γη της ελιάς 23/5: Οι γιατροί είναι για πρώτη φορά συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του μωρού του Φίλιππου και της Βασιλικής - Ο Αλέξης παρ’ όλο που έχασε πολύ αίμα δεν επηρεάστηκε καμία ζωτική λειτουργία και είναι εντελώς εκτός κινδύνου.

Survivor 23/05: Ο Σπύρος πρώτος υποψήφιος και έπεται ο 2ος αγώνας ασυλίας [trailer]

Survivor 23/05: Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση γι' αυτή την εβδομάδα, στεναχωρώντας πρωτίστως την Βρισηίδα που δεν θέλει να δει τον αγαπημένο της να φύγει από το νησί.

Τηλεοπτικές παρουσιάστριες αψηφούν την εντολή των Ταλιμπάν να καλύψουν τα πρόσωπά τους στον αέρα

Ο Mohajir είπε ότι οι διαχειριστές μέσων ενημέρωσης και οι άνδρες κηδεμόνες των προκλητικών γυναικών παρουσιαστριών θα υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις εάν δεν τηρηθεί η εντολή.