ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αθλητισμός Παιδιά: Τα οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά και τους νέους

Αθλητισμός Παιδιά: Τα οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά και τους νέους

Αθλητισμός Παιδιά: Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων στα παιδιά και τους νέους. Η σημασία του αθλητισμού στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών είναι ανεκτίμητη.

Ποια είναι, ωστόσο, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να αθλείται; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, ήδη, από την προσχολική ηλικία το παιδί μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες. Αυτό που έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να σεβαστούν τις προτιμήσεις του παιδιού και να λάβουν υπόψιν τους το είδος του αθλήματος που ταιριάζει στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του, ώστε το παιδί να αντλεί ευχαρίστηση από τη συμμετοχή του στη σωματική δραστηριότητα και να μην αισθάνεται ότι πιέζεται να αθληθεί.

Ας δούμε τώρα ορισμένα από τα οφέλη του αθλητισμού για τα παιδιά:

  • Οι αθλητικές δραστηριότητες και, εν γένει, η σωματική άσκηση, ενισχύουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας, τόσο στην παιδική και εφηβική ηλικία, όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους.
  • Η συμμετοχή σε αθλητικά παιχνίδια μπορεί να αυξήσει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών και των νεών. Μέσα από την παρακολούθηση της απόδοσής τους και την επίτευξη των ρεαλιστικών στόχων που θέτουν σε συνεργασία με τους προπονητές τους, τα παιδιά θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν τους κόπους των έργων και της προσπάθειάς τους.
  • Ο αθλητισμός αναπτύσσει και εξελίσσει τις κινητικές τους δραστηριότητες.
  • Προσφέρει έναν ασφαλή χώρο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας και του σεβασμού.

  • Αποτελεί χώρο διασκέδασης και αναψυχής.
  • Διαμέσου της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά αθλήματα, τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το σώμα τους και να το προστατεύουν καλύτερα από επιβλαβείς και επικίνδυνες συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης αλκοόλ σε μετέπειτα στάδια της ζωής τους.
  • Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να οργανώνουν τον χρόνο τους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αθλητισμός και υγεία

Τα οφέλη του αθλητισμού για τους εφήβους

Η σημασία της τακτικής άσκησης στην υγεία του εγκεφάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Σπιτικά ροφήματα που βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης

Υψηλής χοληστερόλης: Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή-κηρώδες ουσία που βρίσκεται στο αίμα. Το σώμα μας χρησιμοποιεί αυτή την ουσία για να παράγει νέα κύτταρα και να παράγει απαραίτητες ορμόνες.