Fitness

Αθλητισμός και γυναίκες: Μια “γυάλινη οροφή” πιο ορατή από ποτέ

Αθλητισμός και γυναίκες: Μια “γυάλινη οροφή” πιο ορατή από ποτέ

Αθλητισμός και γυναίκες: Μια "γυάλινη οροφή" πιο ορατή από ποτέ. Τα γυναικεία αθλήματα παίζονται σιωπηλά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι διαφορές σε σύγκριση με τα ανδρικά αθλήματα είναι εμφανείς. Ο όρος "γυάλινη οροφή" μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στον τομέα του αθλητισμού και των γυναικών. Αυτός είναι ένας όρος που επινόησε η Wall Street Journal το 1986.

Αναφέρεται στα αόρατα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι μειονοτικές ομάδες προκειμένου να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να φθάσουν σε υπεύθυνες θέσεις. Αν και του δόθηκε όνομα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, δυστυχώς, ήταν μια σταθερή πραγματικότητα στην ιστορία της εργαζόμενης γυναίκας. Στον τομέα του αθλητισμού, αυτό το ανώτατο όριο είναι ακόμη πιο μεγάλο, καθώς δεν υπάρχουν καν συγκεκριμένα σημεία αναφοράς.

 

Κακή εικόνα στον Τύπο. Οι αναφορές στον αθλητισμό και τις γυναίκες σε αθλητικά δελτία ενημέρωσης είναι σπάνιες και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πολύ ακριβείς. Ο Τύπος, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση εξακολουθούν να διατηρούν έναν εξέχοντα και μονοπωλιακό χώρο για τα αθλητικά επιτεύγματα των ανδρών. Ο αθλητικός τύπος και τα αθλητικά τμήματα των εφημερίδων αγνοούν συστηματικά τις γυναίκες αθλητές. Αυτό τους δημιουργεί σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας από την ποσότητα και την ποιότητα των συμβάσεων διαφήμισης. Το ψυχοκοινωνικό περιβάλλον στον αθλητισμό των γυναικών. Η έλλειψη σωματικής άσκησης επηρεάζει συχνά περισσότερο τις γυναίκες. Ταυτόχρονα, από πολλές απόψεις, θα μπορούσαν να απολαμβάνουν πιο συγκεκριμένα οφέλη από την άσκηση του αθλητισμού από ό,τι οι άνδρες.

 

Όλα αυτά καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίσουμε τους παράγοντες που συνδέονται ή ευνοούν τις αθλητικές δραστηριότητες στις γυναίκες. Ένα μέλλον στον αθλητισμό για τις γυναίκες… Ο αθλητισμός και οι γυναίκες δεν έχουν αποδειχθεί ελκυστικός συνδυασμός για την κοινωνία, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Το τένις είναι ένα άθλημα στο οποίο οι γυναίκες έχουν κάποια εξέχουσα θέση και ορισμένα ιδιαίτερα χαρισματικά στοιχεία. Για τους λόγους αυτούς και ακόμη περισσότερο, είναι λογικό να γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τα κορίτσια να δουν το μέλλον τους στον αθλητισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη του αθλητισμού για τους εφήβους

Η σημασία της τακτικής άσκησης στην υγεία του εγκεφάλου

Πώς ο αθλητισμός μπορεί να ωθήσει την κουλτούρα στην εταιρεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Αθλητισμός: «Τα squats είναι ωφέλιμα για όλους», λέει. «Από τους ελίτ αθλητές μέχρι τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κατά την περίοδο μετά τον τοκετό», λέει ο Chris Gagliardi, πιστοποιημένος personal trainer του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Άσκηση. Παρακάτω κάνουμε μια βουτιά στην επιστήμη πίσω από τα οφέλη τους.

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!