Γενικές Ειδήσεις

Αθλητισμός Νέοι: Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να αυξήσει τη συνολική υγεία των εφήβων, παρέχοντας τους σταθερά περιβάλλοντα υποστήριξης

Αθλητισμός Νέοι: Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να αυξήσει τη συνολική υγεία των εφήβων, παρέχοντας τους σταθερά περιβάλλοντα υποστήριξης

Αθλητισμός Νέοι: Η παρακολούθηση της απόδοσης της σκληρής δουλειάς σας και η επίτευξη των στόχων σας αναπτύσσει αυτοπεποίθηση και σας ενθαρρύνει να επιτύχετε άλλους στόχους που έχετε θέσει. Η άσκηση είναι, επίσης, ένας φυσικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος. Μπορείτε να κάνετε νέους φίλους που θα είναι εκεί για εσάς ως ένα γερό και υγιές σύστημα υποστήριξης.

Τα οργανωμένα και καλά δομημένα αθλήματα για νέους και, εν γένει, οι επαναλαμβανόμενες σωματικές δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στα παιδιά και τους εφήβους. Οι θετικές εμπειρίες που φέρνουν ο αθλητισμός και ένας ενεργός τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη του νεαρού ατόμου.

Πολλοί νέοι αθλητές έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση

Ο αθλητισμός απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό θα αποσπάσει την προσοχή των μαθητών-αθλητών από τη σχολική εμπειρία. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Ο αθλητισμός απαιτεί απομνημόνευση, επανάληψη και μάθηση – δεξιότητες που σχετίζονται άμεσα με την μαθησιακή απόδοση. 

Ο αθλητισμός διδάσκει δεξιότητες ομαδικής συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων

Η μάχη για έναν κοινό στόχο με μια ομάδα παικτών και προπονητών σας διδάσκει πώς να χτίσετε ομαδική εργασία και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά για την επίλυση προβλημάτων. Αυτή η εμπειρία είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα αργότερα στην εργασία ή στο σπίτι.

Ωφελεί τη σωματική υγεία των νέων

Είναι σαφές ότι τα αθλήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Ωστόσο, ενθαρρύνουν επίσης την υγιή λήψη αποφάσεων, όπως για παράδειγμα, την αποφυγή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ. Ο αθλητισμός έχει επίσης συνδεθεί με μείωση της πιθανότητας οστεοπόρωσης ή καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή.

Ενισχύει την αυτοεκτίμηση των εφήβων

Η παρακολούθηση της απόδοσης της σκληρής δουλειάς σας και η επίτευξη των στόχων σας αναπτύσσει αυτοπεποίθηση και σας ενθαρρύνει να επιτύχετε άλλους στόχους που έχετε θέσει. Αυτή είναι μια ικανοποιητική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης.

Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να μειώσει την πίεση και το στρες

Η άσκηση είναι ένας φυσικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος. Μπορείτε επίσης να κάνετε νέους φίλους που θα είναι εκεί για εσάς ως ένα γερό και υγιές σύστημα υποστήριξης. Όταν αισθάνεστε υπό πίεση ή νιώθετε άγχος, καλέστε έναν συμπαίκτη σας, κατευθυνθείτε στο χώρο της προπόνησης για να μιλήσετε ή να παίξετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σημασία της τακτικής άσκησης στην υγεία του εγκεφάλου

Τι είναι η αναφυλαξία από άσκηση;

Πώς ο αθλητισμός μπορεί να ωθήσει την κουλτούρα στην εταιρεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Γράντος ψάχνει για τον βιολογικό του πατέρα

Παραλία 30/11: Στο προηγούμενο επεισόδιο της Παραλίας είδαμε ότι η Υπατία αρχίζει να υποψιάζεται την περίεργη συμπεριφορά του Χάρι και τα μυστικά που κρύβει, προκαλώντας ρήξη στην σχέση τους λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

Ποιος γιορτάζει σήμερα 30 Νοεμβρίου

Εορτολόγιο: Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, είναι του Αποστόλου Ανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν oι: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα.