Ενδιαφέροντα

Μυστικά για να διατηρήσετε περισσότερο τα λαχανικά σας

Μυστικά για να διατηρήσετε περισσότερο τα λαχανικά σας
Τα λαχανικά, όπως και τα φρούτα, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες αρκεί να δώσεις βάση στον τρόπο που θα τα τοποθετήσεις στο ψυγείο.  Αφιέρωσε χρόνο για να τα διαλέξεις Είναι σημαντικό να επιλέξεις εξαρχής καλά προϊόντα, αλλιώς δεν έχει σημασία πώς θα τα αποθηκεύσεις. Αν φέρεις στο σπίτι ένα χαλασμένο μήλο ή ένα μαραμένο […]

Τα λαχανικά, όπως και τα φρούτα, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες αρκεί να δώσεις βάση στον τρόπο που θα τα τοποθετήσεις στο ψυγείο. 

Αφιέρωσε χρόνο για να τα διαλέξεις

Είναι σημαντικό να επιλέξεις εξαρχής καλά προϊόντα, αλλιώς δεν έχει σημασία πώς θα τα αποθηκεύσεις. Αν φέρεις στο σπίτι ένα χαλασμένο μήλο ή ένα μαραμένο μάτσο μαϊντανό, τότε δεν θα μπορέσεις ούτε να το διατηρήσεις αλλά ούτε και να το χρησιμοποιήσεις.

Θέλεις να έχεις απόθεμα; Αναζήτησε τις ρίζες

Καρότα, παντζάρια και γενικά τα πιο τραγανά λαχανικά – ρίζες μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δύο εβδομάδες στο ψυγείο, εφόσον αγοραστούν φρέσκα. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και ο τρόπος της αποθήκευσης. Ένα καλό tip είναι να αφαιρείς τις πράσινες κορυφές και να τις αποθηκεύσεις ξεχωριστά για να αποτρέψεις τα χόρτα να τραβήξουν υγρασία. Καλό είναι να αποφεύγεις να πλένεις τα λαχανικά αν δεν τα χρησιμοποιήσεις την ίδια στιγμή, επειδή η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση. Μια εξαίρεση αποτελούν πράσα και τα σπαράγγια, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν σε όρθια θέση, με το κομμένο άκρο να βυθίζεται ελάχιστο νερό.

Λαχανικά, όπως τα κολοκυθάκια μπορούν να αποθηκευτούν σε επανασφραγιζόμενες σακούλες ενώ οι ρίζες σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες. Οι γλυκοπατάτες και οι κολοκύθες διαρκούν μερικές εβδομάδες και δεν απαιτούν ψύξη ή προετοιμασία. Απλά αποθήκευσέ τα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος … και μην τα ξεχάσεις.

Πράσινα λαχανικά: Σκέψου τα πιο δυνατά

Τα μαρούλια φημίζονται για την ευαισθησία τους, αλλά τα ανθεκτικά πράσινα λαχανικά, όπως το λάχανο και το kale, μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα, εάν αποθηκευτούν σωστά. Αφαίρεσε το λαστιχάκι και άφησε τα φύλλα διάσπαρτα ώστε να αναπνέουν. Διατήρησε καλά τυλιγμένα σε πλαστικά τα πιο πικρά λαχανικά όπως το ραντίτσιο και τα αντίδια, τα οποία θα παραμείνουν φρέσκα στο συρτάρι του ψυγείου για καμία εβδομάδα.

Φρόντισε τα βότανα

Τα περισσότερα βότανα είναι αρκετά ευαίσθητα, αλλά το δεντρολίβανο και το θυμάρι είναι τα πιο ανθεκτικά τα υπόλοιπα. Για όλα τα βότανα, η σωστή αποθήκευση είναι το κλειδί για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής τους. Πριν τα χρησιμοποιήσεις, πέρασε ταμποναριστά τα βότανα και τα μυρωδικά με βρεγμένο χαρτί και τοποθέτησέ τα ανά ματσάκια σε πλαστικές σακούλες.  ανασηκώστε τα βότανα σας σε μια ελαφρώς υγρή πετσέτα χαρτιού και τοποθετήστε τη δεσμίδα σε επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.