Ενδιαφέροντα

Η ιδανική διατροφική μετάβαση από τη νηστεία στο Πασχαλινό τραπέζι

Η ιδανική διατροφική μετάβαση από τη νηστεία στο Πασχαλινό τραπέζι
Παρακάτω θα βρειτε μερικές συμβουλές για να μην «σας πέσει βαρύ» οτιδήποτε ζωικής προέλευσης καταναλώσετε την Κυριακή του Πάσχα. Για να μην έχουμε θέματα με το πεπτικό μας σύστημα και να αντλήσουμε λοιπόν, τα μέγιστα οφέλη από την περίοδο της Σαρακοστής και τη νηστεία, η «διατροφική» μας μετάβαση πρέπει να γίνει σταδιακά. Κυρίως γιατί η […]

Παρακάτω θα βρειτε μερικές συμβουλές για να μην «σας πέσει βαρύ» οτιδήποτε ζωικής προέλευσης καταναλώσετε την Κυριακή του Πάσχα.

Για να μην έχουμε θέματα με το πεπτικό μας σύστημα και να αντλήσουμε λοιπόν, τα μέγιστα οφέλη από την περίοδο της Σαρακοστής και τη νηστεία, η «διατροφική» μας μετάβαση πρέπει να γίνει σταδιακά. Κυρίως γιατί η κατανάλωση όλων όσων στερηθήκαμε νηστεύοντας, όπως είναι το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα λιπαρά οδηγεί σε «φούσκωμα κοιλιάς».

Ας ξεκινήσουμε από το βράδυ της Ανάστασης. Η πιο χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να περιοριστούμε σε ένα με δύο πιάτα μαγειρίτσα και μια σαλάτα. Να μην το παρακάνουμε με τα αβγά και τα ψητά κρέατα, καθώς αυτό θα μας δυσκολέψει αρκετά στην χώνεψή τους. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και εάν ο οργανισμός μας είναι εξοικειωμένος σε αυτό.

Την Κυριακή του Πάσχα η καλύτερη επιλογή που θα κάνουμε θα είναι να ξεκινήσουμε με ένα ελαφρύ πρωινό και όχι κατευθείαν στο… ψητό. Γνωρίζουμε πως αυτή είναι σχεδόν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων καθώς «βιάζεσαι» να προλάβεις να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο κρέας γίνεται. Όμως, αυτό θα δυσκολέψει μόνο εσένα και το πεπτικό σου σύστημα αφού θα «φουσκώσεις» εύκολα και γρήγορα.

Μόλις φτάσει η ώρα του μεσημεριανού φαγητού, μπορούμε να αρχίσουμε με μια σαλάτα και λίγο κρασί. Στη συνέχεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε το «τσιμπολόγημα» από τον οβελία. Το γλυκό είναι μια μη ανατρέψιμη επιλογή, αφού ακόμη και αν έχουμε δυσανεξία στη γλυκόζη, υπάρχει η επιλογή του τσουρεκιού. Το βράδυ, καλό θα ήταν να προτιμήσουμε ένα γιαούρτι με φρούτα.

Σε γενικές γραμμές, ας φροντίσουμε να αποφύγουμε τα βαριά φαγητά, να μην καταναλώσουμε ωμά τρόφιμα, παρά μόνο εάν τα έχουμε πλύνει και μαρινάρει σωστά, χωρίς προσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών και άλατος και να προτιμήσουμε να απολαύσουμε το γλυκό μας το πρωί και όχι μετά από ένα βαρύ γεύμα.