Ενδιαφέροντα

Διατροφικά tips για αύξηση πρόσληψης ασβεστίου

Διατροφικά tips για αύξηση πρόσληψης ασβεστίου
Ανάλογα με την ηλικία, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου κυμαίνεται μεταξύ 800-1200 mg. Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια που καταναλώνονται με το κόκκαλο (π.χ. οι σαρδέλες και ο γαύρος), το σουσάμι και το ταχίνι, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα. Μάλιστα, το ταχίνι αποδίδει 426mg ασβεστίου σε ποσότητα 100 γρ., αποτελώντας το […]

Ανάλογα με την ηλικία, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου κυμαίνεται μεταξύ 800-1200 mg. Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια που καταναλώνονται με το κόκκαλο (π.χ. οι σαρδέλες και ο γαύρος), το σουσάμι και το ταχίνι, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα. Μάλιστα, το ταχίνι αποδίδει 426mg ασβεστίου σε ποσότητα 100 γρ., αποτελώντας το ιδανικό παράδειγμα ότι με τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας, ακόμα και χωρίς την κατανάλωση γαλακτοκομικών!

10+1 διατροφικά tips για να αυξήσουμε εύκολα και γρήγορα την πρόσληψη ασβεστίου στην καθημερινότητά μας.

  1. Συμπλήρωσε 2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι στον φυσικό χυμό σου.
  2. Πρόσθεσε μικρή ποσότητα τριμμένου τυριού με λίγα λιπαρά στις σαλάτες και στις σούπες σου.
  3. Φτιάξε ένα smoothie, προσθέτοντας λίγο γιαούρτι στον πολτό των φρούτων.
  4. Πρόσθεσε γάλα στις σούπες.
  5. Χρησιμοποιώντας γιαούρτι με λίγα λιπαρά, φτιάξε τζατζίκι που θα συνοδεύσει τα γεύματά σου που έχουν ως βάση το κρέας.
  6. Πρόσθεσε σουσάμι στις σαλάτες σου.
  7. Φρόντισε να έχεις πάντα μερικά αμύγδαλα στην τσάντα σου. Περίπου 15-20 αμύγδαλα αποτελούν ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ.
  8. Πρόσθεσε ταχίνι στα dressing για σαλάτες.
  9. Όταν νιώσεις την επιθυμία για γλυκό, προτίμησε τον χαλβά από ταχίνι. Έτσι, θα συνδυάσεις την γλυκιά απόλαυση με όλα τα οφέλη για την υγεία.
  10. Συνόδευσε τη μπανάνα ή τις φρυγανιές σου με 2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι.
  11. Βάλε μπρόκολο στις σαλάτες αλλά και σε πιάτα με ζυμαρικά ή ρύζι.