Αυτοφροντίδα

Ζώδια: Πώς πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας ανάλογα το ζώδιό σας;

Ζώδια: Πώς πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας ανάλογα το ζώδιό σας;

Ζώδια: Μάθετε την καλύτερη πρακτική αυτοφροντίδας για κάθε ένα από τα ζώδια.

Μερικές φορές αυτό που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Για να βεβαιωθείτε ότι ασκείτε έναν ιδιαίτερα ευθυγραμμισμένο και ενεργειακά υποστηρικτικό τύπο αυτοφροντίδας, οι αστρολόγοι Kyle Thomas και Lisa Stardust έχουν συμβουλές. Παρακάτω, μάθετε την καλύτερη πρακτική αυτοφροντίδας για κάθε ένα από τα ζώδια.

 

Η καλύτερη πρακτική αυτοφροντίδας για κάθε ένα από τα ζώδια

 • Κριός: Κάντε μια προπόνηση υψηλής έντασης. Οι φλογεροί κριοί έχουν να κάνουν με αγώνες για τους στόχους τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάτι που μπορεί επίσης να τους οδηγήσει να καούν πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον. Ο Thomas προτείνει αυτά τα βασικά ζώδια να διοχετεύουν την επιθετικότητά τους με άλλο τρόπο: στο γυμναστήριο. «Για τους Κριούς, ο προγραμματισμός χρόνου για άρση ή καρδιο θα τους βοηθήσει να αισθάνονται δυνατοί στο σώμα τους και θα τους επιτρέψει να βγουν από το κεφάλι τους», λέει.
 • Ταύρος: Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο. Οι Ταύροι είναι αξιόπιστα, σταθερά ζώδια της γης και τείνουν να κουράζονται γρήγορα. «Οι Ταύροι χρειάζονται ύπνο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο για να διατηρήσουν τη δύναμη και την αντοχή τους ψηλά», λέει ο Thomas. «Το να κλείνουν τα τηλέφωνά τους για να μην μένουν στο κρεβάτι όλη τη νύχτα θα τους βοηθήσει».
 • Δίδυμοι: Διαβάστε για ευχαρίστηση.Αυτά τα φλύαρα δίδυμα είναι γνωστά για το ότι τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να καταστρέψει τα συναισθήματά τους, λέει ο Thomas: «Το να αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν για ευχαρίστηση θα τους επιτρέψουν να αφήσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί και να χαλαρώσει, αντί να αγχωθεί για την ημέρα τους- σημερινές απαιτήσεις».
 • Καρκίνος: Φάτε ένα θρεπτικό πρωινό. Ειδικά όταν η ζωή γίνεται έντονη για τους συναισθηματικούς Καρκίνους, το βασικό ζώδιο μπορεί να βοηθήσει τους εαυτούς τους να διατηρήσουν την ενέργεια ψηλά δίνοντας προτεραιότητα σε ένα υγιεινό και αναζωογονητικό πρόγραμμα διατροφής. «Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον το να ξεκινήσετε τη μέρα με ένα ισορροπημένο πρωινό θα τους βοηθήσει να επικεντρωθούν», λέει ο Thomas.
 • Λέων: Υιοθετήστε ένα τελετουργικό ομορφιάς αυτοφροντίδας. Οι Λέοντες μπορεί να μην «αισθάνονται χαρούμενοι αν δεν παρουσιάζονται καλά», λέει ο Thomas. Έτσι, για να διατηρήσει μια υγιή αίσθηση αυτοεκτίμησης και ενέργειας, προτείνει ένα τελετουργικό ομορφιάς με επίκεντρο τον εαυτό του, είτε αυτό περιλαμβάνει μια ρουτίνα πολλών βημάτων είτε λίγα λεπτά με ένα ρολό προσώπου. «Αυτό θα τους επιτρέψει να χαλαρώσουν και να επαναφορτιστούν εύκολα», προσθέτει.
 • Παρθένος: Αποκτήστε ένα δημιουργικό χόμπι.Οι τελειομανείς του ζωδιακού κύκλου, οι Παρθένοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους. «Συχνά απογοητεύονται αν όλα δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλουν», λέει ο Thomas. «Για να διατηρήσουν την ενέργειά τους, θα πρέπει να επιλέγουν ένα δημιουργικό χόμπι που δεν έχει καθορισμένα πρότυπα του «τέλειου». Σκεφτείτε κάτι καταπραϋντικό, όπως το ημερολόγιο ή η ζωγραφική. Αυτό θα τους επιτρέψει να χαλαρώσουν και να αγκαλιάσουν την έκφραση και όχι απλώς τη λογική».
 • Ζυγός: Κάντε ένα μασάζ.Οι Ζυγοί κυβερνώνται από την Αφροδίτη, που σημαίνει ότι απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. «Δεδομένου ότι η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της ομορφιάς και του ρομαντισμού, το μασάζ είναι η απόλυτη θεραπεία του Ζυγού. Θα αφήσουν όλους τους στρεσογόνους παράγοντες τους και θα πυροδοτήσουν τα όνειρά τους», λέει η Stardust.
 • Σκορπιός: Κολυμπήστε.Αυτά τα ζώδια του νερού είναι βαθιά αντανακλαστικά και χρειάζονται άφθονο χρόνο για να είναι μόνα τους. «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κολύμπι είναι η καλύτερη δραστηριότητα για έναν Σκορπιό για να νικήσει το άγχος», λέει η Stardust. «Θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απλώσουν τις ανησυχίες τους στο φυσικό τους περιβάλλον».
 • Τοξότης: Περάστε χρόνο στη φύση.Οι Sags είναι οι λάτρεις των ταξιδιών του ζωδιακού κύκλου, αλλά οι πραγματικότητες της ζωής (απαιτήσεις εργασίας, ημέρες διακοπών, χρήματα) σπάνια επιτρέπουν σε αυτούς τους φλογερούς τοξότες να τεντώσουν τα φτερά τους και να απομακρύνονται όσο συχνά θέλουν. Ωστόσο, ο Τοξότης μπορεί να βρει άλλους τρόπους για να ικανοποιήσει την περιπλάνηση του. «Για να ξεφύγουν από το κεφάλι τους, θα ήταν σοφό να συμμετέχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως μεγάλους περιπάτους», λέει η Stardust. «Αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο θα επιτρέψει στους Τοξότες να παρατηρήσουν νέα σκηνικά, αλλά θα αφήσουν επίσης τα καθημερινά ερεθίσματα και τις ενοχλήσεις τους».
 • Αιγόκερως: Κάντε ασκήσεις χαμηλής έντασης.Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για το ότι δίνουν προτεραιότητα στη δουλειά και μερικές φορές παρασύρονται από πράγματα όπως οι αγχωτικοί συνάδελφοι ή ο τεράστιος φόρτος εργασίας τους. Η Stardust λέει ότι θα ήταν καλό να ενσωματώσουν κάποια χαλαρωτική, χαμηλής έντασης σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους. «Το ελαφρύ τέντωμα, η γιόγκα και το πιλάτες θα φέρουν αέρα στους μύες και τα οστά τους», λέει. «Αυτό θα κάνει τεράστια θαύματα για να βοηθήσει τη συναισθηματική και ψυχική σταθερότητα ενός Αιγόκερω».

 • Υδροχόος: Κάντε ένα μπάνιο που ανακουφίζει την ένταση. Συχνά διαφημίζεται ως εκκεντρικό και επαναστατικό, αυτό το ζώδιο του αέρα συχνά απορρίπτει τη δομή και οτιδήποτε περιοριστικό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση έντασης. «Ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων και λεβάντα επιτρέπει στους Υδροχόους να ξεκλειδώσουν την ένταση και το σφίξιμο στους μύες τους, όπου αποθηκεύουν όλες τις απογοητεύσεις τους», λέει η Stardust.
 • Ιχθύς: Δοκιμάστε ένα υγιές μπάνιο.Οι Ιχθύες είναι τα πιο ευαίσθητα, διαισθητικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου και επωφελούνται από την ανάπτυξη μιας πνευματικής πρακτικής για να χειρίζονται τα έντονα συναισθήματα που νιώθουν τόσο βαθιά. «Η παρακολούθηση ενός διαλογιστικού ηχητικού μπάνιου θα βοηθήσει τους Ιχθύες να απελευθερώσουν τα άγχη και να τους αφήσει να γίνουν πιο διαλογιστικοί», λέει η Stardust. «Θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν υπό τους ήχους της μουσικής και να αισθάνονται σαν μια επαναφορά για το μυαλό τους, που συχνά τους τυλίγει σε βαριά συναισθήματα».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανσέληνος του Χιονιού: Απόψε το μαγικό φαινόμενο της φύσης στον ουρανό

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Πώς τα πάει ο ερωτικός Σκορπιός στις σχέσεις του;

Πώς είναι αλήθεια η σχέση με Αιγόκερω;

Αξίζει να επιχειρήσεις μια σχέση με Παρθένο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.

Πώς η αρωματοθεραπεία θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας;

Αρωματοθεραπεία: Η αρωματοθεραπεία προσφέρει μια φυσική και ευέλικτη προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, αξιοποιώντας τη δύναμη των αιθέριων ελαίων φυτικής προέλευσης για την προώθηση της ισορροπίας και της αρμονίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε 5 μικρά διαλείμματα άσκησης μέσα στην ημέρα;

Μόνο τρεισήμισι λεπτά έντονης δραστηριότητας την ημέρα, όπως η αναρρίχηση σκαλοπατιών, μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά 17-18%, σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος έντονη δραστηριότητα.

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Αιμοκάθαρση ασθενείς: Τα νεφρά μας κάνουν τη σημαντική δουλειά της απομάκρυνσης των άχρηστων προϊόντων και της περίσσειας υγρών από το σώμα μας. Εάν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν τοξίνες και άχρηστα προϊόντα στο σώμα μας.

Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία η σιωπή

Οι ήρεμες στιγμές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη πνευματική εστίαση, μειωμένα επίπεδα στρες, καλύτερο ύπνο, συναισθηματική θεραπεία και ενισχυμένη σύνδεση με τη διαίσθηση κάποιου.