Αυτοφροντίδα

Νοσηλευτές υγείας: Ο απόλυτος οδηγός αυτοφροντίδας για νοσηλευτές στον τομέα υγείας

Νοσηλευτές υγείας: Ο απόλυτος οδηγός αυτοφροντίδας για νοσηλευτές στον τομέα υγείας

Νοσηλευτές υγείας: Είναι σημαντικό για τις νοσοκόμες και τους νοσηλευτές να ασχολούνται με τη φροντίδα του εαυτού τους για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αυτοφροντίδα ορίζεται ως αυτό που κάνουν οι άνθρωποι για τον εαυτό τους για να εδραιώσουν και να διατηρήσουν την υγεία τους και να προλάβουν την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. Η αυτοφροντίδα είναι μια δεξιότητα που πολλοί νοσηλευτές παραμελούν. Είναι ένα σύνολο πρακτικών και δραστηριοτήτων στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν τακτικά οι νοσηλευτές για να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων άγχους και να βοηθήσουν τον εαυτό τους να ζήσει μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή. Είναι σημαντικό για τις νοσοκόμες και τους νοσηλευτές να ασχολούνται με τη φροντίδα του εαυτού τους για να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά και να είναι ο καλύτερος φροντιστής των ασθενών τους.

Γιατί οι νοσηλευτές την παραμελούν;

Η νοσηλευτική καριέρα είναι εξαντλητική σωματικά και συναισθηματικά. Οι νοσηλευτές βιώνουν εξουθένωση που σχετίζεται με την υπερφόρτωση της φροντίδας. Οι νοσηλευτές δίνουν τόσο μεγάλο μέρος της σωματικής και συναισθηματικής τους ύπαρξης στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, που όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, η αυτοφροντίδα συχνά μένει πίσω.

Οι επιπτώσεις στους νοσηλευτές και τους ασθενείς εάν παραμεληθεί η αυτοφροντίδα

Η παραμέληση της αυτοφροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητους, ανθυγιεινούς τρόπους ζωής. Σύμφωνα με έρευνα του 2012 σε 2.500 εγγεγραμμένους νοσηλευτές, το 71% από αυτούς εμφάνισε μυοσκελετικό πόνο και το 18% κατάθλιψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί οι νοσοκόμες που δεν είναι παρόντες και φροντίζουν τον εαυτό τους έχουν περισσότερους ασθενείς να αντιμετωπίσουν, καθώς και λάθη φαρμακευτικής αγωγής και άρα χαμηλότερες αξιολογήσεις στην ποιότητας φροντίδας. Αυτό δείχνει πόσο η παραμελημένη αυτοφροντίδα μπορεί να είναι επιζήμια τόσο για τον νοσηλευτή όσο και για τους ασθενείς του.

Επιπλέον, το στρες συμβάλλει στη δημιουργία χρόνιων παθήσεων. Η ορμόνη του στρες κορτιζόλη και η ορμόνη αδρεναλίνη μπορούν να συσσωρευτούν στην κυκλοφορία του αίματος και να οδηγήσουν σε υπεργλυκαιμία, υπερινσουλιναιμία, αρτηριοσκλήρωση, υπέρταση και μείωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αγνόηση του στρες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χρόνια κόπωση ή κατάθλιψη. μπορείτε όμως να τα αποφύγετε όλα αυτά δοκιμάζοντας στο σπίτι διάφορες τεχνικές όπως:

  1. Δοκιμάστε ένα νέο χόμπι
  2. Συνδυάστε ένα παζλ
  3. Παίξε ένα παιχνίδι
  4. Διαβάστε ένα νέο βιβλίο ή εγγραφείτε σε μια λέσχη βιβλίου
  5. Εξερευνήστε ένα κοντινό μουσείο ή φυσικό κέντρο
  6. Ακούστε ηχητικά βιβλία
  7. Ακούστε podcasts (ορισμένες νοσοκόμες λατρεύουν να το κάνουν αυτό στο δρόμο για τη δουλειά)
  8. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο και δοκιμάστε μια προτροπή την ημέρα

Η ψυχική αυτοεξυπηρέτηση βοηθά διανοητικά τους νοσηλευτές. Αφιερώνοντας χρόνο για να επεκτείνετε ή να αποκτήσετε γνώσεις βοηθά τη νοσοκόμα και τους νοσηλευτές να αποκτήσουν εικόνα για πράγματα εκτός της φροντίδας των ασθενών και μπορούν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των ασθενών προς αυτούς,

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το βρετανικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ημέρα απεργιών τον επόμενο μήνα

Νοσηλευτές και τραυματιοφορείς απεργούν εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χιλιάδες νοσηλευτές στη Νέα Υόρκη απεργούν

Οι νοσηλευτές επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στο έργο τους, παρά τις αντιξοότητες που έχει φέρει η πανδημία.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips για να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας όσο το δυνατόν καλύτερα

Κατοικίδια: Να θυμάστε ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να παρέχετε δια βίου φροντίδα και προσοχή προτού φέρετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας.