Αυτοφροντίδα

Χορός: 10 Tips αυτοφροντίδας για χορευτές

Χορός: 10 Tips αυτοφροντίδας για χορευτές

Χορός: Οι παραδοσιακές δραστηριότητες αυτοφροντίδας δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για χορευτές, γι' αυτό φτιάξαμε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές για την αυτοφροντίδα που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των χορευτών.

Ο χορός είναι απίστευτα απαιτητικός, ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Ως χορευτές, όχι μόνο δίνουμε μια απίστευτη ποσότητα ψυχικής και σωματικής ενέργειας σε αυτό που κάνουμε, αλλά αυτό που κάνουμε ενημερώνει και την υπόλοιπη ζωή μας. Οι παραδοσιακές δραστηριότητες αυτοφροντίδας (όπως η παραγγελία πολλών φαγητών σε πακέτο ή το πεντικιούρ) δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για χορευτές, γι’ αυτό φτιάξαμε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές για την αυτοφροντίδα που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των χορευτών.

10 συμβουλές αυτοφροντίδας

1. Πίνετε αρκετό νερό. Απλό, θα νόμιζες, αλλά δεν έγινε από τόσους πολλούς από εμάς!

2. Τρώτε σωστά και τακτικά. Όπως με όλα, η ισορροπία είναι το κλειδί. Δεν υπάρχουν ακραίοι αποκλεισμοί, αλλά η εύρεση της σωστής ισορροπίας αυτού που χρειάζεται το σώμα σας είναι ζωτικής σημασίας. Όπως δεν παραλείπουμε τον ανεφοδιασμό καυσίμων!

3. Μην σταματήσετε να παρακολουθείτε μαθήματα! Διατηρήστε και αυξήστε τις τεχνικές σας δεξιότητες παρακολουθώντας τακτικά μαθήματα. Είναι καθήκον σου.

4. Κάντε τακτικά μασάζ ή θεραπείες. Είναι εύκολο να το σκεφτείς αυτό ως πολυτέλεια, αλλά για τους χορευτές είναι στην πραγματικότητα, μια ανάγκη. Δεν θα οδηγούσατε το αυτοκίνητό σας χωρίς να το κάνετε σέρβις. Το σώμα σας δεν είναι διαφορετικό.

5. Ξεκινήστε κάθε μέρα με 10 λεπτά διαλογισμού για να συγκεντρωθείτε και να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας σε σημείο για την υπόλοιπη ημέρα.

6. Μην παραλείπετε τις διατάσεις! Τόσο εύκολα γίνεται όταν κάνετε τζαμάρισμα σε ένα κλαμπ μέχρι τις 3 το πρωί. Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό την επόμενη μέρα. Όπως είπα, το σώμα σου είναι το όργανό σου. Φροντίστε το.

7. Διατηρήστε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης. Είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο είτε κάνετε pilates/yoga. Όλοι οι χορευτές έχουν τις σωματικές τους αδυναμίες και όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι προσωπικές μας. Είτε αυξάνετε την ευελιξία, τη δύναμη του πυρήνα ή το κάρφωμα αυτής της τριπλής πιρουέτας, δεσμευτείτε να εργάζεστε με συνέπεια.

8. Ισορροπήστε τη ζωή σας! Αυτός με τον οποίο παλεύουμε περισσότερο. Είναι εύκολο να ωθήσουμε το μυαλό και το σώμα μας να ξεπεράσουν τα όριά τους, κάτι που είναι υπέροχο αν εξισορροπηθεί με αρκετό χρόνο και ξεκούραση. Στοχεύστε σε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου τη νύχτα και κυρίως, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ. Αν χρειάζεται ξεκούραση, ξεκουραστείτε!

9. Τροφοδοτήστε την έμπνευσή σας. Επισκεφθείτε τακτικά το θέατρο. Πηγαίνετε και δείτε μερικά καμπαρέ, ζωντανές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Δείτε σχετικά ντοκιμαντέρ και ταινίες. Πάρτε τον εαυτό σας σε ένα ραντεβού καλλιτέχνη! Κρατήστε αυτή τη φωτιά αναμμένη!

10. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης με μεγάλα και μικρά επιτεύγματα και ξαναδιαβάστε το τακτικά. Συνεχίστε να αναγνωρίζετε την πρόοδό σας. Δημιουργεί κίνητρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθετε πόσα βήματα κάνετε στην καθημερινότητά σας

5 δημιουργικές δραστηριότητες που ενισχύουν την ψυχική σας υγεία

Πώς μπορεί να βοηθήσει η άσκηση την υγεία μας;

Πώς βοηθάει το pole dancing στην βελτίωση της υγείας μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια βουτιά στη θάλασσα βοηθά το δέρμα σας;

Θαλασσινό νερό: Η θάλασσα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια αναζωογονητική δροσιά σε μια γεμάτη μέρα, καθώς η βουτιά στη θάλασσα είναι πραγματικά καλή για το δέρμα σας.

7 Tips για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική

Άσκηση: Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να αναθεωρήσετε το πρόγραμμά σας για να ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης. Σκεφτείτε την καθημερινή σας ζωή και τι είδους προπόνηση σας ταιριάζει.

Πώς να αξιοποιήσετε την άθληση για να τονώσετε τη διάθεσή σας;

Άθληση: Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο μας, να μειώσει το στρες και να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης και της συνολικής ευεξίας. 

Αυτοστοχασμός: 8 καθημερινές ερωτήσεις για τον εαυτό μας

Αυτοστοχασμός: Ο αυτοστοχασμός είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εικόνα για τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας.