Αυτοφροντίδα

Χωρισμός: Φροντίστε τον εαυτό σας μετά από έναν χωρισμό

Χωρισμός: Φροντίστε τον εαυτό σας μετά από έναν χωρισμό

Χωρισμός: Η θεραπεία από έναν χωρισμό απαιτεί χρόνο και είναι εντάξει να προχωρήσετε με τον δικό σας ρυθμό.

Η εμπειρία ενός χωρισμού μπορεί να είναι μια προκλητική και συναισθηματικά ταραχώδης περίοδος. Είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να θεραπεύσετε και να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές αυτοφροντίδας που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε έναν χωρισμό:

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει: Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε μια σειρά συναισθημάτων μετά από έναν χωρισμό, συμπεριλαμβανομένης της λύπης, του θυμού και της μοναξιάς. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να βιώσει αυτά τα συναισθήματα χωρίς κρίση. Κλάψε αν χρειάζεται, μιλήστε με έμπιστους φίλους ή μέλη της οικογένειας ή σκεφτείτε να αναζητήσετε υποστήριξη από έναν θεραπευτή ή σύμβουλο.

Ασκήστε την αυτοσυμπόνια: Να είστε ευγενικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής. Αποφύγετε την αυτοκατηγορία ή την κριτική. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν πειράζει να νιώθετε πληγωμένοι και ότι αξίζετε αγάπη και συμπόνια, τόσο από τον εαυτό σας όσο και από τους άλλους.

Θέστε όρια: Εάν είναι δυνατόν, βάλτε όρια με τον πρώην σύντροφό σας για να δώσετε στον εαυτό σας χώρο για να θεραπεύσετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον περιορισμό της επαφής, την κατάργηση της παρακολούθησης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την αποφυγή μερών όπου είναι πιθανό να τις συναντήσετε. Ο καθορισμός ορίων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω συναισθηματικής δυσφορίας και να σας επιτρέψει να εστιάσετε στη δική σας ευημερία.

Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που απολαμβάνετε: Εστιάστε σε δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και πληρότητα. Είτε περνάτε χρόνο με φίλους, επιδιώκοντας χόμπι ή δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες, η ενασχόληση με δραστηριότητες που απολαμβάνετε μπορεί να σας αποσπάσει από τον πόνο του χωρισμού και να σας υπενθυμίσει την αξία και τα ενδιαφέροντά σας.

Φροντίστε τη σωματική σας υγεία: Κάντε την αυτο-φροντίδα προτεραιότητα φροντίζοντας τη σωματική σας υγεία. Τρώτε θρεπτικά τρόφιμα, ασκηθείτε τακτικά και δώστε προτεραιότητα στον ύπνο. Η φροντίδα του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και τα επίπεδα ενέργειας, διευκολύνοντας την αντιμετώπιση των συναισθηματικών προκλήσεων ενός χωρισμού.

Εξασκηθείτε στις τεχνικές ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης: Ενσωματώστε τεχνικές ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης στην καθημερινή σας ρουτίνα για να βοηθήσετε στη διαχείριση του άγχους και στην προώθηση της συναισθηματικής ευεξίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαλογισμό, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, γιόγκα ή να περνάτε χρόνο στη φύση. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας και να σας προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και γείωσης σε μια δύσκολη στιγμή.

Αναζητήστε υποστήριξη: Μη διστάσετε να απευθυνθείτε για υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή ομάδα υποστήριξης. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που νοιάζονται για εσάς και μπορούν να προσφέρουν ενσυναίσθηση, ενθάρρυνση και πρακτική βοήθεια καθώς πλοηγείστε στη διαδικασία θεραπείας σας.

Επικεντρωθείτε στην Προσωπική Ανάπτυξη: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο ως ευκαιρία για αυτοστοχασμό και προσωπική ανάπτυξη. Σκεφτείτε να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας, είτε αυτοί σχετίζονται με την καριέρα, τα χόμπι ή την προσωπική σας εξέλιξη. Η εστίαση στη δική σας ανάπτυξη και φιλοδοξίες μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την αίσθηση του σκοπού και της κατεύθυνσης στη ζωή σας.

Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας: Η θεραπεία από έναν χωρισμό απαιτεί χρόνο και είναι εντάξει να προχωρήσετε με τον δικό σας ρυθμό. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να εμπιστεύεστε ότι, με τον χρόνο και τη φροντίδα του εαυτού σας, θα θεραπεύσετε τελικά και θα προχωρήσετε πιο δυνατά από πριν.

Να θυμάστε ότι η θεραπεία από έναν χωρισμό είναι μια διαδικασία και είναι φυσιολογικό να έχετε καλές και κακές μέρες. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να ξέρετε ότι έχετε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά για πρωινό: Οφέλη και αντενδείξεις σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Βαθιές οι επιπτώσεις του αναγκαστικού χωρισμού μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικιδίων τους

Στρατηγικές γονέων που θα μεταμορφώσουν την προσωπικότητα των παιδιών σας

Πώς να κατακτήσετε την τηλεργασία μέσα από tips αυτοφροντίδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν μπορώ να μυρίσω το άρωμά μου;

Ο εγκέφαλός σας το επεξεργάζεται και αποφασίζει αν είναι ενδιαφέρον ή όχι. Αν χρησιμοποιείτε ένα άρωμα συνεχώς, η αντίδραση δεν είναι τόσο έντονη και οι οι υποδοχείς σας θα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτό.

Πώς η αρωματοθεραπεία θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας;

Αρωματοθεραπεία: Η αρωματοθεραπεία προσφέρει μια φυσική και ευέλικτη προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία, αξιοποιώντας τη δύναμη των αιθέριων ελαίων φυτικής προέλευσης για την προώθηση της ισορροπίας και της αρμονίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Πρέπει όλοι να επιδιώκουμε 5 μικρά διαλείμματα άσκησης μέσα στην ημέρα;

Μόνο τρεισήμισι λεπτά έντονης δραστηριότητας την ημέρα, όπως η αναρρίχηση σκαλοπατιών, μπορεί να μειώσει τον συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά 17-18%, σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος έντονη δραστηριότητα.

Συμβουλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

Αιμοκάθαρση ασθενείς: Τα νεφρά μας κάνουν τη σημαντική δουλειά της απομάκρυνσης των άχρηστων προϊόντων και της περίσσειας υγρών από το σώμα μας. Εάν τα νεφρά σταματήσουν να λειτουργούν σωστά, μπορεί να συσσωρευτούν τοξίνες και άχρηστα προϊόντα στο σώμα μας.