Αυτοφροντίδα

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής 2021: Στροφή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής 2021: Στροφή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής: Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το 2021 σε σκευάσματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εν μέσω πανδημίας, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η πανδημία μας έμαθε να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία μας. Πολύ συχνά μάλιστα οι άνθρωποι ωθούνται σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν προστασία απέναντι στη νόσο αυτή που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα εδώ και αρκετούς μήνες. Ως εκ τούτου, έχει αναφερθεί αύξηση σε ποσοστό 50% ως προς τους καταναλωτές που αναζητούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής με στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν συμπληρώματα που περιέχουν τα ακόλουθα:

  • ψευδάργυρο
  • σελήνιο
  • βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • βιταμίνη C
  • βιταμίνη D
  • Εναλλακτικές θεραπείες υγείας (όπως η εχινάκεια, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ)

Κορυφαίες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής

Η βιταμίνη D συνεχίζει να είναι η κορυφαία θρεπτική ουσία για τη γενική υγεία. Παίζει βασικό ρόλο στην ανοσία, στην ψυχική ευεξία, στην υγεία των οστών και του δέρματος. Επίσης βοηθά πάρα πολύ στην προστασία από χρόνιες ασθένειες. Μάλιστα διάφορες μελέτες συνέδεσαν τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών COVID-19. Περισσότερες μελέτες, ωστόσο, απαιτούνται για σαφή συμπεράσματα.

Την ίδια στιγμή, η δημοφιλία της βιταμίνης C αποδεικνύεται κλασική. Από το απλό κρυολόγημα μέχρι τις πλέον εξελιγμένες παθήσεις που επιτίθενται στον οργανισμό, η βιταμίνη C πάντοτε βοηθά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ προλαμβάνει περαιτέρω εξάντληση και προωθεί την ανάρρωση του ασθενούς πολύ πιο γρήγορα.

Μία ακόμη τάση στο χώρο της διατροφής έχει να κάνει με τα μανιτάρια. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας πιστεύουν ότι τα εκχυλίσματα φαρμακευτικών μανιταριών θα γίνουν μέρος αυτής της τάσης. Πολλές ποικιλίες έχουν χρησιμοποιηθεί για ολόκληρες χιλιετίες στην παραδοσιακή ιατρική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία φαρμακευτικών μανιταριών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα $261,8 εκατομμύρια έως το 2026.

Πώς προβλέπεται το μέλλον;

Το 2021, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες αυτές οι αλλαγές στη βιομηχανία βιταμινών και συμπληρωμάτων. Μετά την πανδημία όμως που μας άλλαξε τη ζωή σε τόσα πολλά και διαφορετικά επίπεδα, πώς προδιαγράφεται το μέλλον; Φαίνεται λοιπόν ότι πρόκειται να δούμε περισσότερες εταιρείες συμπληρωμάτων να επικεντρώνονται στη διατροφή σε σχέση με το σώμα αλλά και το πνεύμα. Ταυτόχρονα, θα είναι αρκετά πιο διαφανείς ως προς τα συστατικά που χρησιμοποιούν.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι παρά τον πιθανό ρόλο στην υποστήριξη της ανοσολογικής υγείας, δεν έχει αποδειχθεί ότι συμπληρώματα διατροφής προλαμβάνουν ή θεραπεύουν ασθένειες, όπως η COVID-19. Και ενώ αυτές οι τάσεις είναι συναρπαστικές, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας προτού δοκιμάσετε νέες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορώ να τονώσω το κολλαγόνο στον οργανισμό μου

Αβοκάντο: Εξαιρετική τροφή για την υγεία της καρδιάς, των οστών και των ματιών με αντικαρκινικά συστατικά

Από ποιες μορφές καρκίνου προστατεύει η βιταμίνη D

Τα μανιτάρια κάνουν καλό στην καρδιά και προλαμβάνουν ασθένειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.