Αυτοφροντίδα

Βελονισμός: Βελονισμός για την πρόληψη του διαβήτη

Βελονισμός: Βελονισμός για την πρόληψη του διαβήτη

Βελονισμός: Ο βελονισμός χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών - και τώρα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την υγεία του 21ου αιώνα.

ADMAN

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan διαπίστωσε ότι η θεραπεία βελονισμού μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε δεκάδες μελέτες που καλύπτουν τις επιδράσεις του βελονισμού σε περισσότερα από 3600 άτομα με προδιαβήτη, μια πάθηση με υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, τα οποία ωστόσο δεν είναι αρκετά υψηλά για να διαγνωστεί διαβήτης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η θεραπεία με βελονισμό βελτίωσε σημαντικά τους βασικούς δείκτες, όπως τη γλυκόζη πλάσματος νηστείας, τη γλυκόζη πλάσματος δύο ωρών και τη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, ενώ σχετίστηκε με μεγαλύτερη μείωση της συχνότητας εμφάνισης προδιαβήτη. Δεν υπήρξαν επίσης αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μεταξύ των ασθενών. Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Min Zhang, η θεραπεία με βελονισμό θα μπορούσε να είναι επικουρική επιλογή για την πρόληψη του διαβήτη, ο οποίος εκτιμάται ότι επηρεάζει το 11 τοις εκατό του ενήλικου πληθυσμού του κόσμου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη εκτιμά ότι σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν είτε διαβήτη είτε προδιαβήτη έως το 2045. «Χωρίς παρέμβαση, το 93 τοις εκατό των ατόμων με προδιαβήτη θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 μέσα σε 20 χρόνια», είπε η κ. Zhang. «Αλλά σε αντίθεση με τον διαβήτη, ο προδιαβήτης είναι αναστρέψιμος με παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, όπως η βελτίωση της διατροφής και η αύξηση της άσκησης». «Αλλά πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να τηρήσουν τις αλλαγές στον τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα, έτσι οι μη φαρμακευτικές θεραπείες όπως ο βελονισμός θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες».

Μια ολιστική προσέγγιση

Παρόλο που ο διαβήτης συνδέεται συχνά με παράγοντες του τρόπου ζωής, άλλες πτυχές της ζωής μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο – εκεί έρχεται ο βελονισμός. «Δεν είναι μόνο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», εξήγησε η κ. Zhang. «Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου, υψηλή αρτηριακή πίεση, πολύ άγχος, αυτά μπορούν επίσης να συμβάλουν. Έτσι, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει με αυτούς τους παράγοντες και να λειτουργήσει ολιστικά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ισορροπήσουν τη ζωή τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξημένη επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ για εναλλακτικές θεραπείες

Οι Αμερικανοί δοκιμάζουν πολλά πράγματα για να ανακουφίσουν τον χρόνιο πόνο στην πλάτη

Ενισχύστε φυσικά τη libido με τη βοήθεια της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής

Νευροεπιστήμονες του Χάρβαρντ Εξερευνούν την Επιστήμη του Βελονισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες υγιεινές συνήθειες πρέπει να αποκτήσουμε;

Προσδόκιμο ζωής: Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα σχετικά με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, το σωματικό βάρος, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ που είχαν συλλεχθεί από τακτικά χορηγούμενα, επικυρωμένα ερωτηματολόγια.

10 Tips για καινούργιες μαμάδες

Αυτοφροντίδα: Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας ακόμα και όταν η ζωή είναι λίγο τρελή.

6 Συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε για να ζήσετε περισσότερο

Προσδόκιμο ζωής: Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ορισμένες συνήθειες και συμπεριφορές στον τρόπο ζωής που μπορούν να αυξήσουν τη μακροζωία σας και να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, πιο υγιή και πιο ικανοποιητική ζωή.