Διαβήτης

Προδιαβήτης Διαβήτης: Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη θανάτου

Προδιαβήτης Διαβήτης: Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη θανάτου

Σε διάστημα 9 ετών, 200 άτομα με προδιαβήτη και 138 με διαβήτη πέθαναν. Με βάση εκείνους που επέζησαν μετά από παρακολούθηση, το περπάτημα σχεδόν 10.000 βημάτων την ημέρα ήταν το καλύτερο για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για άτομα με προδιαβήτη και διαβήτη.

Προδιαβήτης Διαβήτης: Το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου για όσους έχουν πρόβλημα να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης σε σχεδόν 1.700 Αμερικανούς ενήλικες με προδιαβήτη ή διαβήτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, Ισπανία, αξιολόγησαν ενήλικες στις ΗΠΑ με προδιαβήτη και διαβήτη χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής του CDC, που συλλέχθηκαν μεταξύ 2005 και 2006. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν αυτόν τον μήνα στο Diabetes Care.

Από το σύνολο, 1.194 ενήλικες είχαν προδιαβήτη και 493 είχαν διαβήτη.

Τα άτομα με διαβήτη στη μελέτη διαγνώστηκαν από γιατρό ή είχαν επίπεδα γλυκόζης στο αίμα νηστείας υψηλότερα από 126 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg/dL).

Τα άτομα με προδιαβήτη στη μελέτη διαγνώστηκαν επίσης από γιατρό ή είχαν επίπεδο γλυκόζης νηστείας από 100 έως 125 mg/dL.

Πάνω από τους μισούς (56%) των προδιαβητικών ενηλίκων ήταν άνδρες (μέση ηλικία 55 ετών) και έκαναν κατά μέσο όρο 8.500 βήματα την ημέρα. Οι μισοί (51%) από τους διαβητικούς ενήλικες ήταν επίσης άνδρες (μέση ηλικία 61 ετών) και έκαναν λιγότερα βήματα την ημέρα – περίπου 6.300.

Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη φορούσαν ένα επιταχυνσιόμετρο στη μέση τους για να μετρούν τα βήματά τους για 7 συνεχόμενες ημέρες. Οι ερευνητές προσαρμόστηκαν για την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, το κάπνισμα, τη χρήση αλκοόλ, τη διατροφή και τη χρήση φαρμάκων για τον διαβήτη.

Σε διάστημα 9 ετών, 200 άτομα με προδιαβήτη και 138 με διαβήτη πέθαναν. Με βάση εκείνους που επέζησαν μετά από παρακολούθηση, το περπάτημα σχεδόν 10.000 βημάτων την ημέρα ήταν το καλύτερο για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία για άτομα με προδιαβήτη και διαβήτη.

Αλλά περίπου το 20% των ατόμων στη μελέτη αφαιρέθηκαν από την ανάλυση επειδή είχαν μη έγκυρα δεδομένα επιταχυνσιομετρίας. Οι ενήλικες που είναι αρκετά υγιείς για να περπατήσουν 10.000 βήματα μπορεί να έχουν διαφορετικά ποσοστά θανάτου από αυτούς που δεν είναι, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερη έρευνα για τη σύγκριση αυτών των δύο ομάδων.

Εάν τα 10.000 βήματα φαίνονται σαν μια τρομακτική εργασία, η συζήτηση με έναν γιατρό για την εύρεση μιας ρουτίνας που λειτουργεί για τη σωματική σας ικανότητα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, προτείνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Πηγή Φροντίδα για τον διαβήτη: «Βέλτιστος αριθμός βημάτων ανά ημέρα για την πρόληψη της θνησιμότητας από κάθε αιτία σε άτομα με προδιαβήτη και διαβήτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

4 λόγοι να ασκείσαι τακτικά [vid]

Τι κάνει η αερόβια άσκηση για την υγεία σας

Διαβήτης τύπου 2: Πώς να παραμείνετε σε φόρμα χωρίς συνδρομή στο γυμναστήριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμερικανική επιτροπή διαπιστώνει ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ σπάνιος μεταξύ των παιδιών για να εξετάζονται ως ασυμπτωματικά.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ αναλαμβάνουν μια μελέτη που θα βοηθήσει να βελτιωθεί ποιοι νέοι μπορεί να ωφεληθούν από έναν τέτοιο έλεγχο, έγραψαν η Shah και οι συνεργάτες της στο κύριο άρθρο τους.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Μεταξύ των ατόμων με ΔΜΣ κάτω των 25 kg/m2, ο επιπολασμός του διαβήτη είναι 2 έως 4 φορές υψηλότερος στους Ασιάτες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους Αμερικανούς

Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη - ή καλύτερα προδιαβήτη - λαμβάνουν έγκαιρα τρόπο ζωής και φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η μακροχρόνια επιπλοκή».

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η έγκαιρη αντιμετώπιση αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου

Γράφει για το www.healthweb.gr η κ. Μαρία Διβάνη MD, PhD-Νεφρολόγος - Μ.Χ.Α «Ε.Πατσίδης» - Λάρισα. Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) έχει αναγνωριστεί ως κορυφαίο πρόβλημα υγείας (εκτιμώμενος επιπολασμός παγκοσμίως: 11.7-15.1%) και παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα.

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ : Ο ΣΕΙΒ ζητά επίσημη και άμεση ενημέρωση ως προς τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022,βάσει των αναγκών των πασχόντων από ΣΔNα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών.

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.