Αυτοφροντίδα

Ταξίδι αυτοφροντίδα: 5 συμβουλές για αυτοφροντίδα ενώ ταξιδεύετε για πολύ καιρό

Ταξίδι αυτοφροντίδα: 5 συμβουλές για αυτοφροντίδα ενώ ταξιδεύετε για πολύ καιρό

Ταξίδι αυτοφροντίδα: Όταν ταξιδεύετε με πλήρες ωράριο και βιώνετε συνεχώς νέα μέρη και περιπέτειες, είναι εύκολο να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε διακοπές 24-7. Αν και αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα, δεν ευνοεί την οικοδόμηση καλών συνηθειών και τη διατήρηση της υγείας στο δρόμο.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για έναν ανεξάρτητο τρόπο ζωής είναι η ελευθερία που έχετε. Στην πραγματικότητα, η ελευθερία να επιλέγετε πώς και πού θα περάσετε τις μέρες σας είναι ίσως ο νούμερο ένα λόγος που οι άνθρωποι προσπαθούν για αυτόν τον τρόπο ζωής. Όμως, μαζί με την μεγάλη ελευθερία έρχεται και η δυνατότητα να πέσετε σε πολλές ανθυγιεινές συνήθειες. Χωρίς αμφιβολία, η πιο απαιτητική πτυχή της ζωής στο δρόμο για περισσότερα από δύο χρόνια ήταν η προσπάθεια διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όταν ταξιδεύετε με πλήρες ωράριο και βιώνετε συνεχώς νέα μέρη και περιπέτειες, είναι εύκολο να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε διακοπές 24-7. Αν και αυτό είναι υπέροχο συναίσθημα, δεν ευνοεί την οικοδόμηση καλών συνηθειών και τη διατήρηση της υγείας στο δρόμο.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι πραγματικά σημαντικό να υπάρχουν στρατηγικές για την αυτοφροντίδα, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας στο ταξίδι. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υγιείς ρουτίνες, να παραμείνετε σε φόρμα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλη αυτή την ελευθερία!

Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα

Μπορεί να φαίνεται παράξενο ή ακόμα και παράδοξο να πιστεύουμε ότι μια σταθερή ρουτίνα είναι ένα από τα κλειδιά για να παραμείνετε ευτυχισμένοι και υγιείς στο δρόμο. Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν την ελευθερία ενός ταξιδιωτικού τρόπου ζωής προσπαθούν να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα και τη μονοτονία της «κανονικής» ζωής. Το κλειδί είναι να δημιουργήσετε ρουτίνες που λειτουργούν για εσάς και την υγεία σας και όχι εναντίον της. Ο υπερβολικός ύπνος, η παράλειψη του πρωινού, η εργασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και μετά το να έχετε μόνο την ενέργεια για να παρακολουθήσετε τηλεόραση όλη τη νύχτα είναι το είδος της ρουτίνας που λειτουργεί εναντίον σας. Αντίθετα, το να ξυπνάς νωρίς, να κάνεις διαλογισμό, να τρως ένα υγιεινό πρωινό, να διαβάζεις ή να γράφεις ημερολόγιο και μετά να γυμνάζεσαι είναι μια ρουτίνα που προάγει την ευημερία.

Δώστε προτεραιότητα στην άσκηση… Δεν έχει σημασία τι

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της σωματικής σας δύναμης και της ψυχικής σας δύναμης. Δεν είναι μυστικό ότι νιώθετε περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση μετά από μια καλή συνεδρία εφίδρωσης. Συνολικά, τα οφέλη της άσκησης επεκτείνονται σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής σας. Για πολλούς, ωστόσο, η διατήρηση ενός προγράμματος άσκησης ενώ ταξιδεύουν είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πόσες φορές έχετε ετοιμάσει τα παπούτσια σας για τρέξιμο ή τα ρούχα προπόνησής σας για αυτές τις διακοπές ή το επαγγελματικό ταξίδι μόνο για να επιστρέψετε σπίτι με αυτά άθικτα; Για να μεταβείτε από τις «διακοπές» σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής ταξιδιού, ωστόσο, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε την άσκηση προτεραιότητα και κάτι που είναι εύκολο να κάνετε ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία σας.

Φάτε υγιεινά και νόστιμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι κρίσιμη για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και ενός υγιούς τρόπου ζωής. Η καταμέτρηση των θερμίδων, η προετοιμασία γευμάτων και ο έλεγχος των μερίδων είναι όλες εξαιρετικές στρατηγικές. Όμως, τη στιγμή που ξεκινάτε να ταξιδεύετε, πολλές από τις υγιεινές σας συνήθειες μπορούν να βγουν από το παράθυρο. Η δοκιμή νέων εστιατορίων και η απόλαυση της τοπικής κουζίνας, η απόλαυση σε αλκοολούχα ποτά και επιδόρπια είναι όλα μέρος της εμπειρίας ενός νέου προορισμού. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλοι λόγοι (δικαιολογίες) που διευκολύνουν την επιλογή της ευκολίας του φαγητού έξω, όπως η απουσία πρόσβασης ή μια μικροσκοπική κουζίνα, ο ανεπαρκής χώρος για αποθήκευση τροφίμων, ημέρες ταξιδιού κ.λπ.

Εδώ είναι μερικές ιδέες:

  • Χωρίστε ένα γεύμα με τον σύζυγό σας ή τον ταξιδιωτικό φίλο σας.
  • Απλώς δοκιμάστε ένα ορεκτικό και μετά μαγειρέψτε το δείπνο στο σπίτι.
  • Επισκεφθείτε την τοπική αγορά αγροτών για μια διασκεδαστική εμπειρία και πάρτε τα υλικά για να μαγειρέψετε το δικό σας «τοπικό» πιάτο.
  • Απολαύστε το τοπίο κάνοντας ένα υγιεινό πικνίκ αντί να πάτε σε ένα εστιατόριο.
  • Δεσμευτείτε να τρώτε έξω μόνο σε μέρη που πραγματικά θέλετε να δοκιμάσετε και που είναι μοναδικά για τον προορισμό που επισκέπτεστε, αντί να τρώτε απλώς έξω για την ευκολία.

Μην ξεχνάτε τη συνήθη υγειονομική περίθαλψη

Η άσκηση είναι εξαιρετική για τη διατήρηση της υγείας σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παραμένετε ενημερωμένοι για τη συνήθη ιατρική φροντίδα. Δεν υπάρχουν push-up που θα καθαρίσουν τα δόντια σας ή θα ελέγξουν την αρτηριακή σας πίεση. Η διατήρηση της τακτικής ιατρικής φροντίδας είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση της νόσου. Ωστόσο, η λήψη ιατρικής φροντίδας ρουτίνας μπορεί να είναι μια πρόκληση για όσους ζουν μια ζωή ταξιδιού. Ανεξάρτητα από το αν διατηρείτε ή όχι ασφάλιση υγείας, η οποία είναι η δική του πρόκληση, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης επειδή πιθανότατα θα είστε νέος ασθενής. Οι περισσότεροι γιατροί θέλουν να σας δουν και να δημιουργήσουν μια σχέση ασθενή πριν σας δουν για οτιδήποτε άλλο.

Ανεξάρτητα από αυτές τις δυσκολίες, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί χώρος για να παραμείνετε ενήμεροι σχετικά με την τακτική ιατρική περίθαλψη. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να δημιουργήσετε μια οικιακή βάση στην οποία μπορείτε να επιστρέφετε κάθε χρόνο (ή πιο τακτικά, εάν χρειάζεται) για αρκετό χρόνο για να φροντίζετε αυτά τα αντικείμενα. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σχέση με τους παρόχους και θα διευκολύνει τον προγραμματισμό των ραντεβού. Επιπλέον, είναι συχνά λογικό για τους ταξιδιώτες να αναζητούν συμπληρώματα υγειονομικής περίθαλψης ή ασφάλισης. Αυτά τα προγράμματα είναι εξαιρετικά επειδή μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση από έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσω προγραμμάτων όπως οι υπηρεσίες τηλεϋγείας και συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Παραμείνετε ψυχικά και πνευματικά υγιείς

Ένας ταξιδιωτικός τρόπος ζωής μπορεί να φέρει αμέτρητα οφέλη και ευκαιρίες. Η εξερεύνηση νέων τοποθεσιών, η συνάντηση νέων φίλων και η υπέρβαση των ορίων σας για να μάθετε νέα πράγματα και να βιώσετε την προσωπική ανάπτυξη μπορεί να μετατραπούν σε καθημερινά φαινόμενα. Το ίδιο το ταξίδι, ωστόσο, μπορεί να μην είναι αρκετό για να διατηρήσει την ψυχική και πνευματική σας υγεία. Πολλοί ταξιδιώτες λαχταρούν την κοινότητα και το καταφύγιο που βρήκαν εύκολα σε οργανισμούς και δραστηριότητες πριν από τον τρόπο ζωής τους στο ταξίδι. Στο τέλος της ημέρας, γνωρίζετε τον εαυτό σας και τι σας ανεβάζει και τι σας φέρνει κάτω.

Αν βρείτε χαρά ή παρηγοριά σε μια μελέτη εκκλησίας ή Αγίας Γραφής, φροντίστε να βρείτε κάτι κατάλληλο για εσάς στο δρόμο. Υπάρχει μια ομάδα ή μια κοινότητα εκεί έξω για όλους και για όλα. Είναι η ορεινή ποδηλασία το πνευματικό σας καταφύγιο; Ταξιδέψτε σε μέρη που σας επιτρέπουν να απολαύσετε το χόμπι σας και ζητήστε από άλλους να σας ακολουθήσουν! Το να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε και να υποστηρίζετε τον εαυτό σας με άτομα κοινού ενδιαφέροντος είναι σημαντικό όταν έχετε αφοσιωθεί στον τρόπο ζωής του ταξιδιού μακροπρόθεσμα. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι συμβουλές σας έδωσαν μερικές ιδέες για το πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας ενώ ταξιδεύετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 tips για μαμάδες με πολλές καθημερινές ασχολίες που θα σας λύσουν τα χέρια

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι; 5 αρνητικές συνήθειες που επηρεάζουν την ευτυχία μας!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας στην υπηρεσία της αυτοφροντίδας σας

Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να χαλαρώσετε με απλές τεχνικές μασάζ ποδιών;

Μασάζ πόδια: Το μασάζ στα πόδια σας μπορεί να σας ανακουφίσει από όλη την προσπάθεια που αντιμετωπίζει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μασάζ ποδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε. 

Ποιες είναι οι 5 πιο μισητές δουλειές του σπιτιού;

Δουλειές σπιτιού: Πάνω από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν το αλκοόλ και το ένα πέμπτο είπε ότι θα εγκατέλειπε το σεξ για πάντα αν αυτό σήμαινε ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να κάνει ξανά δουλειές.