Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα εκπαιδευτικοί: Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

Αυτοφροντίδα εκπαιδευτικοί: Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

Αυτοφροντίδα εκπαιδευτικοί: Είναι σαφές ότι η εξουθένωση ειδικότερα των εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε ελλείψεις σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη. Ποια είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βοηθήσουν στη βελτίωση της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών;

Αυτή την εποχή του χρόνου εμφανίζονται email γεμάτα με πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας για το επόμενο έτος, υπενθυμίσεις ότι οι βαθμοί λήγουν και τα έγγραφα περιμένουν τη βαθμολόγησή τους. Κατακλυζόμαστε από προβλέψεις για το μέλλον. Οι οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις των διακοπών μπορούν συχνά να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο άγχους. Ένα πράγμα που συχνά λείπει είναι πώς να βεβαιωθείτε ότι είστε ισορροπημένοι και να διασφαλίσετε ότι αφιερώνετε χρόνο για αυτοφροντίδα. Είναι σαφές ότι η εξουθένωση ειδικότερα των εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε ελλείψεις σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Ποια είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να βοηθήσουν στη βελτίωση της εξουθένωσης των εκπαιδευτικών; Όλοι μάθαμε για την Ιεράρχηση των Αναγκών του Maslow και την ανάγκη να διασφαλίσουμε τις βασικές ανάγκες προτού μπορέσουμε να περιμένουμε από τους μαθητές και τους συναδέλφους μας να φτάσουν στα ανώτερα επίπεδα της ιεραρχίας. Για τον εαυτό σας, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα υπόλοιπα και την υποστήριξη που χρειάζεστε. Εάν δεν έχετε σύστημα υποστήριξης, ανατρέξτε στους θεσμικούς πόρους, στους θρησκευτικούς ηγέτες ή στην οικογένειά σας για να σας βοηθήσουν να αναζητήσετε πόρους. Εάν δεν έχετε σκύλο ή κατοικίδιο, ίσως θα έπρεπε να είναι στο μέλλον σας. Το 84% των ασθενών με PTSD είδαν τα επίπεδα του στρες να μειώνονται απλώς χαϊδεύοντας έναν σκύλο, σύμφωνα με μια μελέτη Johns Hopkins.

Ένας σκύλος είναι μια σοβαρή δέσμευση, επομένως εδώ είναι μερικές άλλες επιλογές:

  • Ψάξτε για θετικούς ανθρώπους. Κάντε σχέδια προετοιμασίας ή μεσημεριανού διαλείμματος με θετικούς ανθρώπους. Συμφωνήστε να συζητήσετε για μη αμφιλεγόμενα εργασιακά ή μη θέματα.
  • Μην συμμετέχετε σε καυστικές δραστηριότητες στο χώρο εργασίας. Απομακρυνθείτε από τους αρνητικούς ανθρώπους. Μην τους επιτρέψετε να ορίσουν τον τόνο του χώρου εργασίας.
  • Αφιερώστε χρόνο για άσκηση τουλάχιστον μια-δυο φορές την εβδομάδα.
  • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά με ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου.
  • Ξεκινήστε συναντήσεις και μαθήματα με θετικά στοιχεία. Στις συναντήσεις της σχολής, αφιερώστε χρόνο για να γιορτάσετε τις επιτυχίες και να συγχαρείτε τους άλλους για τα επιτεύγματα. Δημιουργήστε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον.
  • Αφιερώστε χρόνο για χόμπι, διάβασμα ή για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια. Ακριβώς όπως προγραμματίζουμε συναντήσεις, μπορεί να είναι απαραίτητο να προγραμματίσουμε χρόνο για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας.
  • Θέστε ξεκάθαρα όρια εργασίας. Κλείστε το πρόγραμμα email σας μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα ή μην απαντάτε σε email ή μην απαντάτε κλήσεις τα Σαββατοκύριακα. Η Πορτογαλία απαγόρευσε πρόσφατα στους εργοδότες να στέλνουν μηνύματα στους εργαζόμενους μετά τις ώρες εργασίας.

Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε βοήθεια, θυμηθείτε ότι δεν είστε μόνοι και απευθυνθείτε σε άλλους για βοήθεια. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, τον θρησκευτικό σας σύμβουλο ή το Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων στο σχολείο σας. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας περιλαμβάνει συνδέσμους με έναν αριθμό ομοσπονδιακών πόρων ψυχικής υγείας. Οι περισσότερες πολιτείες και ορισμένες μεγάλες πόλεις και πολλά πανεπιστήμια έχουν παρόμοιες σελίδες πόρων ψυχικής υγείας. Να προσέχεις τον εαυτό σου. Θα βοηθήσει εσάς και αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips πριν κοιμηθούμε για έναν ύπνο ήρεμο χωρίς έγνοιες

Συμβουλές αυτοφροντίδας ενώ προγραμματίζετε τον γάμο σας

Πώς να καταλαγιάσετε το άγχος που σας ξαγρυπνάει;

Φροντίστε τον εαυτό σας ακόμη και για 10 λεπτά την ημέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

9 Tips για το κάμπιγκ στην παραλία

Camping: Αν ετοιμάζεστε για camping, χρειάζεται να προετοιμαστείτε κατάλληλα! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσετε!

4 οφέλη του πρωινού διαλογισμού

Πρωινός διαλογισμός: H ειδικός στη γιόγκα Manisha Kohli λέει ότι ακόμη και 2-5 λεπτά διαλογισμού μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη εάν γίνονται σε τακτική βάση. 

5 Tips για να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε στο σπίτι

Εργασία στο σπίτι: Ο αρνητικός αντίκτυπος στο σώμα μας από το να μην είμαστε στο γραφείο μπορεί να πάρει χρόνια για να ανακάμψει. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για να παραμείνετε ενεργοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας

Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας, αλλά αξίζει!

Μειώνοντας τον χρόνο τηλεθέασης, προστατεύετε την καρδιά σας

Στεφανιαία νόσος: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι εάν οι άνθρωποι δεσμεύονταν να παρακολουθούν τηλεόραση λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, το 11% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου θα μπορούσε να εξαλειφθεί.