Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Ευτυχία αυτοφροντίδα: 5 αρνητικές συνήθειες προς αποφυγή για να είμαστε ευτυχισμένοι

Ευτυχία αυτοφροντίδα: 5 αρνητικές συνήθειες προς αποφυγή για να είμαστε ευτυχισμένοι

Ευτυχία αυτοφροντίδα: Κανείς δεν επιλέγει συνειδητά να είναι δυστυχισμένος, αλλά μπορείτε να προκαλέσετε στον εαυτό σας μεγάλη δυστυχία αν έχετε αρνητικές ψυχικές συνήθειες. Όμως, πώς θα το καταπολεμήσουμε αυτό;

Αν ρωτούσατε τους περισσότερους ανθρώπους τι θέλουν περισσότερο από τη ζωή, η απάντηση θα ήταν να είναι ευτυχισμένοι. Αρκετά απλός στόχος, σωστά; Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η ευτυχία είναι άπιαστη. Δεν είναι ότι δεν την θέλουν, αλλά οι κινήσεις που κάνουν για να την κατακτήσουν, την απωθούν. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Γιατί δεν είμαι χαρούμενος;» τότε θα βρείτε εδώ την απάντηση! Κανείς δεν επιλέγει συνειδητά να είναι δυστυχισμένος, αλλά μπορείτε να προκαλέσετε στον εαυτό σας μεγάλη δυστυχία αν έχετε αρνητικές ψυχικές συνήθειες. Τα συναισθήματα που βιώνουμε στη ζωή είναι συχνά αποτέλεσμα των συνηθειών μας. Όμως, πώς θα το καταπολεμήσουμε αυτό;

Παραδείγματα συπεριφορών που σας στραγγίζουν την ευτυχία

1. Έχετε παράλογα χρονοδιαγράμματα: Όλοι προσπαθούν να εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα τις εκκρεμότητές τους. Ωστόσο, πολλές φορές τα χρονοδιαγράμματα και τα deadline, αντί να διευκολύνουν τη ζωή μας, μας προκαλούν άγχος και νευρικότητα. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να φροντίζετε τα χρονοδιαγράμματα που βάζετε στον εαυτό σας να είναι ρεαλιστικά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις ημέρας. Αν καταφέρνετε να πετυχαίνετε λίγους στόχους την ημέρα, θα νιώθετε πιο αισιόδοξοι και πετυχημένοι.

2. Κρατάτε μνησικακία: Η εστίαση σε αρνητικά γεγονότα δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Όταν φτάσει στα άκρα, μια μνησικακία μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές ενέργειες και οι άνθρωποί σου να απομακρυνθούν από εσένα. Αν δεν το θέλετε αυτό, να σκέφτεστε με θετικό τρόπο. Μην σχολιάζετε τους άλλους και μην κριτικάρετε τη ζωή τους. Ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας και τη δική σας ζωή!

3. Ξοδεύετε πολύ χρόνο σκεπτόμενοι το παρελθόν ή το μέλλον: Είναι δύσκολο να είστε ευτυχισμένοι αν μετανιώνετε συνεχώς για το παρελθόν ή αν φοβάστε το μέλλον. Μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος σας και αποφύγετε να ασχοληθείτε με αυτά. Αποφύγετε να ανησυχείτε για το μέλλον. Το να ανησυχείτε
ειλικρινά δεν απομακρύνει τα προβλήματα του αύριο. Μια μέρα ανησυχίας είναι πιο κουραστική από μια μέρα που επιθυμείτε να είστε παραγωγικοί!

4. Αποκτάτε τη νοοτροπία του μόνιμου θύματος: Είναι σύνηθες να αναζητά ο καθένας δικαιολογίες για τις αρνητικές του εμπειρίες. Συχνά προσπαθεί να δικαιολογήσει την παραμονή στις τρέχουσες συνθήκες του. Όμως, κάλλιστα μπορεί να πέσει θύμα κάποιας ατυχούς κατάστασης, αλλά είναι δική του ευθύνη να προσπαθήσει να βγεί από αυτήν.

5. Συγκρίνετε τη ζωή σας με τη ζωή των άλλων: Ο καθένας έχει σύνολο ταλέντων, δεξιοτήτων και εμπειριών. Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Αν θέλετε να κάνετε μια τέτοια σύγκριση, συγκρίνετε τον εαυτό σας με το πρόσφατο παρελθόν σας. Εκεί θα δείτε την εξέλιξή σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας στην υπηρεσία της αυτοφροντίδας σας

Συμβουλές αυτοφροντίδας για τους επαγγελματίες στην εκπαίδευση

Συμβουλές αυτοφροντίδας ενώ προγραμματίζετε τον γάμο σας

Πώς να καταλαγιάσετε το άγχος που σας ξαγρυπνάει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας στο δέρμα μας;

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Close Icon