Αυτοφροντίδα

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται, αλλάζει τη ζωή σου

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται, αλλάζει τη ζωή σου

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται αλλάζει τη ζωή σου. Η εξερεύνηση, η ενδοσκόπηση και η βαθιά σύνδεση μας βοηθούν να δημιουργήσουμε διαρκείς αλλαγές. Χάρη στη συνείδηση είμαστε σε θέση να δώσουμε ενεργή προσοχή στην παρούσα στιγμή χωρίς να κρίνουμε.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσοχή έχει ως στόχο να αυξήσει τη συνείδησή μας για να επιτύχει μια αλλαγή στη στάση, την προοπτική και τη ζωή. Δεν μας λένε να ερωτευτούμε τη ζωή, αλλά να την αποδεχτούμε και να την βιώσουμε. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, επειδή σχεδόν όλοι οι δυτικοί μας κλάδοι υγείας έχουν ως στόχο την εξάλειψη των συμπτωμάτων, την ανακούφιση από την ταλαιπωρία, την καταστροφή του χάους και την ανάγκη για « κανονικότητα ».

Νευρολογικές αλλαγές μετά την προαγωγή της προσοχής συμβαίνουν σε περιοχές που σχετίζονται με τη μάθηση και τη μνήμη, οι οποίες διευρύνονται. Συγκεκριμένα, η αμυγδαλή ενισχύεται και θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο φρουρός των συναισθημάτων μας, καθώς είναι υπεύθυνη για την αντίδραση στις απειλές και την προειδοποίηση του υπόλοιπου εγκεφάλου μας. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να  σταματήσει να είσαι σε ύπνωση και να αφυπνιστείς. Χωρίς να κάνεις τίποτα ή να προσπαθήσεις να αλλάξεις, απλά διαλογισμός και συνειδητοποίηση (κάτι που αναμφίβολα απαιτεί πολλή πειθαρχία). Έτσι, για παράδειγμα, εάν αγκαλιάσουμε αρνητικές σκέψεις που κάνουμε  θα εισέλθουμε σε μια βλαβερή σπείρα, και θα τις εμποδίσουμε να συνεχίσουν να αναπαράγονται. Είναι προφανές ότι δεν είναι όλα όμορφα στη ζωή, απλά πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίησή μας για να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε.

Επειδή το αποσπάσιμο μυαλό είναι ένα δυστυχισμένο μυαλό μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε και συνδυάσουμε τα πάντα σε ένα, θα επιτύχουμε υγεία, ευεξία και σοφία. «η καλλιέργεια της προσοχής είναι μια ριζική πράξη λογικής, αγάπης και συμπόνιας για τον εαυτό σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα και συναισθηματική αναγέννηση

Προστατέψτε τον εαυτό σου και την ηρεμία σου από κακές ειδήσεις

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

Μικρά μυστικά για να φροντίσεις τον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.

7 Tips για τη φροντίδα του εαυτού σας

Ηρεμία και χαλάρωση: Προσθέστε στο πρόγραμμά σας τη φροντίδα του εαυτού σας και γίνετε εσείς η προτεραιότητά σας. Μάθετε εδώ πώς θα το καταφέρετε αυτό.

Το πρώτο lockdown αύξησε τη δημιουργικότητά μας

Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Τα lockdown για τον COVID-19 μπορεί να έχουν περιορίσει πολλούς ανθρώπους στα σπίτια τους, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι αυτά τα όρια δεν εμπόδισαν τους ανθρώπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Θα μπορούσε αυτή η δημιουργικότητα να έχει τροφοδοτηθεί από άγνωστα συναισθήματα ή, ίσως, περισσότερο ελεύθερο χρόνο; 

Πρόγραμμα άσκησης βοηθά τους ηλικιωμένους να αυτοεξυπηρετούνται

Αθλητισμός: Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση -- και οι σωστές δραστηριότητες μπορεί να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ανεξάρτητοι και να αυτοεξυπηρετείστε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Γνωρίστε τα μυστικά για ένα ανώδυνο και χαλαρωτικό ξύρισμα

Ξύρισμα ποδιών: Μπορεί το ξύρισμα να αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για την απομάκρυνση των τριχών, αλλά συχνά προκαλούνται μολύνσεις και ξηροδερμία. Ας αποφύγουμε τους τραυματισμούς κι ας μάθουμε τους τρόπους που θα μας κάνουν να έχουμε ένα τέλειο και λείο αποτέλεσμα.