Αυτοφροντίδα

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται, αλλάζει τη ζωή σου

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται, αλλάζει τη ζωή σου

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται αλλάζει τη ζωή σου. Η εξερεύνηση, η ενδοσκόπηση και η βαθιά σύνδεση μας βοηθούν να δημιουργήσουμε διαρκείς αλλαγές. Χάρη στη συνείδηση είμαστε σε θέση να δώσουμε ενεργή προσοχή στην παρούσα στιγμή χωρίς να κρίνουμε.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσοχή έχει ως στόχο να αυξήσει τη συνείδησή μας για να επιτύχει μια αλλαγή στη στάση, την προοπτική και τη ζωή. Δεν μας λένε να ερωτευτούμε τη ζωή, αλλά να την αποδεχτούμε και να την βιώσουμε. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, επειδή σχεδόν όλοι οι δυτικοί μας κλάδοι υγείας έχουν ως στόχο την εξάλειψη των συμπτωμάτων, την ανακούφιση από την ταλαιπωρία, την καταστροφή του χάους και την ανάγκη για « κανονικότητα ».

Νευρολογικές αλλαγές μετά την προαγωγή της προσοχής συμβαίνουν σε περιοχές που σχετίζονται με τη μάθηση και τη μνήμη, οι οποίες διευρύνονται. Συγκεκριμένα, η αμυγδαλή ενισχύεται και θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο φρουρός των συναισθημάτων μας, καθώς είναι υπεύθυνη για την αντίδραση στις απειλές και την προειδοποίηση του υπόλοιπου εγκεφάλου μας. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να  σταματήσει να είσαι σε ύπνωση και να αφυπνιστείς. Χωρίς να κάνεις τίποτα ή να προσπαθήσεις να αλλάξεις, απλά διαλογισμός και συνειδητοποίηση (κάτι που αναμφίβολα απαιτεί πολλή πειθαρχία). Έτσι, για παράδειγμα, εάν αγκαλιάσουμε αρνητικές σκέψεις που κάνουμε  θα εισέλθουμε σε μια βλαβερή σπείρα, και θα τις εμποδίσουμε να συνεχίσουν να αναπαράγονται. Είναι προφανές ότι δεν είναι όλα όμορφα στη ζωή, απλά πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίησή μας για να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε.

Επειδή το αποσπάσιμο μυαλό είναι ένα δυστυχισμένο μυαλό μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε και συνδυάσουμε τα πάντα σε ένα, θα επιτύχουμε υγεία, ευεξία και σοφία. «η καλλιέργεια της προσοχής είναι μια ριζική πράξη λογικής, αγάπης και συμπόνιας για τον εαυτό σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα και συναισθηματική αναγέννηση

Προστατέψτε τον εαυτό σου και την ηρεμία σου από κακές ειδήσεις

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

Μικρά μυστικά για να φροντίσεις τον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Αυτοφροντίδα είναι Πρόληψη για το Άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε «όχι» στους άλλους ή να περιορίσετε τον εαυτό σας από το να κάνετε τα πάντα, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα. Αντί να λέτε αυτόματα «ναι» σε νέες ευθύνες, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη απάντησή σας σε «Αφήστε με να το σκεφτώ» ή «Θα επικοινωνήσω μαζί σας». Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τον αντίκτυπο της απόφασή σας.

Στρατηγικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Αν και αυτό χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να γίνει με επιτυχία, ο ενσυνείδητος διαλογισμός, όταν γίνεται τακτικά, μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να απορρίπτει τις ανήσυχες σκέψεις όταν προκύπτουν. Εάν το να κάθεστε ακίνητοι και να συγκεντρωθείτε είναι δύσκολο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε με γιόγκα.

Όταν η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης

Αυτοφροντίδα: Το άγχος και η κατάθλιψη συχνά επηρεάζουν την όρεξή μας - μερικοί άνθρωποι αισθάνονται αέναα πεινασμένοι ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου όρεξη. Το να υποχωρείς και να ακολουθείς αυτές τις παρορμήσεις καθιστά πολύ πιο δύσκολη τη διαχείριση των συναισθημάτων. Νιώθουμε σωματικά καλύτερα όταν τρώμε μια υγιεινή ισορροπία φρούτων, λαχανικών, πρωτεϊνών, γαλακτοκομικών και δημητριακών, ενώ περιορίζουμε το υπερβολικό λίπος και τη ζάχαρη.

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.