Αυτοφροντίδα

Self care: Η αυτοφροντίδα είναι ο τρόπος με τον οποίο ανακτάτε τη δύναμή σας

Self care: Η αυτοφροντίδα είναι ο τρόπος με τον οποίο ανακτάτε τη δύναμή σας

Self care: Η ψυχική αγωνία είναι επικίνδυνη. Όταν την περιγράφουν όσοι έχουν υποφέρει, την περιγράφουν ως πνιγμό στο νερό με πολύ ελάχιστη ικανότητα να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά.

Η αιώνια αλήθεια της ζωής είναι ότι ό,τι έχει ξεκινήσει πρέπει να συναντήσει το τέλος του. Ό,τι γεννιέται μια μέρα θα χαθεί – είτε πρόκειται για ανθρώπινα όντα, είτε για τον Ήλιο, τη Σελήνη, τα αστέρια, τον πλανήτη μας και το σύμπαν από μόνο του. Το μόνο που θα μείνει είναι μια κατάσταση ανυπαρξίας που άνθρωποι σαν εμένα αποκαλούν συχνά Θεό. Εφόσον όλοι μας είμαστε απλοί επισκέπτες σε αυτόν τον κόσμο, αυτό που κατέχουμε δεν μας ανήκει στην πραγματικότητα. Αυτό περιλαμβάνει το σώμα, το μυαλό και τον πλούτο μας.

Έχουμε αποκτήσει αυτό το σώμα και το μυαλό από την αιώνια πηγή ενέργειας. Από μικρή ηλικία, οι κηδεμόνες μας μας έχουν μάθει να φροντίζουμε τα υπάρχοντα ενός άλλου ατόμου. Οφείλουμε στον δανειστή να επιστρέψει τα υπάρχοντά του με εξαιρετικό τρόπο. Το μυαλό μας δεν μας ανήκει, γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Λέγεται από τη Lalah Delia ότι, «Η φροντίδα του εαυτού σου είναι πώς παίρνεις πίσω τη δύναμή σου». Στον σημερινό κόσμο, έχει καταστεί αναγκαιότητα για εμάς να διαδώσουμε επαρκή ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία και το πόσο ζωτικής σημασίας είναι.

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν γύρω μας να ρίχνουν την ευθύνη σε αυτούς που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα. Η ψυχική αγωνία είναι επικίνδυνη. Όταν την περιγράφουν όσοι έχουν υποφέρει, την περιγράφουν ως πνιγμό στο νερό με πολύ ελάχιστη ικανότητα να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά. Όταν βρίσκεσαι να αντιμετωπίζεις τέτοιο πόνο, νιώθεις σαν να είσαι μόνος χωρίς κανέναν δίπλα σου, αλλά να θυμάσαι πάντα, «ακριβώς επειδή κανείς άλλος δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να κάνει την εσωτερική σου δουλειά για σένα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μόνο του.» – Λίζα Ολιβέρα.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί και μοναδικοί, υπάρχει μόνο μία ομοιότητα που μας αξίζει, εξίσου αγάπη και σεβασμό με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Η αποδοχή του εαυτού μας και η αυτοεκτίμηση μπορούν να μας οδηγήσουν στα ωραιότερα μέρη στο μυαλό μας. Όταν η ζωή σας καταρρίπτει και σας κάνει να νιώθετε ηττημένοι, να θυμάστε πάντα τα σοφά λόγια της γιατρού Lauren Fogel – «Η βαθιά αναπνοή είναι η γλώσσα αγάπης του νευρικού μας συστήματος». Εύχομαι όλοι όσοι πονάνε να έχουν αμέτρητες μέρες θεραπείας μπροστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 Tips για καινούργιες μαμάδες

Θεραπείες Για Την Ανακούφιση Της Δυσκοιλιότητας

10 tips για να κάνετε το σπίτι σας καταφύγιο της αυτοφροντίδα σας

5 Tips για να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του πονοκεφάλου

Άσκηση: Είτε υποφέρετε από περιστασιακούς πονοκεφάλους είτε από χρόνιες ημικρανίες, η ενσωμάτωση αυτών των ασκήσεων στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας.