Αυτοφροντίδα

Προσδόκιμο ζωής: 8 συμβουλές αυτοφροντίδας για μακροζωία στην καριέρα σας

Προσδόκιμο ζωής: 8 συμβουλές αυτοφροντίδας για μακροζωία στην καριέρα σας

Προσδόκιμο ζωής: Στην καριέρα μας όλοι ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες που μας φαίνονται βουνό. Εκεί λοιπόν έρχεται η αυτοφροντίδα, για να σώσει την κατάσταση.

Στην καριέρα μας όλοι ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες που μας φαίνονται βουνό. Εκεί λοιπόν έρχεται το self care, για να σώσει την κατάσταση. Η πραγματική αυτοφροντίδα είναι να προσδιορίσουμε ποιος και τι είναι σημαντικό για εμάς, και στη συνέχεια να αφιερώσουμε χρόνο για αυτά τα πράγματα. Πώς ακριβώς το κάνουμε αυτό; Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τι είναι η αυτοφροντίδα – και τι σίγουρα δεν είναι.

  • Η αυτοφροντίδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μάσκες προσώπου και αφρόλουτρα: Η αυτοφροντίδα συχνά κυκλοφορεί ως κάτι διασκεδαστικό και αφράτο – μάσκες προσώπου, αφρόλουτρα και αρωματικά κεριά. Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά σας βοηθάει πραγματικά να αποφύγετε την εξάντληση; Αυτές οι στιγμές χαλάρωσης παίζουν ρόλο, αλλά δεν αποτελούν τον πυρήνα της καλής αυτοφροντίδας. Αυτό έγκειται στο να καταλάβετε ποιος και τι έχει σημασία για εσάς και στη συνέχεια να δημιουργήσετε χρόνο στην καθημερινή σας ζωή για να τον προστατέψετε και να τον απολαύσετε.
  • Οι μικρές αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά: Σίγουρα, εργαζόμαστε τόσο σκληρά που ζούμε σε πακέτο και δεν βλέπουμε ποτέ τους φίλους μας, γυμναζόμαστε ή διαβάζουμε μυθιστόρημα. Αλλά μπορούμε να το κάνουμε αυτό όταν παίρνουμε ετήσια άδεια – σωστά; Εντάξτε την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητά σας, κάνοντας τακτικές μικρές αλλαγές και όχι σπάνιες μεγάλες. Το να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο ισορροπημένη είναι το κλειδί, εάν οι προτεραιότητές σας περιλαμβάνουν καλές σχέσεις ή να παραμείνετε υγιείς, για παράδειγμα. Και απλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό σε γρήγορες εκρήξεις!
  • Η αλλαγή πρέπει να συμβεί τώρα: Πόσο συχνά έχετε πει στον εαυτό σας ότι θα αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας περισσότερο… μόλις ολοκληρώσετε αυτό το συγκεκριμένο έργο ή κάποιο άλλο μεγάλο ορόσημο; Και πόσο συχνά έχετε κάνει αυτές τις αλλαγές; Κάντε μικρές, απλές αλλαγές τώρα, αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι θα αναθεωρήσετε τα πάντα αργότερα. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα! Μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους κάτι, μπορείτε να ακυρώσετε μια συνάντηση, μπορείτε να μετακινήσετε κάτι ώστε να έχετε λίγο περισσότερο χρόνο σήμερα – αυτή τη στιγμή; Όχι σε πέντε μήνες από τώρα, ούτε όταν θα πάρετε την επόμενη προαγωγή σας, αυτή τη στιγμή.
  • Η αυτοφροντίδα δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα εκτός γραφείου: Όταν μιλάμε για αυτοφροντίδα, συνήθως το πλαισιώνουμε ως κάτι που κάνουμε μόνοι μας. Αλλά η εργασία είναι ένα τεράστιο μέρος της ζωής, και ιδανικά, μια πηγή ικανοποίησης και εκπλήρωσης. Η αυτοφροντίδα είναι ένα ολιστικό πράγμα που περιλαμβάνει επίσης την εργασία και τις αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους. Εάν η προαγωγή της καριέρας σας είναι σημαντική για εσάς, τότε το να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια σε αυτήν είναι ένας τρόπος να φροντίζετε τον εαυτό σας.

  • Η καλή αυτοφροντίδα χρειάζεται δομική υποστήριξη: Το Harvard Business Review έδωσε στους εργαζομένους την άδεια για τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, ως ημέρα ευεξίας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι εταιρείες μπορούν να είναι συμπονετικές και να υποστηρίζουν την αυτοφροντίδα των εργαζομένων. Κάθε οργανισμός που λέει ότι δίνει προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων πρέπει να προσφέρει δομική υποστήριξη για την αυτοφροντίδα. Διαφορετικά, κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγει έξω για να ζητήσει αυτό που χρειάζεται. Και αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό – δεν θέλετε να παρερμηνευθεί ως χαλάρωση.
  • Μερικές φορές οι ηγέτες πρέπει να είναι σκληροί σχετικά με την αυτοφροντίδα: Προφανώς, οι χώροι εργασίας πρέπει να ενθαρρύνουν την καλή αυτοφροντίδα. Κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο υγιείς υπαλλήλους που είναι πιο παραγωγικοί και πιστοί μακροπρόθεσμα. Όμως ο φόβος της αξιολόγησης είναι βαθιά ριζωμένος. Σε εταιρείες όπου η στροφή σε μια κουλτούρα αυτοφροντίδας αποδεικνύεται δύσκολη, μπορεί να χρειάζεται κάποια σκληρή αγάπη. Τα καλύτερα δεδομένα υποδεικνύουν ότι πρέπει να ρυθμίσετε τους ανθρώπους που παίρνουν άδεια, εάν δεν πρόκειται να το κάνουν αυθόρμητα.
  • Οι ηγέτες πρέπει να αποτελούν πρότυπο καλής αυτοφροντίδας: Η εργασιομανής κουλτούρα της Ιαπωνίας απέχει πολύ από το να είναι μεμονωμένο παράδειγμα. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ένοχοι να πηγαίνουν σπίτι στην ώρα τους, να παίρνουν ρεπό ή ακόμα και να αφήνουν το γραφείο τους για μεσημεριανό γεύμα. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αλλάξει αυτό είναι να αρχίσουν τα άτομα σε ηγετικές θέσεις να κάνουν αυτά τα πράγματα – πολύ ορατά. Οι διευθυντές και οι ηγέτες πρέπει να αποτελούν πρότυπο καλής αυτοφροντίδας, ώστε να μην διαιωνίζονται οι απαρχαιωμένες και ανθυγιεινές προσεγγίσεις στην εργασία. «Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι αν οι διευθυντές αποσυνδέονται πραγματικά στις διακοπές τους, τότε είναι πιο πιθανό να το κάνουν και οι εργαζόμενοι».
  • Όλοι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα: Μπορεί να είναι δύσκολο να δώσουμε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού μας. Αλλά ακόμα κι αν μόλις ξεκινήσαμε μια νέα επιχείρηση, συμμετέχουμε σε ένα συναρπαστικό έργο ή βρισκόμαστε σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, δεν εξαιρούμε την ανάγκη για καλή αυτοφροντίδα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία το φθινόπωρο

Προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη συνέντευξη!

5 συμβουλές για να είστε πιο ενεργοί μετά τις διακοπές

Τα λειτουργικά μοτίβα σάς δίνουν ένα σχέδιο για τη βελτίωση της κινητικότητας και της δύναμης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 βήματα για να φροντίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα: Από τον διαλογισμό, μέχρι τη σημασία της άσκησης και τη δύναμη της αναπνοής, Εδώ δείτε έναν οδηγό self-care για να ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας αυτές τις πρωτόγνωρες ημέρες.

10 Tips αυτοφροντίδας για χορευτές

Χορός: Οι παραδοσιακές δραστηριότητες αυτοφροντίδας δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για χορευτές, γι' αυτό φτιάξαμε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές για την αυτοφροντίδα που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες των χορευτών.